Nu ook chips eten in de auto...
Nu ook chips eten in de auto...'Hélp! Mijn Volvo stuurt me op de boardcomputer naar kantoor.'
10-11-2007 12:54 | dr.hans | mail
'...Tenminste houdbaar tot?...'
'...Tenminste houdbaar tot?...'Op hun zevende officiële release 'Echoes, Silence, Patience & Grace' wordt duidelijk voor welke keuze Foo Fighters staat: doorjakkeren op de bekende weg met donderende spierballenrock, of alternatieve routes nemen en via muzikale ontwikkeling en diversiteit de houdbaarheid van de band wat verlengen. Juist dit dilemma levert een halfslachtig en teleurstellend album op. Bestaande fans zullen zich ergeren aan het acoustische gepriegel van 'Ballad of the Beaconsfield Miners' en de tenenkrommende piano(!)-ballad 'Home'; nieuwe zullen ze er evenmin mee winnen. Het handjevol rocksongs dat wel beklijft, kan uiteindelijk niet verhullen dat Foo Fighters dankzij hun muzikale draaikonterij volop bezig is zichzelf de das om te doen. - 2 gwrrfs.

Echoes, Silence, Patience & Grace - Foo Fighters - RCA - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!

10-11-2007 12:53 | dr.johan
Remail
RemailEen Britse rechtbank heeft de 23-jarige Samina Malik schuldig bevonden aan het schrijven van 'terroristische' poëzie. De medewerkster van de Londense luchthaven Heathrow noemt zichzelf 'dichterlijke terroriste'. De veroordeelde verweerde zich met een tweeregelig gedicht. En dat ging als volgt:

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
10-11-2007 12:52 | dr.erik | mail
'...Taalkundige ramp...'
'...Taalkundige ramp...'Misschien dat het in de toekomst anders wordt, maar voorlopig zijn 'tobberig staart hij naar het tafelblad' en 'diepvrieskoude eenzaamheid daalt op me neer' lelijke vloeken in de literaire wereld. En terecht. Wat debuterend schrijfster Enne Koens (1974) in haar roman 'Tot alles gezegd is' op de lezer loslaat is op, op z'n zachtst gezegd, een taalkundige ramp. Jammer. Want achter de ramp vermoed je een boeiend drama over jonge ouders, waarin de vader, Michel, te horen krijgt dat de omgang met zijn kindje Josja hem definitief wordt ontzegd. We zouden graag positiever zijn over dit debuut, maar echt op elke pagina kom je stilistische dolkstoten als 'Ik liep de straat op, rook plotseling vrijheid' tegen. - 2 gwrrfs.

Tot alles gezegd is - Enne Koens - Podium - 176 pag. - EUR 16 - Nu bestellen bij BOL.COM!
10-11-2007 12:51 | dr.victor
Record: 100.000 startende ondernemers!
Record: 100.000 startende ondernemers!'Ik ook, ja...'
05-11-2007 10:07 | dr.hans | mail
'...Van het hart naar het hoofd...'
'...Van het hart naar het hoofd...'Band of Horses afdoen als een My Morning Jacket-kloon is verleidelijk, maar doet de band uit Seattle bij goede beluistering beslist tekort. Het viertal levert met 'Cease to Begin' namelijk een aangename 'groeiplaat' af, waarop ze - met afwisselend stevige rock en fraai gearrangeerde rustige nummers - langzaam maar zeker je hart veroveren. En van daaruit is het slechts een kwestie van tijd voordat het ene na het andere nummer dagenlang in je hoofd rondspookt. Begin maar eens met het onweerstaanbare 'No One's Gonna Love You', dan volgt de rest vanzelf! En uiteindelijk besef je dat dit zo'n album is dat My Morning Jacket sinds 'At Dawn' niet meer heeft gemaakt... - 4 gwrrfs.

Cease to begin - Band of Horses - Sub Pop - EUR 17,49 - Nu bestellen bij BOL.COM!
05-11-2007 10:04 | dr.johan
Remail
RemailDe gasten van de Nederlandse horeca ergeren zich het meest aan de slechte omgangsvormen van het personeel, gevolgd door gebrek aan toewijding en te weinig aandacht. En ja hoor, een nieuwe belangenvereniging is geboren. Raad de naam.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
05-11-2007 10:00 | dr.erik | mail
'...Loskomen van papier...'
'...Loskomen van papier...'Walter van de Berg (1970) is het type schrijver waarop je graag je hoop vestigt. Na zijn superdroge en daardoor beklijvende debuut 'De hondenkoning', over de bijna-gebeurtenissen rond een nuffige computerprogrammeur, is er nu 'West'. Even droog opgeschreven, maar gek genoeg minder beklijvend. Grootste 'probleem', als je het zo zou willen noemen, is dat je als lezer in de volksbuurt van Amsterdam-West wordt gedropt, maar de daar rondlopende types - Cor, Ron, Robbie, Jeanette, Erik, en nog zo wat spul - nergens wérkelijk van het papier loskomen. Van den Berg's schrijfstijl blijft een belofte, we houden onze adem in... Maar hier wekt hij er zijn personages in één klap mee tot leven, om ze er gelijk daarna weer mee dood te slaan. Tip: als minimalisme je kracht is, misschien terug naar één duidelijke en meeslepende loser per boek? - 3 gwrrfs.

West - Walter van den Berg - Bezige Bij - 141 pag. - EUR 14,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
05-11-2007 09:59 | dr.rolf
//gwrrf.magazine