'…Snel doorklikken!…'
'…Snel doorklikken!…'Een nieuw weblog! Het heeft anno 2007 even veel (of weinig) nieuwswaarde als: baby geboren. Tóch is het zeker voor nieuwsjunkies de moeite waard om even poolshoogte te nemen op www.deverborgenmicrofoon.nl. Via een mysterieus team van afluisteraars pikt deze site merkwaardige citaten op van hoofdrolspelers in het nieuws; citaten die een grappig, hilarisch, onthutsend dan wel inktzwart licht werpen op de dagelijkse headlines. De Verborgen Microfoon praat (nog?) niet - zoals GeenStijl - in de slangtaal van het internet, maar lijkt eerder de concurrentie aan te gaan met de columns en spotprenten in de kranten. Net als bij gwrrf stijgt er een geur van 'vrolijk anarchisme' uit deze site op. Snel doorklikken en registreren, dus! Ik ben al fan! - 5 gwrrfs.

11-01-2007 11:54 | dr.rolf
Kabinetsformatie gesponsord?
Kabinetsformatie gesponsord?'Welnee! Hoe vaker Balkenende blijft slapen, hoe minder gasten Hotelbon verwacht.'
08-01-2007 10:21 | dr.hans | mail
'...Weblogs, waarheen?...'
'...Weblogs, waarheen?...'Je hoort het rondzingen en het schijnt écht zo te zijn: weblogs nemen niet alleen toe in aantal, maar ook in kwaliteit, betekenis en invloed. ZÈgt men... Nu het gerenommeerde blad 'Time' ook 'You' (us!) nog eens heeft uitgeroepen tot Persoon Van Het Jaar 2006 lijkt het pleit helemaal beslecht. Om de Nederlandse discussie over weblogs een beetje te volgen is www.henkblanken.nl een aardige tip. Deze voormalige Volkskrant-journalist staat met zijn ene been in de oude media en met zijn andere been in de nieuwe media. Dat maakt hem interessant, maar ook weifelend. Maar ach: die laatste eigenschap is op een weblog eigenlijk wel verfrissend. - 3 gwrrfs.


08-01-2007 10:21 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen Amerikaan heeft na 47 jaar een geleend boek teruggebracht naar de bibliotheek. Dat gebeurde in de stad Hancock in Michigan. Hij kreeg voor het te laat terugbrengen een boete van ongeveer 171 dollar. Raad de titel van het boek.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
08-01-2007 10:20 | dr.erik | mail
'...Kangoeroewraak...'
'...Kangoeroewraak...'Wat is nieuws? Wat zijn verhalen? Wat is fictie? Wat is gerucht? En wat is helemaal van A tot Z uit de welbekende duim gezogen? In 'De Jacht op de Veluwepoema' spoort Peter Burger voor ons een omvangrijke staalkaart van Broodje-Aap-verhalen op, die in de afgelopen decennia in de Nederlandse pers is uitgeserveerd. Van 'De gebraden baby' tot de 'De wraak van de kangoeroe'. Op amusante wijze schetst Burger de innige verstrengeling tussen de nieuwsbrenger annex journalist en de nieuwsconsument annex goedgelovige, die allebei, op z'n tijd, trek hebben in een smeuïg verhaal dat de saaiheid of ellende van alledag even opheft. Het mag geen verrassing heten dat de auteur zijn handen vol heeft aan de recente internetjaren, waarin het tempo en de impact van onzinverhalen tot grote hoogte is gestegen.
Eindoordeel? Kadoboekje van de betere soort... - 3 gwrrfs.

De jacht op de Veluwepoema - Peter Burger - Prometheus - 232 pag. - EUR 16,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
08-01-2007 10:19 | dr.victor
//gwrrf.magazine