Wéér geen nieuws...
Wéér geen nieuws...'Chirac is onbetrouwbaar!' (J.M. Aznar)
14-04-2005 10:05 | dr.hans | mail
'...Stileren voor je leven...'
'...Stileren voor je leven...'Ex-theaterdier, thans schrijver/journalist Wilfried de Jong (1957) heeft een niet geringe prestatie geleverd: hij heeft sport de burelen van de VPRO binnen gesmokkeld. Dat gaat niet zomaar, natuurlijk. Wilfried maakt van elke knieblessure een schilderij, van elke demarrage een miniatuur en van elk doelpunt een symfonie. Ofwel: De Jong buigt sport om in poëzie, stileert alsof zijn leven er van af hangt. In zijn sportbundel 'De linkerbil van Bettini' kunnen we van al dat kunstige genieten, al ga je halverwege verlangen naar een voetballer die op de vraag naar zijn favoriete tijdschrift simpelweg 'de Aktueel' antwoordt en naar de ontevreden grijns van een spelersvrouw op het VIP-terras. - 3 gwrrfs.

De linkerbil van Bettini - Wilfried de Jong - Podium - 203 pag. - EUR 16 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-04-2005 10:02 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe politie in Amsterdam-Zuidoost is bezig enkele honderden winkelwagens en transportkarren op te sporen die sinds vorig jaar bij woonwarenhuis IKEA zijn ontvreemd. Wat is de codenaam van deze actie?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
14-04-2005 10:01 | dr.erik | mail
'...Gevaarlijk?...'
'...Gevaarlijk?...''De ontelbaren' van de Belg Elvis Peeters wordt aangekondigd als een 'gevaarlijke roman'. Wat is er aan de hand? Hij heeft een boosaardig toekomstvisioen over arme hordes die en masse het rijke Westen binnentrekken in proza omgezet. De vraag is: in wat voor proza? Antwoord: tamelijk klinisch proza, waarin hij de rekwisieten van een verpauperend Europa (vuil in de berm, vermoeide gezichten, veel regen) rondstrooit en de consumptiemaatschappij in al zijn verfoeilijke defensie-mechanismen (bewakingscamera's) schetst. Uitademen is er in dit boek niet bij. Evenmin als meeleven met bepaalde personages. Alles is van somberte doortrokken. Is dit gevaarlijk? Mmm, eerder gevaarlijk voorspelbaar... - 2 gwrrfs.

De ontelbaren - Elvis Peeters - Podium - 176 pag. - EUR 16 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-04-2005 10:00 | dr.hans | mail
Nuon nuanceert topsalaris
Nuon nuanceert topsalaris'Voor deze Rolls moet onze topman toch een hééééle maand wanbeleid voeren!'
12-04-2005 09:14 | dr.hans | mail
'...Verdienstelijk opstel...'
'...Verdienstelijk opstel...'Pieter Hilhorst is die wereldwijze krullenbol op de Opiniepagina van de Volkskrant, die 'de macht' in Nederland wekelijks de les leest. Hij mag dan wat pedant zijn en tot het typische slag linkse kamergeleerden behoren: hij pakt wel de grote thema's van deze tijd aan en is niet te beroerd in de peilloze diepte van de Fortuynisten en andere dubieuze avonturiers te spitten. Zo ook in zijn roman 'Souffleur van de macht', waarin de hoofdpersoon, een politieke tv-presentator, zich beweegt in de invloedrijke kringen van Nederland rond de moord op Pim.
Het is een wat cerebraal geschreven boek met veel analyses en iets teveel essayistisch geweld
waarin Hilhorst zijn visie op politiek, massapsychologie en digitale gekte geeft. Al met al een verdienstelijk opstel. - 3 gwrrfs.

Souffleur van de macht - Pieter Hilhorst - Prometheus - 132 pag. - EUR 12,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
12-04-2005 09:13 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen 77-jarige Belg heeft gisteren zijn 72-jarige achterbuurvrouw vermoord en daarna zelfmoord gepleegd. Op zondag had een andere bejaarde Belg ook al een leeftijdgenoot neergestoken. In Luik stak een 73-jarige vrouw met een mes in op haar 72-jarige echtgenoot. Wat is er aan de hand in België?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
12-04-2005 09:12 | dr.erik | mail
'...Andere popsterren...'
'...Andere popsterren...'Wil je wel eens een andere popster dan degene die groupies scoort, gitaars kapot smijt en jetset-feestjes afstruint? Maak dan kennis met de popsterren van de filosofie! Gewapend met pijp, boekenkast en een geserreerd kuchje maken zij de collegezalen vol naar kennis dorstende studenten onveilig. En hebben ze hardcore-fanclubjes in elke universiteitsstad. Wil je weten wie dit zijn, sla dan het boek 'Filosofen van deze tijd' open. Een lijvig boekwerk waarin de popsterren van het tegenwoordige denken overzichtelijk staan gerubriceerd en hun belangrijkste inzichten in gewone mensen-taal wordt beschreven. Vooral leuk voor de salontafel... - 3 gwrrfs.

Filosofen van deze tijd - Maarten Doorman en Heleen Pott - Bert Bakker - 451 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
12-04-2005 09:08 | dr.dieuwke
Consumentenbond: patat nog nooit zó gezond...
Consumentenbond: patat nog nooit zó gezond...'Goeie olie geeft mij extra glans!'
11-04-2005 09:47 | dr.hans | mail
'...Zomerfeest...'
'...Zomerfeest...'Een perfecte film om de aanstaande zomer alvast te vieren is 'My Summer of Love' van Pavel Pavlikovski. Het gegeven is simpel - upper class-meisje Tamsin raakt geïntrigeerd door spontane levensstijl van working class-girl Mona -, maar de uitwerking en het acteerwerk zijn subliem. De handen mogen op elkaar voor een Pool, die de Engelse standenmaatschappij kennelijk zó goed kent dat je na afloop een heldere Polaroid hebt van de motieven en achtergronden in deze milieus, en dat niet alleen: als je buiten staat, blijk je ook nog gekeken te hebben naar een film, die je romantisch doet verlangen naar je eigen 'Summer of Love'. - 4 gwrrfs.

My Summer of Love - Regie: Pavel Pavlikovski - Met: Emily Blunt, Nathalie Press e.a.
11-04-2005 09:46 | dr.rolf
Remail
RemailDe Iraanse overheid gaat binnenkort op de televisiezenders CNN en BBC reclamespotjes uitzenden waarin Iran wordt aangeprezen als vakantieland. Volgens de Iraanse vice-president Hossein Marachi biedt het land veel mogelijkheden voor toerisme. Met welke slogan moet dit gaan lukken?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
11-04-2005 09:45 | dr.erik | mail
'...Startpunt misbruikt...'
'...Startpunt misbruikt...'Het uitgangspunt van 'White Noise' is alleraardigst: na de dood van zijn vrouw stuit Jonathan Rivers (Micheal Keaton) op een techniek waarmee hij via het sneeuwbeeld van zijn TV contact krijgt met het hiernamaals. Via deze 'ruisuitpluizing' contacteert hij zijn overleden vrouw in een tot dan toe intrigerend verhaal. 'White Noise' draagt echter de classificatie 'thriller' en dus moeten de mysterieuze boodschappen veranderen van geruststellende niemendalletjes in panische hulpoproepen van overledenen die op dat moment nog springlevend rondhuppelen. Als er vervolgens bij de climax ineens drie kwaadwillende geesten ten tonele verschijnen, is het zonneklaar: het interessante startpunt van de film is schandalig misbruikt om een spokenverhaaltje te vertellen. Zonde. - 2 gwrrfs.

White Noise - Regie: Geoffrey Sax - Met: Micheal Keaton, Chandra West e.a.

11-04-2005 09:43 | dr.egan
//gwrrf.magazine