Wesley Sneijder leep scrabbelaar
Wesley Sneijder leep scrabbelaar'De "y" raak ik altijd kwijt in "tyfushond"...'
28-11-2006 23:09 | dr.hans | mail
'...Tranen op het dashboard?...'
'...Tranen op het dashboard?...'Ze blijven populair in de literaire wereld: de schaduwkanten van ons jachtige bestaan. Nu heeft ook de Italiaanse meesterschrijver Sandro Veronesi (1959) zich in de roman 'Kalme chaos' op de schaduw geworpen en wel via het personage Pietro Paladini, een tevreden man met leuke baan, dito vrouw en dochter. Als zijn echtgenote plotseling overlijdt - nota bene op hetzelfde moment dat Pietro een vrouw in de branding van de wisse dood redt - schiet hij in een emotionele kramp en blijft hij dagen lang voor de school van zijn dochter in de auto op haar wachten. In dit zelfgekozen domicilie komen familieleden, vrienden en collega's hem 'bezoeken' en de verhalen die ze vertellen zijn duister, eenzelvig, wanhopig en ontroerend. Grote vraag: wanneer komt Pietro's eigen verdriet eindelijk naar buiten? Zullen de tranen op het dashboardkastje vallen? Parel van vertelkunst... - 4 gwrrfs.

Kalme chaos - Sandro Veronesi - Prometheus - 415 pag. - EUR 24,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
28-11-2006 23:08 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe Vereniging tot Behoud van Sinterklaas protesteert tegen de officiële ontvangst van de Kerstman op 9 december in Noordwijk. "De Kerstman is een verzinsel van bedrijven die rond de kersttijd hun omzet willen verhogen", verklaart voorzitter Tom Hesselink. "Nederland heeft met Sinterklaas een heel speciale heilige, zijn feest mag niet in de schaduw komen te staan van een door de commercie uitgevonden dikkerd." Met welke slogan gaat de club protesteren?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
28-11-2006 23:07 | dr.erik | mail
'...Zegeningen van de frontaalkwab...'
'...Zegeningen van de frontaalkwab...'Met 'Het maakbare brein' heeft de neurologe Margriet Sitskoorn een soort wetenschappelijk equivalent van '50 kilo kwijt in 5 weken' geschreven. Haar boek gaat echter niet over dramatische inkrimping van de taille, maar over het 'opnieuw vormen' van de hersenen, waarvan we dachten dat de vermogens, zeker als je dertig of veertig jaar bent, wel zo ongeveer vaststaan. 'Nee!' roept Sitskoorn. 'Als je je hersens anders, beter en frequenter traint,
is het best mogelijk om nog wiskundige te worden.' Sitskoorn stuwt onze hersenpan, kortom, blijmoedig op in de vaart der volkeren: van een hoopje vieze, grijze drab tot een boeiend trainingscentrum voor de menselijke geest. Als je dan ook nog van leuke termen als 'frontaalkwab' en 'occipitaalkwab' houdt, is dit helemaal een aanrader. - 4 gwrrfs.

Het maakbare brein - Margriet Sitskoorn - Bert Bakker - 216 pag. - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
28-11-2006 23:07 | dr.victor
//gwrrf.magazine