Lekker single?
Lekker single?'Zolang ik mijn muts maar mag dragen...'
07-04-2005 12:08 | dr.hans | mail
'...Maak me echt blij...'
'...Maak me echt blij...'Met de Amsterdamse lesbische scËne als setting begint Karin Giphart met schijnbaar genetisch bepaalde Giphart-spitsvondigheid veelbelovend aan haar debuutroman. De origineel gebrachte clichÈs en inside jokes zullen bij menig hoofdstedelijke lesbeau een (h)aha-erlebnis teweeg brengen, maar naarmate de spanning stijgt, stijgt ook het verteltempo tot ongekende hoogtes. Het lijkt wel alsof het verhaal er nog even snel uitgeperst moet worden om de laatste bus niet te missen. 'Schrijven is net zolang blijven zitten totdat het op papier staat,' zei Kees van Kooten ooit. Als de schrijfster dÌt nu eens bij het tikken van haar volgende boek in gedachten houdt, heeft Nederland er - voor de liefhebber - een heuse Giphart bij. - 2 gwrrfs.

Maak me blij - Karin Giphart - Nijgh & Van Ditmar - EUR 14,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-04-2005 12:06 | dr.erik | mail
Remail
RemailTijdens een vergadering van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) zijn gisteravond tientallen taxichauffeurs twee keer met elkaar slaags geraakt. De taxichauffeurs waren bijeen gekomen om acties tegen hun directie te bespreken, maar uiteindelijk moest de politie het pand ontruimen. Over de aanleiding van de vechtpartijen heerst nog onduidelijkheid omdat niemand wil praten. Raad de reden van de knokpartij.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-04-2005 12:05 | dr.erik | mail
'...Zedig bruin...'
'...Zedig bruin...'Wie dezer dagen in de hype van de overleden Paus terechtkomt en wel eens wat meer wil weten over de RK-kerk kan terecht bij www.vatican.va. Het bureau dat deze website mocht ontwikkelen toont gevoel voor moderniteit Èn traditie, dat wil zeggen: de nieuwste snufjes zitten erop, maar dan wel in een vormgeving die gedomineerd wordt door een zachte en zedige bruintint. Veel achtergrondinfo, allerlaatste nieuws en grondslagen van de RK-kerk. En ook op de vraag 'wie was Paus Johannes Paulus I ook alweer?' geeft deze site thuis! - 3 gwrrfs.

07-04-2005 12:03 | dr.rolf
Hip uitstapje...
Hip uitstapje...'Het Paus-Plus-Arrangement inclusief VIP-gate bij het Vaticaan.'
06-04-2005 09:09 | dr.hans | mail
Remail
RemailTwee voetballers uit Saoedi-Arabië zijn door een rechter veroordeeld tot zweepslagen en gevangenisstraf wegens wangedrag tijdens een wedstrijd. Het duo, Marzuk al-Oteibi en Daïd al-Wadani van de Saoedische club Al-Ittihad, waren in een wedstrijd tegen Al-Ahli uit Egypte hun tegenstanders te lijf gegaan. Al-Oteibi moet 20 dagen de cel in en krijgt 20 zweepslagen; Al-Wadani komt er met de helft vanaf. Wat was de reactie van Johan Cruyff op dit vonnis?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
06-04-2005 09:08 | dr.erik | mail
'...Waardig neefje...'
'...Waardig neefje...'Op internet vind je alle uitersten: van scheldende a-socialen, via hitsige peno-pauzers tot écht aardige mensen. Tot die laatste categorie behoren ongetwijfeld de makers van www.uitdragerij.nl, een site vol culturele wetenswaardigheden die er volgens de makers toe dient hun overtollige kennis en opmerkingsgave een plek te geven. Dat lukt wonderwel! Uitdragerij staat boordevol puike boekrecensies, interessante cult-tips en dwarse observaties. Nergens neemt meligheid, onkunde of slordigheid het stokje over. Ofwel: een waardig neefje van gwrrf! - 3 - gwrrfs.

06-04-2005 09:08 | dr.dieuwke
Doing a Lynddee Schiavo
Doing a <s>Lynddee</s> SchiavoEen paar maanden geleden verzamelden we nog imitaties van Lynndee England (de soldate die niet onder de indruk is van het geslacht van een Iraakse krijgsgevangene). Nu is het de beurt aan Terri Schiavo
06-04-2005 09:07 | dr.bart | mail
Zoeken.nl
Zoeken.nlOnder het motto 'Als wij het niet vinden, dan vind je het nergens!' is er wéér een nieuwe zoeksite in de lucht geschoten. Zoeken.nl besteedt het zoeken uit aan Google, Yahoo, Altavista en anderen en combineert de gevonden resultaten in categorieën.
06-04-2005 09:07 | dr.bart | mail
Gwrrf.links
Gwrrf.linksWil je je agressie kwijt? Ga xylofoon spelen!
http://www.limmy.com/playthings/xylophone

This tune is annoying, yes i know it’s really annoying...
http://www.weebls-stuff.com/data/toons/annoy.swf

Ben je op zoek naar een uitbreiding van je vocabulair dan ben je hier op het goede adres.
http://www.tourettesguy.com/videos.htm

De Nederlandse priester Roderick Vonhögen staat met zijn “Catholic Insider” podcast in de internationale top 10 van meest populaire podcasts. Het aantal vaste downloaders van de Catholic Insider bedraagt inmiddels meer dan duizend.
http://www.catholicinsider.com
http://www.podcastinfo.nl/2005/03/30/nederlandse-priester-in-podcastalley-top-10
06-04-2005 09:06 | dr.erik | mail
'...Film en familie...'
'...Film en familie...'Een leerzaam en actueel 'media'-boek is 'Shooting the family' van Patricia Pisters en Wim Staat. Hoewel beiden afkomstig zijn uit de filmwetenschap en die wereld de neiging heeft in te zoomen op haar eigen navel, hebben de auteurs met het thema 'familie' flink raak geschoten. Kernvraag is of de audiovisuele (globaliserende) media traditionele familiebanden alleen maar afbreken of juist, op een moderne manier (home-movies!) ook weer 'opbouwen'. In twaalf case-studies in verschillende landen en met heel verschillende genres bestrijkt 'Shooting the family' dit intrigerende onderwerp. - 4 gwrrfs.

Shooting the family - Patricia Pisters en Wim Staat - Amsterdam University Press - EUR 29,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
06-04-2005 09:04 | dr.hans | mail
Nieuw probleem op Stille Veerkade...
Nieuw probleem op Stille Veerkade...'Is dit jouw zoon of mijn zoon?'
05-04-2005 10:11 | dr.hans | mail
'...Bijt niet...'
'...Bijt niet...'Er zijn mensen die er alles voor over hebben tot een 'hogere kring' te behoren. Zo iemand is letterenstudent Nick Guest in de roman 'De schoonheidslijn' van Alan Hollinghurst (1954). Het boek werd nota bene onderscheiden met de Booker Prize 2004, en dat is veel voor een weliswaar fijngevoelig, maar ook wat obligaat voortkabbelend portret van de well-to-do-Thatcher-generatie. Guest vergaapt zich aan de luxe, de feestjes en de cocaïne en - toegegeven - een zin van Hollinghurst hapert zelden en danst van champagne naar kaviaar naar polopaard. Toch heeft hij als ex-adjunct van 'Times Literary Supplement' waarschijnlijk wat stemmen gekocht, want 'De Schoonheidslijn' is mooi geschreven, maar bijt nergens. - 3 gwrrfs.

De schoonheidslijn - Alan Hollinghurst - Prometheus - 496 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
05-04-2005 10:10 | dr.victor
Remail
RemailDe grootste hengelsportbeurs van Europa, de Visma in Rotterdam, trok minder bezoekers dan vorig jaar. Ruim 18.500 hengelaars bezochten de beurs. Vorig jaar bleef de teller bij 20.000 bezoekers steken, aldus de organisatie van de beurs zondag. Wat was de reden?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
05-04-2005 10:09 | dr.erik | mail
'...Loeren en afwachten...'
'...Loeren en afwachten...'Terwijl de sportjournalistiek van de Gooise bossen op een renaissance bij Ajax hoopt, lijkt PSV dit seizoen weg te lopen met de prijzen. Mooi, spectaculair, kunstig of bijzonder heet PSV niet te zijn, maar wel - let op de zuinige constatering! - efficiënt. Hoe efficiënt de Eindhovenaren daadwerkelijk zijn, kunnen we vanavond in Lyon gaan zien. De Franse kampioenen schijnen ook sluipmoordenaars te zijn, dus de kans op een potje loeren en afwachten is groot. Loer mee! - 3 gwrrfs.

Champions League, Olympique Lyon - PSV - 20.45 uur Nederland 2
05-04-2005 10:08 | dr.hans | mail
Fietsers bidden voor heerlijke zomer
Fietsers bidden voor heerlijke zomer'Olieprijs, stijg!'
04-04-2005 10:11 | dr.hans | mail
'...Prachtig, donker...'
'...Prachtig, donker...'De Noorse schrijver Lars Saabye Christensen (1953) kwam met de internationale bestseller 'De halfbroer' het literaire firmament binnen suizen, en presenteert nu 'Maskerade': een waardige opvolger. Christensen houdt van film, van drama, van adembenemende dialogen en gaandeweg dit boek krijg je het idee dat hij erg goed naar de Deense bioscoophit 'Festen' heeft gekeken. Ook in 'Maskerade' onthult zich namelijk, beetje bij beetje, een afschuwelijk familiegeheim en bloeien onder het koele verslag van puber Adrian de állerergste vermoedens op. Prachtig, donker boek. - 4 gwrrfs.

Maskerade - Lars Saabye Christensen - De Geus - 285 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
04-04-2005 09:34 | dr.rolf
Remail
RemailTot verbazing van de makers van een Sloveens tv-programma dat wilde aantonen dat topmodellen dom zijn, blijkt dat er een schoonheidskoningin rondloopt met een extreem hoog IQ van 156. De show kon dan ook niet anders dan geannuleerd worden. Wat was de reactie van de miss?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
04-04-2005 09:33 | dr.erik | mail
'...Echte deadlines...'
'...Echte deadlines...'Voor aankomende studenten Journalistiek of hevig geïnteresseerden in de krantenwereld, is er nu een perfect uitstapje geregeld. Op een www.dagjekrantmaken.nl word je lekker gemaakt om bijna drieduizend euro te schokken voor een etmaal 'achter de schermen' van een grote, Nederlandse krant. Eindelijk zul je aan den lijve voelen wat deadlines, pagina-opmaak en drukpersen zijn. Ofwel: de géur van krant in de vorm van een spannende rondleiding! Of je voor dat geld ook een exquise maaltijd mag verwachten en een ontmoeting met een bekende journalist, blijft, helaas, in het midden. - 3 gwrrfs.

04-04-2005 09:33 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine