Klimaatdeskundigen zenuwachtig...
Klimaatdeskundigen zenuwachtig...'Haal die hand weg! U vertoont een criminele twijfel!'
20-07-2007 11:56 | dr.hans | mail
'...Voorbij defaitisme...'
'...Voorbij defaitisme...'De journalist Joris van Casteren verdient al bijna zijn eigen kwaliteitsstempel, het 'Van Casteren-stempel', zó consistent is het gehalte van zijn reportages. Ook in zijn nieuwste bundel 'Requiem voor een pitbull' laat hij elk defaitisme over de taak van de journalistiek achter zich en rapporteert hij over Hollandse levens als een gepassioneerde schilder met een feilloos gevoel voor détail en drama. Wat zijn repo's bindt is de voelbare eenzaamheid en richtingloosheid achter alle verwikkelingen. Nederland als ongeleid projectiel, zeg maar...
In één... of, nee, twee woorden: onmisbaar leesvoer! - 5 gwrrfs.

Requiem voor een pitbull - Joris van Casteren - Prometheus - 263 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-07-2007 11:55 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe zijwieltjes waarmee kleine kinderen leren fietsen, zouden ook gebruikt moeten worden door fietsende bejaarden. Dat zegt de Fietsersbond vandaag in De Telegraaf. De bond is geschrokken van de vele ongelukken die met pedalerende ouderen gebeuren. Wat wordt de bijnaam voor de wieltjes?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-07-2007 11:55 | dr.erik | mail
'...Dat soort verlangens...'
'...Dat soort verlangens...'De Oostenrijkse schrijver Christoph Ransmayr (1954) kun je al te gemakkelijk 'wegzetten' als een moeilijk toegankelijke solist met een lichtelijk hysterische hang naar esoterie. De man wil uiteindelijk alles 'één laten zijn', weet je wel, en dat soort verlangens naar harmonie en vrede leiden vaak tot gaapverwekkende leesstof. Niet voor niets leidt de reis in 'De Vliegende Berg' uitgerekend naar... júist!...Tibet, en als de zinnen vervolgens in quasi-gedichtvorm worden gepresenteerd, wordt het er niet makkelijker op. Nog iets positiefs, tenslotte, over dit poëtisch werk van 313 pagina's? De esoterische boekhandels leggen het waarschijnlijk vooraan in hun etalage...;-)). 1 gwrrf.

De vliegende berg - Christoph Ransmayr - Prometheus - 313 pag. - EUR 25 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-07-2007 11:54 | dr.hans | mail
Topoverleg bij ABN/AMRO
Topoverleg bij ABN/AMRO'Heb jij al een leuk haventje op het oog, Rijkman?'
16-07-2007 09:48 | dr.hans | mail
'...Veilig en vertrouwd...'
'...Veilig en vertrouwd...'Een 'stille stijger' in het internetrelatie gebeuren is Lexa.nl: een site die de indruk wekt door het betere echelon singles te worden bezocht. Waar een concurrent als 'Relatieplanet' de reputatie heeft van anoniem gevrij en snelle seks, doet Lexa z'n best een zo veilig en vertrouwd mogelijk contact tot stand te brengen. Met inschrijven ben je dan ook wel een poosje bezig, want Lexa wil álles van je weten, net als je toekomstige date, natuurlijk. Kortom, het proberen waard voor mensen met hersens en een lege plek op de bank. - 3 gwrrfs.


16-07-2007 09:47 | dr.victor
Remail
RemailVolgens Story leven zanger Dries Roelvink en zijn vrouw Luciënne, als broer en zus en is er van seks geen sprake meer. 'Luciënne en ik doen al een tijdje geen moeite meer voor ons huwelijk' bekent de zanger. En dat komt niet omdat zijn vrouw ook op vrouwen valt, maar gewoon omdat de koek op is. Hij heeft er zelfs een liedje over gemaakt. Raad de titel van deze zomerhit.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
16-07-2007 09:46 | dr.erik | mail
'...Eenzame top...'
'...Eenzame top...'Uit wat voor zoutvaatje besprenkelde de beroemde componist zijn zachtgekookte ei? En wat zegt dat zoutvaatje over de muziek die hij componeerde? Overdreven gesteld is dat het type nieuwsgierigheid dat de Franse schrijver Jean Echenoz heeft gebruikt voor zijn roman 'Ravel', over de componist Maurice Ravel (1875-1935). In uiterst precies proza worden enkele momenten uit diens laatste levensjaren 'tot leven' gewekt en het meest boeiende eraan is dat Echenoz indringend laat zien dat wat in de boulevardbladen clichématig wordt beweerd (it's lonely at the top) ook wérkelijk het geval is. 'Op zoek naar zjn suite verdwaalt Ravel in de ingewanden van het schip, hij vindt het haast grappig om de weg kwijt te raken in dat flatgebouw midden in het water.' Lézen, dus! - 4 gwrrfs.

Ravel - Jean Echenoz - De Geus - 123 pag. - EUR 15,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-07-2007 09:45 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine