Nederlandse clubs falen in Europa...
Nederlandse clubs falen in Europa...'Hoor ik daar de "Mickey Mouse-competitie" alweer?'
30-09-2005 13:09 | dr.hans | mail
'...Geen keuze...'
'...Geen keuze...'En daar was... JAN! Een ondeugend Bridget Jones-typje, dat ons guitig door de abri aankijkt en kennelijk model staat voor de splinternieuwe 'no nonsense glossy' JAN. Wat gaat dit worden? Keten voor carrièrevrouwen? Optutten voor aftakelende huismoeders? Of ongegeneerd doorbomen over de liefde? Wat opvalt bij de eerste JAN: er is geen keuze gemaakt. Het is van alles een beetje en van niets heel veel. Dat maakt de bravoure over het 'buikgevoel' van de makers nogal potsierlijk. Wat voelden zij dan in hun buik? Zomaar het zoveelste vrouwenblad voor de Bridget Jones-generatie? Misschien, want JAN staat voor 'Just Another Name', Bóeiend! - 2 gwrrfs.

JAN nr. 1 - 148 pag. - EUR 1,95
30-09-2005 13:09 | dr.dieuwke
Remail
RemailDe directie van een vrouwengevangenis in het Noorse Oslo heeft voor onrust gezorgd onder de gevangenen. De dames is verboden een dildo of vibrator in de cel te hebben. Met het oog op eventuele ziekten en besmettingen moesten alle seksuele speeltjes worden ingeleverd. "We handelen preventief uit hygiënische overwegingen", stelt gevangenisdirecteur Dan Strømme. Hoe heet de nieuwe wet waarnaar de directeur handelt?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
30-09-2005 13:08 | dr.erik | mail
'...Prettig verzameld...'
'...Prettig verzameld...'Behoeft een auteur als Martin Bril nog recensies of kunnen we meteen overgaan tot een positief koopadvies? In het geval van 'Het leed dat liefde heet', zijn nieuwste bundel, is de tweede optie makkelijker Èn beter. Want alles wat je over de liefde zou kunnen beweren of over de stijl van de begenadigde heer Bril, valt in het niet bij zijn beste liefdestafereeltjes, die hier pretentieloos maar o zo prettig zijn verzameld. - 5 gwrrfs.

Het leed dat liefde heet - Martin Bril - Prometheus - 118 pag. - EUR 11,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
30-09-2005 13:06 | dr.victor
Foutje iPod Nano
Foutje iPod Nano'Alleen in slow-motion valt-ie te zien...'
29-09-2005 10:23 | dr.hans | mail
'...Sterk merk...'
'...Sterk merk...'Reclamebureaus zwatelen graag lang en factureerbaar over 'merken bouwen', maar in de schrijverswereld gebeurt zoiets geheel op eigen kracht. Neem Michel Faber (1960), één van de sterkste, literaire merken van het moment. Veel meer dan zijn talent etaleren hoeft hij niet te doen om wereldwijd miljoenen lezers aan zijn voeten te krijgen. Ook in zijn nieuwste verhalenbundel 'De Fahrenheit-tweeling' weet hij ons in bedrieglijk eenvoudige taal beurtelings te ontroeren, de stuipen op het lijf te jagen en in een depressie te storten. Indringend, heet zoiets. - 4 gwrrfs.

De Fahrenheit-tweeling - Michel Faber - Podium - 305 pag. - EUR 18 - Nu bestellen bij BOL.COM!
29-09-2005 10:22 | dr.hans | mail
Remail
RemailPolitiemannen en -vrouwen in Gelderland willen graag met de jeugd discussiëren.
Niet lijfelijk maar via een internetforum. Raad de naam van het forum.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
29-09-2005 10:22 | dr.erik | mail
'...Franz ontduikt ...'
'...Franz ontduikt ...'Een kritische recensent zal zeer waarschijnlijk een zware aanklacht indienen na het beluisteren van "You Could Have It So Much Better". En dat dankzij het ontbreken van de Heilige Taak der vernieuwings. Progressie paait immers iedere zuurpruim? Gelukkig ontduikt het Schotse Franz Ferdinand deze muzikale stelregel en levert een kopie af van het titelloze debuut. Waarom ook maar ÈÈn millimeter afwijken van een beproefd en bejubeld concept? En dat betekent kale, kunstzinnige maar o zo melodieuze new wave zonder sierlijsten. Alle dertien dansbaar, dus kunnen de kuiten weer aangespannen worden en springen we vrolijk verder waar het vorige album stopte. Franz Ferdinand flikt het kunstje opnieuw, en maakt het verleden zo helemaal hip! - 4 gwrrfs.

You Could Have It So Much Better - Franz Ferdinand - Domino - EUR 17,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
29-09-2005 10:21 | dr.egan
Wónder!
Wónder!'Volledig ontwapende IRA-soldaat.'
27-09-2005 09:08 | dr.hans | mail
'...Waarschuwing...'
'...Waarschuwing...'Voor de anderhalve paardenkop, die de beste tv-comedy van de laatste vijf jaar - 'The Office' - is misgelopen, hier een waarschuwing: zap om middernacht naar Nederland 3!!! Deze kleine investering zal lonend blijken voor je humeur, de elasticiteit van je lachspieren en je gevoel voor eigenwaarde. Vergeleken met de sukkels van 'The Office' is iederéén een wonder van karakter en standvastigheid. Ja, jij ook...! - 5 gwrrfs.

The Office - Nederland 3 - dinsdagavond 00.00 uur
27-09-2005 09:06 | dr.erik | mail
Remail
RemailOok bellen op de fiets zou alleen nog maar handsfree mogen, zo vindt François Babijn uit het Zeeuwste Oostburg. Hij heeft een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarin een fikse boete wordt gegeven aan mensen die zich niet aan deze regel houden. Wat wordt de naam voor de handsfree-set voor de fiets?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
27-09-2005 09:05 | dr.erik | mail
'...Verdwenen glimlach...'
'...Verdwenen glimlach...'De laatbloeier Magnus Mills (1954) tracteerde ons met 'De Hekkenbouwers' en 'Vrij kamperen' op twee dolkomische, hyperrealistische romans, die een ontluisterend beeld gaven van het zogenaamd 'goedmoedige platteland' in Engeland. Met 'Een tempel van blik' ging Mills een hele andere (experimentele) kant op en ook in zijn nieuwste, 'De verkenners van de nieuwe eeuw', gooit hij ons een onbekend universum in en onthoudt ons het plezier van de herkenning. Mills kan nog steeds heel goed schrijven en typeren, maar de humor van zijn eerstelingen lijkt definitief verdwenen. - 2 gwrrfs.

De verkenners van de nieuwe eeuw - Magnus Mills - Podium - 188 pag. - EUR 18 - Nu bestellen bij BOL.COM!
27-09-2005 09:04 | dr.victor
Orkaan Rita valt tegen...
Orkaan Rita valt tegen...'Dit had mijn come-back moeten worden!'
26-09-2005 09:10 | dr.hans | mail
'...Zoet? Wákker!...'
'...Zoet? Wákker!...'Eindelijk ligt de nieuwe dEUS-plaat in de rekken. En na zes jaar wachten - we mogen gerust spreken van een wederopstanding - overtreft 'Pocket Revolution' alle verwachtingen. De koninklijke single '7 Days, 7 Weeks' voorspelde al veel goeds maar vooral 'Bad Timing' slaat in als een bom: deze zeven minuten lang aanzwellende openingstrack is zo goddelijk dat ie in een wip voorbij vliegt. Het titelnummer van zijn kant is zwaar melancholisch en doet sterk denken aan 'Nothing Really Ends', het zoethoudertje uit 2001 dat ook op dit album is opgenomen. Zoet houden doet dEUS al lang niet meer, wakker houden des te meer. - 4 gwrrfs.

Pocket Revolution - dEUS - Universal - 19,99 EUR - Nu bestellen bij BOL.COM!
26-09-2005 09:10 | dr.tom
Remail
RemailEen Duitse uitgever denkt het gat in de markt te hebben gevonden. Tijdschriften met 'gelukkige' thema's als huwelijk, zwangerschap of kinderen bestaan er al genoeg, moet uitgeverij Lutz von Gratkowski uit het stadje Kaufering gedacht hebben. Een blad over echtscheidingen niet. Er is ook al een Nederlandse editie gepland. Hoe gaat het blad heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
26-09-2005 09:08 | dr.erik | mail
'...Tot Muiden...'
'...Tot Muiden...'Schrijver/dichter Ingmar Heytze (1970) is een monomane cartograaf, die genoeg heeft aan de kaart van zijn eigen ziel. Dag in dag uit is hij bezig nieuwe stippen, lijntjes en kleurtjes aan die autobiografische kaart toe te voegen, en zijn nieuwste geschrift 'Scooterdagboek' is er een sprekend voorbeeld van. Elke rit met zijn stoere scooter wordt zowat van bocht tot bocht beschreven, inclusief de dingen die 'door' de rijder, Heytze zelf, 'heen gingen'. Het bijzondere van de scooter is dat-ie de dichter langzaam maar zeker over zijn jarenlange reisangst heen helpt, al blijft de Hollandse kust nog een stapje te ver van zijn vertrouwde Utrecht. Verder dan Muiden scootert hij niet...- 3 gwrrfs.

Scooterdagboek - Ingmar Heytze - Podium - 107 pag. - EUR 12,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
26-09-2005 09:08 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine