NS-klanten pósitiever...
NS-klanten pósitiever...'H-h-h-h-ééééééél t-t-t-t-evreden, j-j-j-j-aaaaaa.'
25-10-2006 10:46 | dr.hans | mail
'...Vreemde bulten...'
'...Vreemde bulten...'De Belg Luc Zeebroek (alias Kamagurka) is van het type De-Dood-Of-De-Gladiolen, dat wil zeggen: net als komiek Tommy Cooper ooit op het podium, in het harnas, stierf, zit het er dik in dat Kama ooit het loodje gaat leggen achter zijn tekentafel. Tot het zover is mag de kleine, maar fijne Uitgeverij De Harmonie zijn komische prenten bundelen en op de markt brengen, zo ook recent weer onder de titel 'Operatie geslaagd - Patiënt Overleden'. Dat Kama zich ooit zou gaan specialiseren in medische eigenaardigheden lag in de verwachting, want hij had altijd al een voorkeur voor vreemde bulten, geamputeerde ledematen en bizarre vormen van haargroei. Nu is alle 'zieken'-humor samengeraapt en dat leidt tot een vrolijk en cynisch werkje dat je in een half uur glimlachend doorbladert. - 3 gwrrfs.

Operatie geslaagd - Patiënt Overleden - Kamagurka - Uitgeverij De Harmonie - EUR 9,50
25-10-2006 10:45 | dr.victor
Remail
RemailBoer Hans, kandidaat in het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw van de KRO, heeft zich de woede op de hals gehaald van het COC, een belangenorganisatie voor homo's. Tegen mogelijke vriendin Trudy zei hij dat haar zoon "geen punten scoort" omdat hij homo is. Talpa gaat met de boer aan de haal, hij krijgt een eigen real life soap. Raad de titel.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
25-10-2006 10:43 | dr.erik | mail
'...Schrijven als geloof...'
'...Schrijven als geloof...'Een toegewijde schrijver die zit te puzzelen om plot, personages en setting helemaal goed te krijgen - dát is de uitgangsstelling van de korte roman 'Het Motief' van de Spaanse auteur Javier Cercas (1962). Hoofdpersoon Alvaro heeft zó zijn zinnen gezet op het perfect afronden van zijn romanproject dat hij weldra het onderscheid tussen feit en fictie uit het oog verliest; een ernstige kwestie, zeker nadat hij heeft besloten om zijn romanfiguren te baseren op galerijgenoten in de flat waar hij woont. Om De Kunst te bespoedigen manipuleert hij zijn buren tot vreemde capriolen, met als doel dat scènes uit zijn boek zich 'vanzelf' gaan voordoen. Overbodig te vermelden dat Alvaro de draad kwijtraakt en na een wanstaltig eindproduct weer helemaal opnieuw kan beginnen. Leuk leesvoer voor aspirant-schrijvers. 3 gwrrfs.

Het Motief - Javier Cercas - Uitgeverij De Geus - 93 pag. - EUR 4,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
25-10-2006 10:43 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine