Pastors' laatste stuiptrekking
Pastors' laatste stuiptrekking'Komt de NOS-ploeg mijn verlies nog registreren?'
23-11-2006 17:50 | dr.hans | mail
'...In de kast...'
'...In de kast...'Groots en gelikt in uitvoering, maar geruisloos qua introductie. Met het blad 'Goodies', verkrijgbaar in de kiosk sinds 9 november, wil de Rotterdamse ondernemer/idealist Fons Burger een Verantwoorde Levensstijl - wat dat ook moge zijn - voor 'de massa' toegankelijk maken. Resultaat? Een blad dat angstvallig elke geitewollensokken-associatie vermijdt en hippe mensen, veelal dertigers (de zogenaamde Jamie Oliver-generatie), laat genieten van (h)eerlijke producten. Grootste kritiekpunt: dit dikke, kekke blad doet zó z'n best 'mainstream' en niet-belerend te zijn dat je als lezer nergens op het idee komt om andere winkels te bezoeken of alternatieve producten aan te schaffen, ofwel: een type idealisme dat niet uit de kast komt maar erin blijft zitten! - 2 gwrrfs.

Goodies nr.1 - 194 pag. - EUR 4,95
23-11-2006 17:49 | dr.hans | mail
Remail
RemailIn manege Lipizza kunnen paarden binnenkort een heus zonnebad nemen onder een speciale zonnebank. Verzin een naam voor deze service.
23-11-2006 17:41 | dr.erik | mail
'...Verplichte schijnwerpers...'
'...Verplichte schijnwerpers...'In het grove geweld van dikke romans en meeslepend opgezette thrillers verdwijnt een 'coole' verhalenbundel al snel naar de zijlijn. In het geval van Michel Faber (1960) is het onze heilige taak hem voor de zijlijn te behoeden en zijn nieuwste verhalenbundel 'De appel' voluit in de schijnwerpers te zetten. Voor de fans van zijn 'Lelieblank, scharlakenrood' - en dat zijn er nogal wat - is het belangrijk om te vermelden dat álle verhalen in deze nieuwe bundel rechtstreeks of zijdelings met het milieu en/of het tijdperk van die megaroman te maken hebben en dat hoofdpersoon Sugar constant aanwezig is, dat wil zeggen: we dalen telkens opnieuw af in huiveringwekkende diepten van Londen in de negentiende eeuw. 'Sluit uw ogen. Laat uw gevoel voor tijd een ogenblik varen om u te laten inhalen door honderddertig jaar. Het is december 1872.' Een niet te missen aankoop voor de Faber-liefhebber! - 3 gwrrfs.

De Appel - Michel Faber - Uitgeverij Podium - 189 pag. - EUR 16 - Nu bestellen bij BOL.COM!
23-11-2006 17:40 | dr.rolf
Doofpotcultuur?
Doofpotcultuur?'Morgen vertellen we alles over de verho... gesprekken die we in Irak gevoerd hebben.'
20-11-2006 08:50 | dr.hans | mail
'…Hek van de dam…'
'…Hek van de dam…'The Killers zijn het beste bewijs dat je het met bescheidenheid niet ver schopt in de muziekindustrie. Enkel dankzij de wereldhit ‘Somebody Told Me’ en een ingenieuze marketingcampagne ging het debuutgedrocht liefst vijf miljoen keer over de toonbank. En ook de nieuwbakken plaat bevat meer vuile lucht dan goed is voor de gemiddelde astmapatiënt. Twee vette hits en een dozijn bombastische stadionrock later wordt duidelijk waarom The Killers met U2 op wereldtournee trokken: gewoon om Bono & Co na te apen. Hopelijk bedanken ze vriendelijk voor toekomstige invitaties van Meatloaf of Queen of het hek is helemaal van de dam… 2 gwrrfs.

Sam’s Town - The Killers - Islands - EUR 15.00 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-11-2006 08:49 | dr.tom
Remail
RemailNiks is zo gezellig als met je oma op stap, moet een 24-jarige Zuid-Afrikaan hebben gedacht. De man werd gisteren in de Zuid-Afrikaanse provincie Oostkaap opgepakt met het hoofd en armen van zijn grootmoeder in zijn bagage. Raad de reactie van de jonge slager bij zijn arrestatie

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-11-2006 08:48 | dr.erik | mail
'...Leerzaam Klaaskado...'
'...Leerzaam Klaaskado...'Nieuw is de boodschap allerminst, maar toch pak je het boek 'De lompe leeuw' van Quote-journalist Binnert de Beaufort (1970) nieuwsgierig op, in de hoop dat de spreekwoordelijke onbeschoftheid van de Nederlanders dan tenminste origineel wordt beschreven. Grote vraag: gebeurt dat? Ja en nee. Ja, Binnert heeft flink wat huiswerk gedaan en strooit de inhoud van zijn indrukwekkende kaartenbak met onverkwikkelijke incidenten over ons uit. En nee, want de verklaringen achter al die anekdoten zijn érg bekend en clichématig, zoals de auteur bij Pauw & Witteman nog eens bevestigde door 'de jaren zeventig' als grootste boosdoener aan te wijzen. Hoogstaand is het dus allemaal niet, maar gelukkig: wél een leerzaam Klaaskado! - 2 gwrrfs.

De lompe leeuw - Binnert de Beaufort - Prometheus - 172 ag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-11-2006 08:47 | dr.rolf
//gwrrf.magazine