Nieuw! Klimaatbewust lezen...
Nieuw! Klimaatbewust lezen...'Ik raad wat er op de pagina staat.'
06-02-2007 15:42 | dr.hans | mail
'...Unieke mengeling ...'
'...Unieke mengeling ...'Onlangs overleed één van Amerika's succesvolste columnisten, Art Buchwald (1925). Twee keer per week bracht hij de internationale politiek, hoe complex ook, terug tot een amusante sketch van vijfhonderd woorden. Qua economisch taalgebruik zou hij de ideale recensent voor gwrrf zijn geweest. In zijn laatste boek 'Too soon to say goodbye' schrijft Buchwald zeldzaam openhartig over achtereenvolgens zijn weigering nog langer dialyse te ondergaan, zijn verblijf in het hospitium en de vreugden en ongemakken die hij daar, in zijn laatste maanden, ondergaat. De unieke mengeling van anekdote, serieuze overweging en knotsgekke dialogen maken van dit boek een standaardwerk voor terminale patiënten die nog vief en vitaal genoeg zijn om te kunnen grinniken over hun eigen afscheid. - 4 gwrrfs.

Too soon to say goodbye - Art Buchwald - Random House - 181 pag. - Nu bestellen bij BOL.COM!
06-02-2007 15:41 | dr.victor
Remail
RemailEen 47-jarige man probeerde maandagavond in Den Haag flessen sterke drank aan voorbijgangers te slijten. Hij vertelde passanten dat hij flessen wodka en whisky had gestolen en dat hij deze voor een vriendenprijsje in de verkoop deed.
Eén van de klanten bleek een politieagent in burger te zijn, die hem vervolgens inrekende wegens heling. Op het bureau bleek dat het alcoholpercentage van de 'sterke drank' aan de lage kant was: de flessen waren gevuld met water. Raad het commentaar van de raadsman van de verdachte.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
06-02-2007 15:40 | dr.erik | mail
'...Hij schreef door...'
'...Hij schreef door...'En Brusselmans? Hij schreef door en door en door. De meest recente roman die 'van de band' rolde heet 'Muggepuut', naar de op hemzelf lijkende auteur Danny Muggepuut, woonachtig in - hoe kan ook het anders? - Gent. Van al zijn boeken is Muggepuut misschien wel het meest Brusselmansiaans: álle cliché's, trucendozen en ouwehoermechanismen die kenmerkend zijn voor 's mans oeuvre worden hier in hun volle omvang van stal gehaald en uitgeserveerd. De meiden zijn als vanouds heel erg dom, de kroegtijgers zo mogelijk nóg dommer en Danny Muggepuut zelf is, zoals we gewend zijn, een superieure debiteur van onzinnige wijsheden, die niettemin het hele boek lang recht overeind blijven staan. Genieten, dus, voor de échte fans... - 3 gwrrfs.

Muggepuut - Herman Brusselmans - Prometheus - 256 pag. - EUR 16,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
06-02-2007 15:39 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine