Europa vijftig jaar
Europa vijftig jaar'Wilt u in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Nederlands, Italiaans, Zweeds, Deens, Grieks, Fins, Ests, Sloveens, Hongaars, Pools, Tsjechisch, Lets, Litauws, Roemeens of Bulgaars drie "hoeraatjes" aanheffen?'
25-03-2007 16:45 | dr.hans | mail
'...Protectionistisch gezwets...'
'...Protectionistisch gezwets...'De Fransen zijn, althans in het Westen, de ideologische tegenpolen van de Verenigde Staten. Dat maakt de reis van de vermaarde, Franse filosoof Bernard-Henry Lévy (in zijn eigen land liefkozend 'BHL' genoemd) naar de VS in aanleg pikant. Zal BHL in zijn bundel 'Duizelingwekkend Amerika' van zijn eigen, protectionistische geloof vallen en de vrije markt omarmen? Of spuit hij, voorspelbaar, gif jegens de zogenaamde 'uitwassen van het liberalisme'? Het onthutsende van dit boek is dat BHL geen van beide doet. Overal waar hij gaat of staat sleept hij de filosoof BHL dusdanig met zich mee (inclusief het overspannen filosofenjargon) dat nergens een normaal gesprek met een 'native American' tot stand komt. Filosofen leven niet en kijken niet wérkelijk om zich heen, zo luidt een cliché. 'Duizelingwekkend Amerika' toont aan dat BHL tot die categorie doven en blinden behoort. Niet de vraag 'wat betekent Amerika?' staat centraal, maar 'wat betekent Amerika voor mijn denken?'. Waar is het kotszakje? - 1 gwrrf.

Duizelingwekkend Amerika - Bernard-Henry Lévy - De Geus - 415 pag. - EUR 22,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
25-03-2007 16:44 | dr.victor
Remail
RemailEen Braziliaanse huisvrouw had genoeg van haar man, en bedacht een manier waarop hij toch nog van nut kon zijn. Rosanita Nery dos Santos is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van negentien jaar omdat ze haar echtgenoot had neergestoken en in stukken had gesneden. De verschillende lichaamsdelen heeft ze vervolgens gebraden, in plastic zakken gestopt en verstopt onder de trap in haar huis in de stad Salvador. Wat is de naam van het braadrecept?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
25-03-2007 16:43 | dr.erik | mail
'...Chiklitter...'
'...Chiklitter...'Schrijfster Cecily von Ziegesar komt de dubieuze eer toe een overtreffende trap van chicklit (chicklitter?) te maken. In haar nieuwste boek 'de it-girl'-reeks, genaamd 'Onweerstaanbaar', volgen we wederom het schattige en mooie meisje Jenny Humphrey op Waverly Academy. Wat we daarbij voorgeschoteld krijgen is gegiechel, roddeltjes, feestjes en was dies meer zij, opgeleukt met vlotte dialogen en nóg vlottere mailwisselingen. Omdat de vertaling geen cliché schuwt ('wip maken', 'met bonzend hart', etcetera) zak je hoe langer hoe dieper weg in het keuvelende moeras van Waverly. Alleen geschikt voor de ziekelijke lachebekjes van vrouwelijke kunne. - 1 gwrrf.

De it-girl, Onweerstaanbar - Arena - 256 pag. - EUR 9,95 - bolhttp://service.bfast.com/bfast/click?bfmid=1821541&;siteid=35707470&bfpid=9069747952&bfmtype=B&PrdId=1001004002766514/bol
25-03-2007 16:42 | dr.dieuwke
//gwrrf.magazine