Onderzoek: Nederlanders (weer) gelukkigste volk...
Onderzoek: Nederlanders (weer) gelukkigste volk...'Wat moet ik aankruisen? Joeoeoehoeoeoe!'
07-12-2006 14:36 | dr.hans | mail
'...Kijk! Mijn unieke chromosomen!...'
'...Kijk! Mijn unieke chromosomen!...'Leuk, aardig, niet verkeerd, best wel geinig.... In die categorie valt het nieuwe 'concept' om je unieke erfelijke materiaal, ofwel je DNA-plaatje, te promoveren tot leidraad van je - eigen - kunstwerk. Hoewel? Eigen? De mensen van DNA-art sturen je een wattenstaafje toe, jij propt het in je wang en stuurt het slijm vervolgens retour. Dan is het de bedoeling dat je geld schokt en in ruil daarvoor krijg je dan, hosanna!, een schilderij opgestuurd waarin de strepen annex vlekjes corresponderen met jouw chromosomenhuishouding. Eens kijken wie daar in gaan trappen! Gezien de banner van de Miljonair Fair zoekt DNA-art het vooraleer in de rijke, snobistische kring. - 2 gwrrfs.

07-12-2006 14:35 | dr.victor
Remail
RemailDe Amerikaanse president George Bush zal mogelijk nog voor het einde van het jaar een nieuwe strategie voor Irak presenteren. Dat heeft zijn woorvoerder Tony Snow woensdagavond gezegd in het CNN-programma Larry King Live. Raad de naam van de operatie.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-12-2006 14:34 | dr.erik | mail
'...Op het hakblok...'
'...Op het hakblok...'Reisschrijver Dylan van Eykeren (1967) verraste een tijdje terug met de bundel 'De enige gast', een geamuseerd kijkje in de schijnbaar humorloze wereld van Duitsland begin 21-ste eeuw. Met zijn ontspannen toon, lichte machismo en (deels) gespeelde geleerdheid wist hij zielloze dorpjes tot leven te wekken, en hetzelfde doet hij nu met 'Witboi' voor de Antillen en Suriname (ondertitel: 'hoe de West werd verloren'). Van Eykeren heeft iets van een jonge vlerk die simplistische opvattingen huldigt ('Antilianen zijn lui'), maar wél zo sportief is ze serieus op het hakblok te leggen. Het leidt niettemin tot ironische tafereeltjes over hangjeugd, corrupte ambtenaren en bijna folkloristische drugshandel en in de hoedanigheid van lichte ontspanningslectuur met niet-verontrustende conclusies is 'Witboi' met vlag en wimpel geslaagd. - 3 gwrrfs.

Witboi - Dylan van Eykeren - De Geus - 254 ag. - EUR 18,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-12-2006 14:34 | dr.hans | mail
Irakees Lingo
Irakees Lingo'Auto.om'
04-12-2006 10:20 | dr.hans | mail
...Ietsje pikanter...'
...Ietsje pikanter...'Vier jaar na hun triomf in Humo's Rockrally wisselen de jonge knapen van Goose hun stevige gitaren definitief in voor neuriënde synthesizers. De eerste single 'Audience' dook al snel op in commercials van Coca Cola, maar voor hun debuutplaat ging het viertal duidelijk niet over één nacht ijs. Catchy elektrofunk is het resultaat van een lange zoektocht, ook al stootte Goose blijkbaar op een verloren gewaande automatische piloot. Voor elke potentiële clubhit verknalt een vervelend mormel de ingenieuze brouwsels,die overigens sterk naar Soulwax en Chemical Brothers smaken. Bring It On, inderdaad, maar mag het de volgende keer ietsje pikanter zijn? - 3 gwrrfs.

Goose - Bring It On - Skint - EUR 19,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
04-12-2006 10:19 | dr.tom
Remail
RemailDe dikste vrouw ooit is dood. Rosalie Bradford, die op haar hoogtepunt 476 kilo woog, is op 63-jarige leeftijd gestorven. De vrouw uit Florida behaalde in 1994 het Guinness Book of Records als zwaarste vrouw ooit. Raad haar grafschrift.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
04-12-2006 10:17 | dr.erik | mail
'...Vlotte Denen...'
'...Vlotte Denen...'Het aantrekkelijke van Deense literatuur is dat het qua sfeer en thema's dichtbij de Nederlandse ligt, maar op een vreemde manier 'indringender' is. In de verhalenbundel 'Denemarken in een dozijn', een bundel met jong veelbelovend proza, val je om de haverklap in naturalistische beschrijvingen van ontbijten, autotochtjes, meubilair en kamerwanden. En dat zou saai zijn, ware het niet dat alle Deense auteurs in deze bundel een 'unheimische' subtoon weten te raken, temidden van de superstabiele welvaartsstaat die de Denen gecreëerd hebben. Vrijheid doet pijn. Relaties zijn een opgave. Geluk is een doodskus. Het zijn stellingen die in bijna elk verhaal op een soms wrange, soms humoristische manier worden gestaafd, maar het belangrijkste is: ondanks de somberte lees je de verhalen vlotjes weg alsof het korte, snel gemonteerde films zijn. - 4 gwrrfs.

Denemarken in een dozijn - Uitgeverij Wilde Aardbeien - 172 pag. - EUR 14,90 - Te bestellen op www.wildeaardbeien.nl

04-12-2006 10:17 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine