Meldpunt Discriminatie Internet ouderwets?
Meldpunt Discriminatie Internet ouderwets?'Wij doen ons werk met één wijsvinger.'
10-02-2005 11:44 | dr.hans | mail
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!'Salondotcom’ wordt van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond 93.4FM, via de kabel of via het internet www.rijnmond.nl, klik op Mediaplayer of Real Player
of reageer live tijdens de uitzending via de chatbox www.salondotcom.nl, klik op Chat.
Vanavond Internet en veiligheid
10-02-2005 11:44 | dr.erik | mail
'...Weer niks in Kiev...'
'...Weer niks in Kiev...'Tuurlijk! Het potje 'onderling sympathiestemmen uitwisselen' verliezen we van de Oost-Europeanen tijdens het Europese Liedjesconcour. Maar kunnen we dan op zijn minst probéren een beetje eervol te eindigen? Het belooft niet veel goeds. Wat tijdens de nationale voorrondes voorbij kwam, betrof in het beste geval een flauwe imitatie van een ooit succesvol songfestivalliedje, en in het slechtste geval niet meer dan een slap aftreksel van een eerder grandioos geflopte act. Welke eenoog ook uit deze poel der blinden als winnaar uit de bus mag komen, in Kiev zullen we onze blik moeten richten op het rechterrijtje. - 1 gwrrf - dr.claudia

De finale van het 'Nationaal Songfestival 2005'is op zondag 13 februari van 20.55 en 22.55 uur te zien op Nederland 2 (TROS en NOS).
Voor de liefhebber: www.songfestival.nl (met o.a. de uitzendingen van de voorrondes)
10-02-2005 11:42 | dr.erik | mail
Remail
RemailNa de mobiele telefoon voor kleine kinderen komt er nu ook een gsm voor oudere mensen op de markt. Ouderen klagen vaak dat ze het schermpje niet kunnen lezen of dat de toetsen te klein zijn. De fabrikant heeft daarom een mobiele telefoon ontworpen die vooral te omschrijven is als groot. Wat wordt de bijnaam van dit apparaat?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
10-02-2005 11:41 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenDe zon wint het van donkere wolken in Gaza

Vissersboten in Gaza bij zonsondergang (AFP)

10-02-2005 11:40 | dr.jojo | mail
'...SBS-niveau...'
'...SBS-niveau...'Xenophanes, Heraclitus, Pericles, Socrates, Pythagoras... - waar zouden we zijn zonder de heldhaftige poging der Oude Grieken de mensensoort uit zijn dierlijke onwetendheid te tillen en tot een 'redelijk wezen' te verheffen? Nérgens! Maar wie bewijst deze wijsgeren nog de eer die ze toekomt? Eh... Luciano de Crescenzo. De Italiaanse kenner van de Griekse Oudheid wurmt zich in het stamcafé van de wijsgeren en beschrijft hun ideeën en filosofieën als kunstige borreltafelverhalen. Met smaak ontmaskert De Crescenzo de 'grote geesten' als neurotici, vrouwenverslinders, gokverslaafden en machtswellustelingen, hetgeen de galerij van eerbiedwaardige denkers op aangename wijze doet afdalen naar Ikea-bank SBS-niveau. Bravo, De Crescenzo! - 4 gwrrfs.

De geschiedenis van de Grieke filosofie - Luciano de Crescenzo - Bert Bakker - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
10-02-2005 11:39 | dr.rolf
Operatie Schone Handen...
Operatie Schone Handen...'Jij hebt ze goed gewassen!'
'Jij ook.'
09-02-2005 09:47 | dr.hans | mail
'...Meesleep-kwaliteit...'
'...Meesleep-kwaliteit...'Rassenhaat en discriminatie waren lange tijd onheilspellende termen voor spandoeken, maar veel interessanter zijn deze fenomenen binnen de muren van een huis of school, waar ze 'vermengd' zijn geraakt met de dagelijkse praktijk. In 'De Witte Aap' van Barbara Trapido (1941) maken we kennis met het Zuid-Afrika van de jaren '50 en zien we hoe rassenwetten mensen uiteen drijven en tot wanhoop brengen. Het knappe van Trapido is dat ze de levens van hoofdpersonen Dinah en Lisa zo microscopisch en natuurlijk beschrijft, dat het onrecht hard in je gezicht uiteen spat. Geëngageerde roman met meesleep-kwaliteit! - 4 gwrrfs.

De Witte Aap - Barbara Trapido - De Geus - 413 pag. - EUR 23,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
09-02-2005 09:46 | dr.lisette
Remail
RemailEen Duitse dierentuin uit Bremen probeert hun mannelijke pinguins weer hetero te maken. De dierentuin had niet in de gaten dat zij alleen mannelijke pinguins hadden. Inmiddels zijn er diverse stelletjes gevormd. Een stelletje heeft zelfs een steen geadopteerd als ei. De dierentuin heeft inmiddels vier vrouwelijke pinguins uit Zweden gehaald. Hoe luidt de bijbehorende slogan?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
09-02-2005 09:44 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenSteadyshot niet bestand tegen hossende fotograaf

Danseressen van de Beija Flor sambaschool treden op in het Sambodrome tijdens de tweede nacht van de sambaschoolparade in Rio de Janeiro, Brazilië (AFP)

09-02-2005 09:43 | dr.jojo | mail
'...Elke ademstoot...'
'...Elke ademstoot...'In het proza van Hanne Örstavik (1969) voel je de ademstoot van elk personage tegen je wangen slaan. Ofwel: ze zit bóvenop hun emoties, twijfels en gektes. In haar nieuwste roman 'Waarheid' kruipen we samen met Örstavik in de huid van psychologiestudente Johanne, die plotseling merkt dat de deur van haar slaapkamer op slot zit als ze op het punt staat met haar nieuwe liefde Ivar op reis te gaan. Een heerlijk uitgangspunt voor Örstavik om Johanne helemaal 'binnenste buiten' te keren. Wat zich ontspint is een psychologisch drama met vaart en souplesse! - 4 gwrrfs.

Waarheid - Hanne Örstavik - De Geus - 155 pag. - EUR 18 - Nu bestellen bij BOL.COM!
09-02-2005 09:43 | dr.victor
Consument gelóóft weer in toekomst
Consument gelóóft weer in toekomst'Wij geloven onze tanden bloot...'
08-02-2005 09:49 | dr.hans | mail
'...Bitches en fuckers...'
'...Bitches en fuckers...'Je kon erop wachten: het eerste boek dat de zeden en gewoonten van de hiphopscene doorlicht. Met 'Bling' van Erica Kennedy (1972) is het zover. Haar boek is een snelle MTV-clip vol 'mighty motherfuckers' en 'busty bitches', die elkaar - onderweg naar het grote geld - op hippe seksfeestjes beloeren, betasten en belazeren. In de klinische stijl van Kennedy worden triootjes gereduceerd tot een broodje tonijnsalade en een pijpbeurt tot een routinematige stop in het toilet. Het vervreemdende effect doet denken aan 'American Psycho' van Brett Easton Ellis, maar de 'fuckers' en 'bitches' in 'Bling' zijn, als puntje bij paaltje komt, gewoon burgertrutten met een extravagante levensstijl. Amusant. - 3 gwrrfs.

Bling - Erica Kennedy - Vassallucci - 380 pag. - EUR 19,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
08-02-2005 09:49 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen 26-jarige Welshman heeft zichzelf van z'n mannelijkheid beroofd, na het verliezen van een weddenschap. De man had beloofd zijn ballen af te zullen snijden als het nationale rugbyteam van Wales tijdens het tournooi om de Six Nations Cup zou winnen van aartsrivaal Engeland. En Wales won met 11-9... Cliff Richard heeft er inmiddels een liedje over gemaakt, raad de titel.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
08-02-2005 09:48 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenTegen alle winden in waaien

Een Egyptische agent regelt het verkeer in Sham El-Sheik alwaar een Midden-Oosten-top plaatsvindt (AP)

08-02-2005 09:47 | dr.jojo | mail
'...Nieuw Stalin...'
'...Nieuw Stalin...'Vanuit openluchtmuseum Nederland is het nauwelijks voorstelbaar: journalisten die met hart en ziel (en gevaar voor eigen leven) onrecht en machtsmisbruik aan de orde stellen. De Russin Anna Politkovskaja doet het. In 'Poetins Rusland' laat zij open en bloot zien wat er schuilgaat achter het (te) vriendelijke woordje 'corrupt' van 'onze man in Moskou' Peter d'Hamecourt. Met stalinistische verhoor- en wegwerkpraktijken worden eerzame burgers en ambtenaren uit hun functies ontheven omdat de maffia vrijelijk haar gang wil gaan. Ook de 'smerige oorlog' in Tsjetsjenië diept Politkovskaja indrukwekkend uit. Wie dit werkje uitleest, weet dat de De Grote Beer in het Oosten nog in de verste verte niet toe is aan een opstapje richting EU. En dat Poetin eerder een ijzige Stalin is dan een smeltende, nieuwe Gorbatsjov. - 4 gwrrfs.

Poetins Rusland - Anna Politkovskaja - De Geus - 350 pag. - EUR 15,90
08-02-2005 09:47 | dr.victor
Koeman opnieuw in reclamespot...
Koeman opnieuw in reclamespot...'Het product hoofdpijnstillers ligt dicht tegen mijn belevingswereld.'
07-02-2005 10:19 | dr.hans | mail
'...Politieke hartstocht...'
'...Politieke hartstocht...'Als er een literair boek in de Novib-reeks verschijnt, schiet je gezicht automatisch in een vrome kramp. En verwacht je verantwoord proza over onrecht in de wereld. Gelukkig voldoet 'Drie Argentijnse musketiers' van Marcelo Birmajer (1966) niet aan dit cliché-beeld. Hier wordt een luie journalist ten tonele gevoerd, die met tegenzin een interview met een prominent oppositioneel van het Vidéla-regime in zijn maag krijgt gesplitst. Er ontspint zich een fascinerende roman waarin de morele leegte van het economisch bijna failliete Argentinië (van nu) zich mengt met de hartstochtelijke politieke strijd tegen generaal Vidéla (van toen). Uiterst prettig is het dat Birmajer de kunst verstaat een verhaal op het juiste moment kleine stootjes te geven, waardoor het leest als een aantrekkelijke vrijpartij met steeds voldoende prikkels. - 4 gwrrfs.

Drie Argentijnse musketiers - Marcelo Birmajer - De Geus - 292 pag. - EUR 17,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-02-2005 10:18 | dr.dieuwke
Remail
RemailDe Belgische brouwerij Duvel Moortgat, bekend van onder andere de biermerken Duvel, Steendonk en Maredsous, heeft aangifte gedaan bij justitie wegens laster. De brouwer doet dit om de telkens terugkerende geruchten over vermeende steun aan de extreem-rechtse partij Vlaams Belang voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Deze geruchten bestaan al vele jaren, maar worden al die tijd al met klem door de brouwer ontkend. De bekende druppel was een Franstalige e-mail die de laatste maanden op internet circuleerde, waarin andermaal gewag werd gemaakt van de vermeende politieke voorkeur van Duvel. Met welke slogan maken we van Duvel een links biertje?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-02-2005 10:17 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenMaar doe de dingen die ik doe met mijn ogen dicht

Ismael Urzaiz van Atletic Bilbao en Pedro Duscher van Deportivo Coruna springen naar de bal in het Riazor stadion van Coruna (Reuters)

07-02-2005 10:16 | dr.jojo | mail
'...Techno-babble...'
'...Techno-babble...'Een blad over sexy gadgets en hippe internetkrakers, waar je je als niet-nerd óók mee kunt vertonen. Dat is, grofweg, de positionering van het nieuwe blad 'Bright'. De cover is stijlvol, toegankelijk en schept verwachtingen, die binnenin echter maar mondjesmaat worden waargemaakt. Waar 'concurrent' Emerce wegdrijft in e-abacadabra voor digitale product-managers denk je hier een goed leesblad over de 'nieuwe tijd' te gaan consumeren. Maar dat valt tegen. 'Bright' doet wel ontzettend zijn best aan te tonen dat 'tech' om meer dan hebbedingetjes en plat materialisme gaat, maar als je de productjes eruit zeeft, blijft er vooral veel vergezochte en nogal matig gecomponeerde techno-babble over. De enige opvallende en werkelijk goed geschreven bijdrage staat op de laatste pagina en is geschreven door vandenb.com. - 2 gwrrfs.

Bright01 - nieuw tijdschrift - introductieprijs EUR 2,50
07-02-2005 10:15 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine