Jan Smit wil interviewen...
Jan Smit wil interviewen...'Wat ging er door je heen toen je besloot je eigen reality-show op RTL8 na zes uitzendingen te stoppen?'
16-09-2007 23:41 | dr.hans | mail
'...Druk op de ketel...'
'...Druk op de ketel...'Via zijn alter-ego Danny Muggepuut heeft de schrijver Herman Brusselmans zichzelf weer een langjarig werkgelegenheidsproject bezorgd. Net als de schrijver is Danny een gevierde man met een cynische inborst, die overal door stadgenoten, in casu Gentenaren, wordt aangesproken, hetgeen voor Danny in negen van de tien gevallen aanleiding is om de nieuwsgierigen dan wel recht in hun gezicht een lesje te leren, dan wel in een onzinnig gesprek te vloeren dan wel in gedachten te verwensen. Naast deze tijdrovende bezigheden, moet Danny in 'De perfecte koppijn' (want zo heet Brusselmans' nieuwste) ook nog een roman neerpennen en de lancering van een reeds geschreven boek in samenspraak met de uitgeverij tot een spraakmakend festijn romoveren. Samenvattend: een échte Brusselmans, met veel druk op de ketel! - 4 gwrrfs.

De perfecte koppijn - Herman Brusselmans - Prometheus - 272 pag. - EUR 16,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-09-2007 23:40 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen 67-jarige paraglider uit het Duitse Hagen is gisterochtend gewond geraakt toen hij tegen een caravan klapte op camping Valkenisse in het Zeeuwse Biggekerke. De Duitser was op het strand aan het paragliden. De wind blies hem over de duinen richting de camping. Daar landde hij glijdend op een caravan waar hij vervolgens verder werd geblazen naar een caravan die daar weer tegenover stond. Wat wordt zijn bijnaam?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
16-09-2007 23:39 | dr.erik | mail
'...Ook in komkommertijd...'
'...Ook in komkommertijd...'De striptekenaar die dagelijks zijn 'kunstje' voor de krant moet afleveren, is soms, tegen beter weten in, aangewezen op het aanboren van flauwe ongein. Met zulk geboor is ook Peter de Wit (Sigmund, Volkskrant) ongetwijfeld bekend, maar, godzijdank (voor hem), is er een nieuw kledingstuk in de actualiteit en het straatbeeld verschenen, waar je ook in komkommertijd eindeloos veel grappen over kunt maken - de burka! In het boekje 'Burka Babes' zijn al De Wit's grappen rond de burka bijeen gebracht, van melig tot écht heel leuk en navrant. Wat dacht u van een burka-babe die op het vliegveld loopt met een plastic tas waarop de tekst 'See. Buy. Fly. Explode.' prijkt? - 3 gwrrfs.

Burka Babes - Peter de Wit - De Harmonie - EUR 9,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-09-2007 23:39 | dr.rolf
George W. Bush is meer dan ooit zichzelf...
George W. Bush is meer dan ooit zichzelf...'Hi, Angela. Krijg ik een paar van jullie prachtige klompen kado?'
11-09-2007 09:39 | dr.hans | mail
'...Alles verklapt?...'
'...Alles verklapt?...'Heruitgegeven, maar vanwege sprankeling en onbetaalbare humor met graagte hier besproken: de reportagebundel 'Dinsdagland' van de Vlaamse bard Dimitri Verhulst (1972). Is alles nu verklapt? Bijna... Want in welke wespennesten heeft de auteur zich gestoken om zijn eigen Vlaanderen hilarisch te portretteren? Hij gaat onder meer in op de mythe Merckx, op de marginale sport van het kaatsen, op de weerzinwekkendheid van kamperen en op het wankele imago van het Vlaamse trekpaard. Bij de soepele en elegante humor van Verhulst vergeleken is Freek de Jonge een naargeestige dominee en Youp van 't Hek een bozig jongetje dat nog niet eens Verhulst's schoenen mag poetsen. Ongelofelijke aanrader! - 5 gwrrfs.

Dinsdagland - Dimitri Verhulst - Contact - 174 pag. - EUR 16,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!

11-09-2007 09:38 | dr.hans | mail
Remail
RemailRick en Robert Brandsteder, zoons van tv-presentator Ron Brandsteder, zijn dit weekend opgepakt door de politie. Net als hun vader lusten ze graag een borrel, en zijn dan ook opgepakt omdat ze zwaar dronken met anderen op de vuist gingen. Presentator/theaterproducent Albert Verlinde ziet er een musical in! Wat wordt de titel?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
11-09-2007 09:38 | dr.erik | mail
'...De volgelingen van Johan...'
'...De volgelingen van Johan...'Hij is er zelf nogal verlegen mee, maar de feiten spreken inmiddels duidelijke taal: hoofdredacteur van VI en voetbalanalist Johan Derksen heeft, jawel, een eigen fanclub. Het idool zelf snijdt nog liever zijn tong af dan dat hij zijn volgelingen stroop om de mond smeert, maar iedereen kan op www.johan-derksen.com wel constateren dat hij de deur beleefd voor ze heeft opengehouden. Na een nogal futloos (want natuurlijk kritiekloos) gesprek laten de ware fans zich kennen door schoenenlikkend te vragen welk merk sigaar Johan dagelijks weg paft. Kortom, een aardige site als je het leuk vindt de lege levens op te snuiven van mannen die tijd en geld stoppen in het fanschap van Johan Derksen. - 2 gwrrfs.

11-09-2007 09:37 | dr.rolf
//gwrrf.magazine