Nieuwe Airbus bijna af...
Nieuwe Airbus bijna af...'We leggen de laatste hand aan de tochtstrips.'
20-01-2005 10:14 | dr.hans | mail
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!'Salondotcom’ wordt van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond 93.4FM, via de kabel of via het internet www.rijnmond.nl, klik op Mediaplayer of Real Player
of reageer live tijdens de uitzending via de chatbox www.salondotcom.nl, klik op Chat.
Vanavond o.a.: "bereikbaarheidsstress"
20-01-2005 10:14 | dr.erik | mail
'... Pak die kans! ...'
'... Pak die kans! ...''Few Chances Come Once In A Lifetime' van het Amsterdamse viertal Coparck is zo'n 'luisterliedjesalbum' dat de eerste keer fluisterend je gehoor doorwaait, je bij de tweede luistersessie de oren doet spitsen en dat na de derde draaibeurt definitief op je gemoedstoestand slaat. De regenachtige pianopop en kwetsbare zang zorgen voor een hoop water in de kelder waarin de experimentele triphop- en jazzinvloeden uitstekend gedijen. Ook de blikken vol bliepjes en dozen met dubs worden uit de kast gehaald en in het diepe gegooid. Sommige kansen krijg je immers maar één keer in je leven. En zorg dan wel dat je positief opvalt en boven komt drijven. Zoals Coparck! - 4 gwrrfs.

Few Chances Come Once In A Lifetime - Coparck - Supertracks - EUR 17,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-01-2005 10:12 | dr.egan
Remail
RemailEen vrouw uit de Duitse plaats Emmerich heeft drie jaar lang verzwegen dat haar vader overleden was. Ze verstopte bovendien het lijk in een compostvat. Op deze manier hoopte de 55-jarige vrouw haar vaders pensioen te kunnen incasseren. Hoe gaat de film naar aanleiding van dit oplichtingsdrama heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-01-2005 10:11 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenGiro 555

Een man zit op een omgevallen boom in het door de tsunami verwoeste gebied bij Banda Atjeh, Sumatra (Reuters)

20-01-2005 10:10 | dr.jojo | mail
'...Nat T-shirt...'
'...Nat T-shirt...'Zijn er nog mensen bij wie het natte T-shirt van eendagssterretje Sabrina ('Boys! Boys! Boys!') nog op het netvlies staat? Deze Italiaanse maakte eind jaren '80 een sexy clip, waar menige pop-bitch van nu nog een puntje aan kan zuigen. Op www.expornstar.com kun je lezen dat Sabrina - per slot van rekening sex-icoon van een hele generatie - in februari naar Nederland komt. Ex Porn Star is een grappig initiatief om flauwe humor, slechte smaak en 'horrible dresscodes' eens in de zoveel tijd frivool uit te serveren. Dus Sabrina-fans, surf naar www.expornstar.com en geniet van het Sabrina-event! - 3 gwrrfs.

20-01-2005 10:08 | dr.dieuwke
Gullit doet op valreep nóg een aankoop!!!
Gullit doet op valreep nóg een aankoop!!!'Met mijn puntmuts moet ik de hoge bal eruit halen...'
19-01-2005 09:52 | dr.hans | mail
'...Cursus volgen...'
'...Cursus volgen...'Hoera! De debuterende schrijver Walter Kraut (1973) heeft met de roman 'Blauwe ogen' meteen een écht thema te pakken. Hoofdpersoon Ivo heeft vijftien jaar geleden besloten de herinneringen aan zijn zwerversleven met de zestienjarige Em helemaal gaaf te houden en ze niet te laten overwoekeren door het dagelijks gedruis. Hij sluit zich derhalve op. Maar als er na al die tijd ineens een (nieuw) meisje voor zijn deur staat, doet Ivo plotseling zijn mond open (en hoe!), daarmee zijn eigen verleden gevaarlijk aan het rollen brengend. Tot zover het sterke deel van dit boek. Stilistisch is Walter Kraut namelijk geen hoogvlieger en dus legt hij werkelijk alles op een omslachtige en irritante manier uit. Als Kraut na een cursus 'Creative Writing' begrijpt dat handelingen en dialogen voor zichzelf moeten spreken en hij tien keer meer 'schwung' in zijn proza weet te brengen, willen we graag weer iets van hem lezen. - 3 gwrrfs - dr.rolf

Blauwe ogen - Walter Kraut - Prometheus - 175 pag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
19-01-2005 09:52 | dr.rolf
Remail
RemailAls het aan de horecaondernemers van Stratumseind, de uitgaansstraat in Eindhoven, ligt wordt bier binnen nu en zes maanden alleen nog maar in veiligheidsglazen geschonken. Dergelijke glazen verbrokkelen meteen als ze kapot geslagen worden. Hoe gaat dit glas heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
19-01-2005 09:50 | dr.erik | mail
Duizendwoorden
DuizendwoordenScheengezicht

Serena Williams showt haar nieuwe schoenen op de Australian Open in Melbourne (AFP)

19-01-2005 09:50 | dr.jojo | mail
'...Interessanter...'
'...Interessanter...'Recensies zijn té vaak een spiegel van het ego van de recensist, waardoor het zicht op een boek, cd, plastiek of schilderij vaak vertroebeld wordt. Vandaar dat 'De club van lezers uit Nijmegen' zo'n leuk initiatief is. Want hoe een boek 'valt' bij twintig á dertig geoefende lezers is veelal interessanter en informatiever dan de losse mening van een stukjesschrijver. Surf daarom naar de site van deze literaire leesclub, en laat je verwennen door de genuanceerde, maar zeer leesbare juryrapporten. Aanrader! - 4 gwrrfs.

19-01-2005 09:49 | dr.victor
Balkenende zet door...
Balkenende zet door...'Ik moet plassen, meester. Mag ik weg uit Irak?'
18-01-2005 10:47 | dr.hans | mail
'...Bloed en humor...'
'...Bloed en humor...'De Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914-1997) is de meester van het 'parlando', ofwel: het natuurgetrouw volgen van gesproken woordrivieren. Hij laat zijn personages steevast ruimhartig wegdromen, fabuleren, overdrijven, mijmeren en klagen. In 'Harlekijntjes miljoenen' zijn zijn eigen ouders aan de beurt. Vanuit het bejaardentehuis kijkt vader Francin bitter-vrolijk terug op de directeursjaren in zijn bierbrouwerij, die hij in 1948 aan de communisten moet afstaan. Via de alcoholische braaksels maakt Hrabal fijntjes voelbaar hoe 'de roden' het smeuiïge leven hebben verwoest - en het bloed zich terugtrekt, waar humor verdwijnt. Práchtig proza! - 5 gwrrfs.

Harlekijntjes miljoenen - Bohumil Hrabal - Prometheus - 223 pag. - EUR 19,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
18-01-2005 10:46 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe Duitse politie is op zoek naar actievoerders die bij wijze van protest kleine Amerikaanse vlaggetjes steekt in hondepoep. De politie denkt dat het de daders niet zo zeer om deze vorm van overlast gaat, maar om te protesteren tegen de Amerikaanse politiek. Tot op heden zijn in een jaar tijd al naar schatting zo'n 2000 tot 3000 drollen voorzien van een miniatuur stars 'n stripes. Hoe gaat deze actie in Nederland heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
18-01-2005 10:45 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenTalk to the hand!

Een Chinese soldaat probeert het maken van foto's bij het huis van de overleden oud-leider Zhao Ziyang te voorkomen (AP)

duizendwoorden.com
18-01-2005 10:44 | dr.jojo | mail
'...Supertraag...'
'...Supertraag...'Wat de Fransen ook aan TGV's en HSL's exporteren, de trein is toch vooral een nostalgisch vervoermiddel. Wie houdt van de ouderwetse romantiek van hortende wagons, fluitende stoompluimen en afgelegen stationnetjes, moet voor de grap eens schakelen naar 'Rail Away': een oorverdovend saaie serie over geheel of half vergane spoorlijnen. De beelden zijn supertraag en de voice-over vertelt louter nietszeggende weetjes, maar zolang de trein zich door het ansichten-landschap slingert heeft 'Rail Away' weer aan zijn eigen (gedegen) norm voldaan. Antieke tv. - 3 gwrrfs.

Rail Away - vandaag 18.00 uur - Nederland 1
18-01-2005 10:23 | dr.victor
iPod zéér laagdrempelig...
iPod zéér laagdrempelig...'Eén oorleltransplantatie en klaar is Kees.'
17-01-2005 10:33 | dr.hans | mail
'...Grandioze mijmeringen...'
'...Grandioze mijmeringen...'Eindelijk heeft 'De Avonden' van Gerard Reve een moderne opvolger: 'De hondenkoning' van Walter van den Berg (1970) Nederland is nog steeds saai, de Kerstdagen liggen als een grauwsluier over de realiteit en de verveling is een slepende ziekte. Alleen is Frits van Egters vervangen door een moderne 'nerd', die bij een educatieve uitgeverij CD-ROMmetjes aanmaakt. In een droge stijl volgen we deze 'nerd' op zijn nogal matte zoektocht naar een vrouw, een huis en een straaltje geluk. Dat 'De Hondenkoning' in één adem met de debuutroman van Reve wordt genoemd, is alleen al gerechtvaardigd vanwege de treinscènes waarin de hoofdpersoon grandioze mijmeringen op touw zet over de andere ongelukkigen in de coupé. Triest, maar troostrijk! - 4 gwrrfs.

De Hondenkoning - Walter van den Berg - De Bezige Bij - 141 pag. - EUR 16,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-01-2005 10:32 | dr.hans | mail
Duizend woorden
Duizend woordenTrefbal
17-01-2005 10:30 | dr.jojo | mail
Remail
RemailEen tandarts in Littleton Colorado (VS) vond al snel de oorzaak van de kiespijn waar de 23-jarige Patrick Lawler voor kwam: een 10 cm lange spijker die zes dagen eerder zijn schedel in was geschoten. In een nabijgelegen ziekenhuis in Denver werd vervolgens de spijker tijdens een vier uur durende operatie verwijderd. De spijker bleek bijna 4 cm zijn hersens in te zijn geschoten en was rakelings langs zijn rechteroog gegaan. wat was de nuchtere reactie van het slachtoffer?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-01-2005 10:28 | dr.erik | mail
'...Stijve betoogtrant...'
'...Stijve betoogtrant...'Oorlogen strijd je om te winnen. In de geschiedenis zijn dan ook miljoenen levens geofferd voor de victorie. Voor niks, vindt de auteur Shimon Tabar (1926), want als je serieuze studie verricht naar de oorlogsgeschiedenis kan er maar één conclusie worden getrokken: nederlagen zijn beter dan overwinningen! Hoe komt Japan zo succesvol? Waar hebben de Duitsers het Wirtschaftswunder aan te danken? En waarom hebben de Joden al hun vijanden overleefd?
Allen weten ze - aldus Tabar - wat verliezen is. In 'Het Witte vlag principe' zet hij zijn betoog uiteen; hij doet dat als een wat stijve ingezonden brieven-schrijver, maar dat maakt de stelling er niet minder origineel op. - 3 gwrrfs.

Het witte vlag principe - Shimon Tabar - Podium - 166 pag. - EUR 16
17-01-2005 10:27 | dr.victor
//gwrrf.magazine