Oslo, 's werelds duurste stad
Oslo, 's werelds duurste stad'Dank voor uw transactie. We zien u zó terug!'
02-02-2006 16:32 | dr.hans | mail
'...Originele slampampers...'
'...Originele slampampers...'Wie denkt dat iedereen in Oost-Europa plots in een workaholic is veranderd, doet er goed aan naar de film 'Black Brush' (Hongaars 'Fekete Kefe') te gaan. Hier maken we kennis met vier originele slampampers uit Boedapest, die hun baantje als schoorsteenveger vooral gebruiken om stickies bouwend tegen schoorstenen te leunen. De verhaallijn is dun, bijna onmerkbaar, maar ontwikkelt zich geleidelijk tot een heuse giller. Als de arme drommels de loterij winnen, blijkt het winnende lot nota bene in de maag van een geit te zijn verdwenen. Hoe dat kan en wat erop verzonnen wordt, kom je alleen te weten als je naar deze amusante rolprent op het International Film Festival Rotterdam gaat. - 4 gwrrfs.

Black Brush (Fekete Kefe) - Regie: Roland Vranik - te zien op het iffr, www.iffr.nl
02-02-2006 16:31 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen Griekse man die probeerde zijn tante in brand te steken, is bij die poging zelf om het leven gekomen. De 52-jarige Nikos Grigoriadis had zijn 90-jarige tante overgoten met benzine en probeerde haar aan te steken, maar vatte zelf vlam, zo meldde de politie. Wat was het nuchtere commentaar va de 90-jarige?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
02-02-2006 16:30 | dr.erik | mail
'...Kitscherig doosje...'
'...Kitscherig doosje...'De Kroatische Amsterdammer Stipo Jelec (1976) debuteert met een zogenaamd 'andere oorlogsroman', genaamd 'Als jij kon kruipen in mijn huid'. Het is een nauwgezet verslag van vijf pubers, die opgroeien in een internaat terwijl de Joegoslavische burgeroorlog in volle gang is. Het boek is geschreven in opdracht van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst, en daar zit 'm misschien al gelijk de kneep: dit werk leest als een nogal plichtmatige terugblik op een roerige tijd. Hoewel dood, verderf, seks en verraad bepaald geen lullige ingrediënten zijn, heb je steeds het idee dat de schrijver ze bewust opzoekt en ze voor een Westers publiek in een leuk, nogal kitscherig doosje doet. Kortom: een geforceerde poging tot humanisme, dat stilistisch rammelt als beginnersproza.. - 2 gwrrfs.

Als jij kon kruipen onder mijn huid - Stipo Jelec - Vassallucci - 336 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
02-02-2006 16:29 | dr.rolf
//gwrrf.magazine