Wim Kok geeft advies...
Wim Kok geeft advies...'Stem "ja", domme mensen.'
19-05-2005 12:03 | dr.hans | mail
'...Geen stront...'
'...Geen stront...'In de bijbel komt veel voor, maar geen vieze stront. Dat zulks een gebrek is toont David Maine (1963) aan met zijn overweldigende debuut 'De Zondvloed', een macabere maar ook humoristische interpretatie van het bijbelverhaal over Noach en zijn Ark. Ingeleid door de oorspronkelijke teksten van Genesis pepert Maine ons in dat achter de nogal elegante woorden van de bijbel een primitieve strijd schuilgaat met kakkende dieren, onwillige familieleden en een woeste zee. Bovendien blijkt God geen 'room service' in de aanbieding te hebben, maar alleen huiveringwekkende onverschilligheid. Maine heeft zichzelf in één keer op de kaart gezet met dit spannende, grappige, ijzingwekkende, monumentale boek over de 'condition humaine'. - 5 gwrrfs.

De zondvloed - David Maine - Prometheus - 231 pag. - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
19-05-2005 12:02 | dr.rolf
Remail
RemailHet Noordhollands Dagblad meldt dat de mysterieuze 'pianoman' die in Engeland is aangetroffen, mogelijk uit Nederland komt. Een geniale pr-stunt, want wat wordt de titel van de debuut-cd van deze muzikant?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
19-05-2005 12:01 | dr.erik | mail
'...Bonusnummers?...'
'...Bonusnummers?...'Een originele groepsnaam en ongemeen knappe Nederlandstalige chansons, meer heb je niet nodig om Vlaanderen achterover te slaan. Nadat Yevgueni de deur kreeg bij gigant EMI, bood Petrol - het label met ook Flip Kowlier en Gabriel Rios - ruimte voor een verkwikkend debuut. Op 'Kannibaal' pakt het trio uit met okselfrisse dan weer weemoedige popdeuntjes die soms tegen cabaret aanschurken. Opener 'Als ze lacht' is een schat van een liefdesnummer en 'Sara' flirt subtiel met 'Waltzing Mathilda' van Meneer Waits. De teksten zijn poëtisch, ludiek met een kritische knipoog en bundelen verliefdheid aan droefheid. We hebben al hopeloos zitten zoeken naar bonusnummers... - 5 gwrrfs.

Kannibaal - Yevgueni - Petrol - EUR 20,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
19-05-2005 12:00 | dr.tom
Hoop voor asielzoekers?
Hoop voor asielzoekers?'Met deze glimlach ben je in 10 dagen Nederlander.'
18-05-2005 09:12 | dr.hans | mail
'...Supersenioren...'
'...Supersenioren...'Wen er maar aan! We leven in een tijd dat acteur Huub Stapel (51) en popzanger Barry Hay (56) loslopend wild zijn voor de eerste seniorenomroep van Nederland: MAX. Volgens de voor-elk-wat-wils-wet zal deze omroep vanaf september een tegenwicht gaan vormen jegens het jonge vlees en de talloze 'babes' van de commerciëlen en de al even discriminatoire verjongingsobsessie van de 'publieken'. Op www.omroepmax.nl kun je alvast indrukken opdoen over karakter en filosofie van dit oudjesproject. Vooral het programma 'Supersenioren' (over vijftigplussers die onder begeleiding van BN-ers een theaterstuk gaan instuderen) is een prestigieus tv-concept. - 3 gwrrfs.

18-05-2005 09:11 | dr.hans | mail
Remail
RemailPvdA-fractieleider Wouter Bos staat binnenkort op het NJOY-festival achter de draaitafels. De politicus gaat net als Emile Ratelband, Idols-finalist Jim, Gordon en Dennis van der Geest optreden als DJ op het festival. Ook Boris van der Ham, Cindy Pielstroom en de dochter van Patty Brard, Priscilla Nasi, zullen plaatjes komen draaien. Wat Wordt Wouter's artiestennaam?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
18-05-2005 09:10 | dr.erik | mail
'...Case study...'
'...Case study...'Alles wat de Zweedse ex-journaliste en schrijfster Liza Marklund (1962) aanraakt, verandert in een warm broodje dat over de toonbank vliegt. Dat geldt zeker voor 'Ondergedoken', het waar gebeurde verhaal van landgenote Maria Eriksson, die zich met een charmante Libanees verloofd die van de ene dag op de andere met de koran gaat zwaaien, totale gehoorzaamheid eist en bij het minste verzet zijn vuisten laat spreken. Het verhaal heeft alles van een moderne tranentrekker,
maar Marklund blijft dusdanig feitelijk en schenkt de scheutjes emotie dermate zorgvuldig uit, dat het een literaire verantwoorde 'case study' over huiselijk geweld en de radicale islam is geworden. Bravo! - 4 gwrrfs.

Ondergedoken - Liza Marklund - De Geus - 414 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
18-05-2005 09:10 | dr.hans | mail
De ideale opstelling van Feyenoord...
De ideale opstelling van Feyenoord...'Zo krijg ik geen hoofdpijn meer.' (Gullit)
17-05-2005 12:07 | dr.hans | mail
'...Slap achterafje...'
'...Slap achterafje...'De tv-documentaires van Michiel van Erp (1963) zijn - terecht - bejubeld door het gebruikelijke eskader tv-critici, dat de in Endemol-land zo zeldzame eigenschappen Liefde, Aandacht en Talent eindelijk zag samenvloeien in zijn portretten van 'gewoon', of zo u wilt, 'dorps Nederland'. Hoempapa-bands, kaartclubs en liefdadigheidsverenigingen zijn door hem onvergetelijk uit de anonimiteit gehaald. Van Erp mocht er internationaal prijzen voor ophalen, prima, maar waarom zou hij als tv-maker nu een boek willen uitbrengen over al 'het gedoe' achter de camera? Die vraag blijft na lezing van 'Voor de geraniums' lang hangen, en dat pleit niet voor zijn matig boeiende relazen. Dit boek is een slap achterafje. - 2 gwrfs.

Voor de geraniums - Michiel van Erp - Prometheus - 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-05-2005 12:06 | dr.victor
Remail
RemailHet restaurant Espitas in de Duitse stad Dresden zet zijn klanten gerechten op basis van de vliegenlarven voor. Het heeft ondermeer madenijs, madensalade en madencocktails op de menukaart staan. De maden worden speciaal geïmporteerd uit Mexico. De madengerechten zijn inmiddels zo populair dat het restaurant al weken achtereen is volgeboekt. Een Nederlandse uitbater ziet eveneens brood in het verhaal en start volgende week een restaurant. Raad de naam van de eetgelegenheid.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-05-2005 12:05 | dr.erik | mail
'...Allende afserveren...'
'...Allende afserveren...''Hoe schrijf je een boek?' is een vraag die je in één alinea, maar ook in tweeduizend bladzijden kunt beantwoorden. Schrijver Arie Storm doet het met 'De X-files van de literatuur' in het handzame pocketformaat van 189 bladzijden. Het is geen chronologische gids geworden over 'De openingszin' tot en met 'De climax', maar een leerzame zoektocht in de persoonlijke bibliotheek van Storm zelf, die de lezers een aantal nuttige tips oplevert voor hun eventuele, literaire debuut. De manier waarop hij Isabel Allende afserveert is vermakelijk, al staat daar de overdreven en potsierlijke adoratie voor café-vriend Joost Zwagerman als minpuntje tegenover. - 3 gwrrfs.

De X-files van de literatuur - Arie Storm - Prometheus - 189 pag. - 18,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-05-2005 11:56 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine