TBS-er gaat koken...
TBS-er gaat koken...'Hoe houd ik dit mes vast?'
16-06-2005 12:13 | dr.hans | mail
'...New wave dictatuur...'
'...New wave dictatuur...'De punkpop revival die de muziekindustrie momenteel overspoeld, begint drastische vormen aan te nemen. Begonnen als onschuldige new-wave hype hebben bands als Franz Ferdinand, The Killers en Bloc Party middels een muzikale 'blitzkrieg' elke vorm van verzet eenvoudig gebroken. En als stabilisatiemacht wordt nu Maxïmo Park Het Kanaal overgescheept. Met de anarchistisch klinkende punkpopplaat 'A Certain Trigger' in de bepakking is de band tot de tanden toe bewapend met messcherpe gitaarrifs, prikkende orgeldeuntjes en bijtende drums. En het moet gezegd, ondanks een overmacht aan vechtende new wave groepen marcheert Maxïmo Park verrassend fris naar het front. En de nieuwe muziekstijlen; die zullen nog een tijdje ondergronds moeten blijven! - 4 gwrrfs.

A Certain Trigger - Maxïmo Park - Warp Records - EUR 20,49 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-06-2005 12:10 | dr.egan
Remail
RemailRapper Baas B is dinsdagavond gearresteerd na een vechtpartij in een kroeg op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Die vechtpartij ging tussen onder meer Baas B en rapper Kimo, die onlangs een parodie maakte op de nummer één hit 'ZINLOOS'(!) (over zinloos geweld), die Baas B met Lange Frans scoorde.
Tijdens de vechtpartij, waaraan zeker zes mensen meededen, vielen over en weer rake klappen. Er werd onder andere een honkbalknuppel gebruikt. Inmiddels heeft Baas B een rapnummer n.a.v. het incident gemaakt. Hoe luiden de eerste regels (max 4)?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
16-06-2005 12:08 | dr.erik | mail
'...Conceptloos...'
'...Conceptloos...'Onder invloed van programma's als 'Extreme make over' wint de gedachte van totale controle over lichaam en uiterlijk terrein, maar in werkelijkheid kan wat normaal lijkt - je gezonde lichaam - je in één klap ontfutseld worden. Deze tegenstelling inspireerde Marian Boyer (1954) tot haar roman 'Fantastich lichaam'. Het is een combinatie van liefdesroman, ideeÎnroman en autobiografie, hetgeen wel avontuurlijk is, maar de verschillende concepten zitten elkaar ook in de weg. Boyer's alter ego Erica Staats krijgt borstkanker, dreigt weg te glijden in een duistere realiteit, maar komt er op een feestje van haar firma toch weer enigszins bovenop. Schrijftalent heeft Boyer, maar haar boek komt door de veelheid aan materiaal niet echt van de grond. - 2 gwrrfs.

Fantastisch lichaam - Marian Boyer - De Geus - 189 pag. - EUR 18 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-06-2005 12:06 | dr.victor
Nieuwste cliënt Abram Moszkowicz...
Nieuwste cliënt Abram Moszkowicz...'Hihi. Een groeibriljant voor mijn omzetcijfers.'
15-06-2005 10:13 | dr.erik | mail
'...Geile architecten...'
'...Geile architecten...'Attentie! Zojuist is er een leesbaar boek over moderne architectuur verschenen. Het heet 'De krul', is geschreven door NRC-redacteur Bernard Hulsman (1958) en laat een aantal trends in architectonische rariteiten zien. Rode draad van dit boekje is dat architecten net als couturiers - 'after all' - gewoon hoeren zijn die in de smaak willen vallen. En zich bedienen van krullen, gevelranden, hellingbanen en donkere bakstenen omdat die nu eenmaal - god weet waarom - 'in' zijn. Je proeft in dit boekje de afkeuring van al die geilheid, ook al beweert Hulsman dat elke architect gedoemd is onderdeel van de 'Zeitgeist' te zijn en zijn of haar beslissingen, bewust of onbewust, aanpast aan de allerlaatste smaaktrends. - 4 gwrrfs.

De krul en andere modes in de architectuur - Bernard Hulsman - Prometheus - 96 pag. - EUR 15,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
15-06-2005 10:12 | dr.rolf
Remail
RemailDe Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air heeft staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) een ultimatum gesteld. Ze moet voor 23 juni erkennen dat ze aansprakelijk is voor de schade die Onur Air heeft geleden door het vliegverbod. Als ze dat niet doet dan....

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
15-06-2005 10:05 | dr.erik | mail
'...Waar blijven konijnen?...'
'...Waar blijven konijnen?...'Het hele hoempapa-orkest van John de Mol's nieuwe media-initiatieven en in het bijzonder zijn nieuwe tv-zender Talpa zijn tot dusver op niet meer te betrappen dan... het contracteren van Bekende Nederlanders. Is dat de manier om een '21-ste eeuwse onderneming' neer te zetten, met 'ouderwets' papier en een peperdure handtekening? Kijkend op de pas geopende website www.talpa.nl luidt het antwoord: ja. We kijken naar een weinig inspirerende standaardsite, waarop beeldvullend de hoofden van de contractanten Van Erven Dorens, Maasland, Mulder, Genee, Barend en Van Dorp en zusje Linda te zien zijn. Tsjonge, jonge. De vernieuwing spat er nog niet echt van af, maar misschien houdt John zijn konijntjes nog even verborgen. - 1 gwrrf.

15-06-2005 10:04 | dr.hans | mail
Micheal Jackson vrijuit
Micheal Jackson vrijuit'Een blije glimlach staat gepland voor mijn vólgende operatie...'
14-06-2005 09:56 | dr.hans | mail
'...Fonkelende klassieker...'
'...Fonkelende klassieker...'De 'klassieken' hebben een marketingprobleem. Zodra je namen als Herodotus, Pericles, Plato of Aristoteles laat vallen, ligt de ganse jeugd te gapen en grijpt naar de i-Pod. Toch is de strijd nog niet opgegeven, want zie: één van onze jonge literaire auteurs van Marokkaanse origine - Hafid Bouazza (1970) - heeft zich ontfermd over de meest sexy en 'streetwise' klassieker, te weten William Shakespeare. In een handige pocket heeft Bouazza zijn meesterwerk 'De getemde feeks' vertaald, hetgeen in zijn eigenwijze handjes is gewijzigd in 'Het temmen van een feeks'. De fonkelende strijd tussen de vrijzinnige 'feeks' Katherina en haar talloze (mannelijke) opponenten zou voor menig rapper genoeg zijn om een oeuvre mee te vullen. Kortom, een klassieker met 'byte'! - 3 gwrrfs.

Het temmen van een feeks - William Shakespeare - Prometheus - 174 pag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-06-2005 09:54 | dr.rolf
Remail
RemailTheatermaakster Manon Ossevoort is van plan om met een tractor van haar woonplaats Vriezenveen naar de Zuidpool te reizen. Ossevoort zegt tijdens haar reis mensen te willen inspireren tot liefde en hoop. Op Antarctica, het 'continent waar nog nooit oorlog gevoerd is', zal ze een sneeuwpop bouwen met in de buik een doorzichtige wereldbol, gevuld met wensen en dromen van mensen die ze onderweg zal ontmoeten. Oké, welke wens geven we haar mee?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
14-06-2005 09:53 | dr.erik | mail
'...Gratis strip...'
'...Gratis strip...'Voor niet NRC-lezers is de heerlijke-sarcastische strip Fokke en Sukke dagelijks - geheel gratis en zonder poespas! - te volgen op www.foksuk.nl. Hier vind je hun dagelijks ververste cartoons en kun je naar believen grasduinen in hun grappen van de afgelopen weken. Fokke & Sukke (en hun makers) zijn duidelijk op hun gemak op internet en hebben laatst zelfs eendrachtig aangekondigd gratis content voor weblogs aan te bieden. Het enige minpuntje aan www.foksuk.nl zijn de stiekeme pogingen je aan de NRC te krijgen. Nou ja, tussen al dat moois laten we ons dat van harte aanleunen. - 4 gwrrfs.

14-06-2005 09:52 | dr.hans | mail
Schuldenvrij
Schuldenvrij'Ik voel mij als een Koning in Afrika!'
13-06-2005 11:08 | dr.hans | mail
'...Melancholie met de zachte "g"...'
'...Melancholie met de zachte "g"...''Laagstraat 443' is het adres in Eindhoven waar JW Roy zijn Brabantstalige album opnam. Een plaat over Cis Verdonk, Marionneke Sanders en Vincent van Gogh ('Rabobankblues'). Over de liefde, over eenzaamheid, verdriet en de dood. Kortom, een plaat over 'Het Leven' zelf. Roy die zich op eerdere albums uitte in Engelstalige 'Americana' verbergt zich dit keer niet achter de indirectheid van een vreemde taal maar klimt in een akoestische en sobere setting bij ons op schoot. Hij voert ons een wel heel persoonlijk streekgerecht. En dat dit Bourgondisch bereidde maal beter smaakt dan de kant-en-klare schijnsentimenten van het traditionele levenslied zal u niet verbazen. Eet smakelijk! - 3 gwrrfs.

Laagstraat 443 - JW Roy - Munich Records - EUR 19,49 - Nu bestellen bij BOL.COM!
13-06-2005 10:58 | dr.egan
Remail
RemailIn Berlijn hebben 280 blinden en slechtzienden zelf een auto bestuurd. Berlijnse rijschoolhouders laten blinden elk jaar ervaren hoe het is om zelf te rijden. Bijzonder was dat het dit keer voor het eerst in het centrum van Berlijn mocht. Ruim 40 wagens deden aan de actie mee. Het evenement gaat ook in Nederland georganiseerd worden. Hoe gaat het hier heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
13-06-2005 10:50 | dr.erik | mail
'...Fruitig niemandalletje...'
'...Fruitig niemandalletje...'De 'Sex & The City'-literatuur is niet aan te slepen. In navolging van de tv-serie zijn zowat alle stadsvrouwen hun emotionele temperatuur niet alleen gaan opnemen maar ook gaan beschrijven in ellenlange dagboeken. De roman 'Wees eerlijk' van Marijntje Festen en Sharon van Minden is zo'n product. Jacky en Elisabeth zwerven door de uitgaanscentra van de hoofdstad en houden elkaar per e-mail op de hoogte van buikjes, verliefdheden, feesten, aftasten, carriËremoves en keihard neuken. Niets nieuws, dus eigenlijk. Maar het moet gezegd: de spreekwoordelijke eerlijkheid uit de titel wordt wel bijzonder sappig ingevuld. Al met al een fruitig niemandalletje over de lusten lasten van het moderne jonge vrouwen-bestaam. - 3 gwrrfs.

Wees eerlijk - Marijntje Festen/Sharon van Minden - Prometheus - 257 pag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
13-06-2005 10:50 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine