gwrrf bespreekt toekomst in de Alpen...
gwrrf bespreekt toekomst in de Alpen...'Ik zie alleen lichtpuntjes. Jij?'

Het volgende nummer van gwrrf.magazine verschijnt op maandag 28 februari
17-02-2005 12:09 | dr.hans | mail
'...Spannend Parijs...'
'...Spannend Parijs...'Een thriller waar je op elke pagina dood en verderf vermoedt, zonder dat je daadwerkelijk op een lijk stuit. Dat is de kracht van 'De man van de blauwe cirkels' van Fred Vargas (1957). Als je vervolgens langs schilderachtige, Parijse personages wordt gevoerd, met hun mee mag drinken in de sfeerrijkste cafë's en samen met commissaris Adamsberg het mysterie van de blauwe cirkels mag oplossen, heb je de belevenis van dit fantastische Vargas-boek in een notedop getekend: thuis met je warme sokken een spannend weekendje Parijs inademen! - 5 gwrrfs.

De man van de blauwe cirkels - Fred Vargas - De Geus - 221 pag. - EUR 18,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-02-2005 12:07 | dr.hans | mail
Duizend woorden
Duizend woordenWK Onnozel Kijken met overmacht gewonnen door drie broers

Indiase folkdansers treden op tijdens een festival in India (Reuters)

17-02-2005 12:06 | dr.jojo | mail
'...Dichterlijk houvast...'
'...Dichterlijk houvast...'Alleen in de buik van een kwaliteitskrant maken ze nog ruimte om uitgebreid te praten met het meest onbegrepen en ondergewaardeerde volksdeel van ons land: de dichters. Marjoleine de Vos had vermoedelijk geen zin in algemeen-filosofische borrelpraat en bedacht dat ze het met de dichters over één bepaald gedicht uit hun oeuvre wilde hebben, bij wijze van houvast. Haar project is onlangs verschenen onder de nuchtere titel 'Dichtersgesprekken'. Hoewel de ondertoon dodelijk serieus is, lezen we bij vlagen komische passages. Als de Vos aan dichter C.O. Jellema vraagt: 'Zijn goden een soort vogels?' antwoordt de poëet: 'Nu ja, goden horen toch ook in het luchtruim.' Een boeiende bundel, maar, helaas, toch vooral voor die paar honderd poëzieliefhebbers. - 3 gwrrfs.

Dichtersgesprekken - Marjoleine de Vos - Prometheus/NRC - 272 pag. - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-02-2005 11:54 | dr.dieuwke
Nieuwe veiligheidsminister VS taakbewust...
Nieuwe veiligheidsminister VS taakbewust...'Ik zie alles door een veiligheidsbril.'
16-02-2005 10:57 | dr.hans | mail
'...Magistrale aanklacht...'
'...Magistrale aanklacht...'Als je na het lezen van Hans Mirck rijp denkt te zijn voor een buisje Prozac (waarom kan ik niet zo zorgeloos keuvelen?), wacht er, godzijdank, een boek waarin iets te beléven valt. En, bij wijze van bonus, ook nog iets wordt bewéérd.... 'Niks om handen' van de Amerikaan Iain Levison (1964) is een krachtige, cynische en onthutsende afdaling in de Amerikaanse arbeidsmarkt, waar ademen een voorrecht is voor degenen die zich uit de naad werken. De adem van hoofdpersoon Jake Skowran wordt afgesneden (ontslag), hij raakt vervolgens zijn vriendin en kabelaansluiting kwijt, maar volgens de logica van het kapitalisme 'pakt hij alsnog zijn kans', al is het dan als huurmoordenaar voor een bookmaker. Magistrale aanklacht. - 5 gwrrfs.

Niks om handen - Iain Levison - De Geus - 223 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-02-2005 10:56 | dr.lisette
Remail
RemailPSV-voorzitter Rob Westerhof wil voetbalwedstrijden uitzenden zonder dat de bal te zien is. De kijker moet dan voor een zichtbare bal extra betalen. Hoe gaat het kijken zonder bal heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
16-02-2005 10:55 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenSterretjes zien

Een model showt een creatie van de Spaanse ontwerper Agatha Ruiz de la Prada, onderdeel van de herfst/winter 2005-2006 collectie, tijdens de Pasarela Cibeles Fashion week in Madrid (AFP)

16-02-2005 10:54 | dr.jojo | mail
'...Snuiter-notities...'
'...Snuiter-notities...'Tsjonge jonge! Wat een aardige snuiter is Hans Mirck (1970)! In zijn roman 'Het Godsgeschenk' zijn we er bijna driehonderd pagina's getuige van. De jonge Mirck schrijft mooie versjes in poesie-albums, de puber Mirck zingt hartstochtelijk in een kerkkoor en de volwassen Mirck mag zijn gedichten, och hemeltje, zomaar voorlezen bij VPRO's 'Music Hall'. Of je dit boek vol egotistische aantekeningen nu opeet, slaat, doortrekt of achterstevoren leest - een onvertogen woord of zelfs maar een woede-aanval in Calimero-formaat vind je nergens. Het kan niet anders of het zondagskind Mirck moet zich totaal ontheemd voelen in dit rauwe tijdperk van MTV, Tokkies en hiphop. Daar is op zich niks mis mee, maar is het dan teveel gevraagd, Hans, om je futiele privé-aantekeningen in je eigen la te laten sudderen? - 1 gwrrf.

Het Godsgeschenk - Hans Mirck - Vassallucci - 293 pag. - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-02-2005 10:54 | dr.lisette
Tegenslag raketschild VS
Tegenslag raketschild VS'Niet één raak, verdorie?!!!'
15-02-2005 10:08 | dr.hans | mail
'...Duistere carrousel...'
'...Duistere carrousel...'Met Jude Law, Julia Roberts en andere sterren is 'Closer' een film, die a priori een ruim publiek zal trekken. Of dat ruime publiek na de film ook enthousiast de zaal uit zal lopen, is een andere kwestie. Want 'Closer' is een relatiedrama waarin de maskers voortdurend op blijven en zelfs het kleinste druppeltje genegenheid tussen de hoofdpersonages aan de kraan blijft hangen. Door deze eigenschap is 'Closer' - waarin een schrijver, een portretfotograaf, een dokter en een stripteuse in wisselende combinaties aan seks doen - te lezen als een uitbeelding van de ontheemde grotestadsmens, die voornamelijk relaties aangaat om de verveling vóór te zijn. 'Closer' blijft desondanks overeind als een boeiende, maar duistere liefdescarrousel. - 4 gwrrfs.

Closer - Regie: Mike Nichols - Met: Jude Law, Julia Roberts e.a.
15-02-2005 10:08 | dr.rolf
Remail
RemailEr lijkt een probleem te zijn gerezen waardoor het huwelijk tussen de Britse kroonprins Charles en zijn Camilla Parker-Bowles misschien niet kan worden voltrokken. Raad welk probleem.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
15-02-2005 10:06 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenHet zonnebloempje in huis

Een Chinees meisje poseert voor kunstzonnebloemen in een park tijdens het Lentefestival in Peking (Reuters)"

15-02-2005 10:06 | dr.jojo | mail
'...Surinaamse Den Uyl...'
'...Surinaamse Den Uyl...'Hij weet het zelf nog niet, maar de Surinaamse jurist en tv-maker Prem Radakishun (1962) is de enige ware opvolger van onze socialistische ex-premier Joop den Uyl. Als belichaming van het verdelen van Kennis, Macht en Inkomen struint Prem door allochtonië om mogelijke obstakels naar de sociaal-democratische heilstaat uit de weg te ruimen. Zoals het een activist betaamt, heeft Prem erg veel haast. Hij brengt begrip waar onbegrip heerst, communicatie waar obstructie de klok slaat en oplossingen waar problemen onoverkomelijk lijken. Prem is een moderne weldoener, een onvermoeibare advocaat van de maakbaarheid. Soms vraag je je soms wel eens af of het wantrouwen, de scheldpartijen en de achterdocht na het vertrek van Prem's camerateam niet nét zo hard terugkeren. - 3 gwrrfs.

Premtime - vanavond rond halftien - Nederland 3
15-02-2005 10:05 | dr.lisette
Madame Tussaud wil unieke bezuiniging...
Madame Tussaud wil unieke bezuiniging...'Charles en Camilla kunnen nú al ongeprepareerd in ons museum!'
14-02-2005 10:29 | dr.hans | mail
'...Flessentrekkerij...'
'...Flessentrekkerij...'Dankzij internet hoef je niet te wachten tot een colporteur zijn achterlijke verkooptrucs op je botviert. Wie in de juiste richting surft, krijgt een gratis kijkje in de wondere wereld van de Onbeholpen Flessentrekkerij. Neem de site www.verleidingskampioen.com: hier vind je een innemend staaltje psychologiserende prietpraat, waarbij de onzichtbare verleidingskampioen zijn al even onzichtbare e-book 'Verleidingskampioen - De Handleiding' voor 29,95 euro probeert te slijten. Als je hier in stinkt, ben je rijp voor een levenslang Prozac-dieet. Folkloristische poging tot bijverdienste. - 2 gwrrfs.

14-02-2005 10:28 | dr.hans | mail
Remail
RemailMensen die vandaag hun kat laten castreren of steriliseren krijgen korting op de ingreep. De Dierenbescherming grijpt Valentijnsdag met de actie aan om aandacht te vragen voor het kattenoverschot in Nederland. Onder welke actienaam zal deze dag de geschiedenis in gaan?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
14-02-2005 10:27 | dr.erik | mail
'...Lijzige soufflé...'
'...Lijzige soufflé...'De combinatie EO en Koninklijk Huis moet haast wel een kleffe soufflé opleveren. En ja hoor, het kersverse royaltyprogramma 'Blauw Bloed' doet, zoals verwacht, z'n uiterste best lijzig aan je kiezen te blijven plakken. Geen hard nieuws, geen roddels, geen achterklap, geen schandaal, zelfs geen mespuntje kritiek - nee, slap en ingezakt gekeuvel over jurkjes, schoenen, make-up en rode lopers. Omdat 'Blauw Bloed' geen rechtstreekse lijntjes naar de blauwbloedigen heeft lopen, neemt men bovendien genoegen met verhaaltjes uit tweede of derde hand. Het is dus niet alleen klef, maar ook nog nép! Dat voormalig 2Vandaag-'anker' Jeroen Snel deze soufflé opdient, kan niet anders dan een afbouwstage in zijn omroeploopbaan zijn. Treurig tot in het merg... - 1 gwrrf.

Blauw Bloed - zaterdagavond rond half acht - EO, Nederland 1
14-02-2005 10:25 | dr.erik | mail
//gwrrf.magazine