Nieuwe tabloid van PCM...
Nieuwe tabloid van PCM...'Ander formaat, andere nieuwsselectie.'
17-03-2005 11:52 | dr.hans | mail
Donderdag 24 maart laatste aflevering Salondotcom
Donderdag 24 maart laatste aflevering SalondotcomVanavond geen Salondotcom op Radio Rijnmond. Volgende week donderdag een extra lange uitzending van 19.00 tot 22.00 uur.
17-03-2005 11:51 | dr.erik | mail
'...Kapstokje...'
'...Kapstokje...'Ernest van der Kwast (1981) wordt gepresenteerd als 'De belofte' van de huidige Boekenweek. De titel van zijn debuutroman is alvast veelbelovend: 'Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen'. De stijl is eveneens veelbelovend, maar dan hebben we het goede nieuws wel gehad. Zelden werd het knip- en plakwerk van een schrijftalent zo pover verdoezeld als in dit debuut, alsof de uitgever dacht: we gaan 'm niet nóg een keer adviseren de boel om te gooien. Derhalve wordt de lezer in een virtuoze racebaan door de verknipte familiegeschiedenis van ene Ben Zoref geleid, die, uiteindelijk, niet meer blijkt te zijn dan een kapstokje voor de prille denkbeelden van een beginnend schrijver. Nogmaals: er staan mooie zinnen en passages in dit boek, maar het wel een wee van onze Ben laat je volkomen koud. Wél doorgaan, Ernest!!! - 3 gwrrfs.

Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen - Ernest van der Kwast - Nijgh & Van Ditmar - EUR 14,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-03-2005 11:46 | dr.dieuwke
Duizend woorden
Duizend woordenSurf-Kite-Snow-Ski-Board...

Een man kitesurft over een besneeuwde heuvel bij Reitham in het zuiden van Duitsland (AFP)

17-03-2005 11:44 | dr.jojo | mail
Remail
RemailHet nieuwe teken- en scenarioteam van de strip Suske en Wiske komt op zondag 10 april naar de Nederlandse fanclubdag in Nieuwegein. Dit heeft de organisatie maandag gemeld. Het is dit jaar zestig jaar geleden dat beide Vlaamse stripfiguren het levenslicht zagen. Raad de titel van het nieuw te verschijnen zoveelste album.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-03-2005 11:43 | dr.erik | mail
'...Diepere glossy...'
'...Diepere glossy...'In de romans van Philippe Djian (1949) dringen we door in de 'beau monde' van Frankrijk, waar het egoïsme en het onvervulbare verlangen ongebreideld zijn weg zoekt ten koste van champagne drinkende en in psychotherapie ronddwalende personages. Ook in zijn nieuwste werk 'Frictie' is het weer raak! Een getroubleerde adonis zoekt het verder dan het fotomodel waarmee hij getrouwd is en dat levert nogal wat gebroken vrouwenharten en hysterische liefdesperikelen op. Je moet van dit genre houden, maar als je een laagje 'dieper' wil dan de gemiddelde glossy, is Djian smúllen! - 3 gwrrfs.

Frictie - Philippe Djian - De Geus - 158 pag. - EUR 17,90
17-03-2005 11:32 | dr.hans | mail
De hype van Co...
De hype van Co...'Mogen we uw mening over de Europese Grondwet, meneer Adriaanse?'
16-03-2005 09:44 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen Chinese man heeft een gewicht van 75 kilogram tien seconden lang met zijn penis opgeheven. De 55-jarige man, genaamd Zhan en afkomstig uit de stad Harbin in de provincie Helongjiang, zei dat de vaardigheid berust op een speciale training die alleen in zijn familie beoefend wordt. Hoe heet deze training?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
16-03-2005 09:32 | dr.erik | mail
'...Vroeger beter...'
'...Vroeger beter...'Midden jaren negentig deden de 'Presidents Of The USA' met hilarische punkrockriedels het licht aan in de deprimerende kamer van de zogenaamde 'grunge'. Nu is er een nieuw 'PUSA' album met de veelzeggende titel 'Love Everybody'. Veel is er niet veranderd en dus spelen de heren in sneltreinvaart veertien melige punkrockprobeersels. Na drie sterke openers wordt het echter al snel 'teveel van hetzelfde', slaat de verveling toe en tovert alleen het laatste nummer, een lofzang op het gat in Jennifer's jas ('Jennifer's Jacket'), nog een lach op het gelaat. Uitzwaaien maar, deze presidenten... - 2 gwrrfs.

Love Everybody - Presidents of The United States of America - PUSA - EUR 17,49 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-03-2005 09:27 | dr.egan
Duizend woorden
Duizend woordenDoe de Martell-test

Een medewerker van de Chinese keuringdienst van waren toont twee flessen cognac van het merk Martell. Eentje is namaak (AP)"

16-03-2005 09:23 | dr.jojo | mail
'...Kleffe reisroman...'
'...Kleffe reisroman...'In het genre geraffineerde damesromans is de Noorse Herbjörg Wassmo (1942) een geducht kampioene. Met 'Sanne' heeft ze een nieuwe pil aan haar glorierijke oeuvre toegevoegd. In de van haar bekende, psychologiserende stijl dringen we het leven van een bescheiden romanschrijfster - Sanne - binnen, die door ene Frank opeens uit de wereld van smaakkwesties en literaire volzinnen wordt gekegeld. Frank is een vagebond met geld en dubieuze handeltjes en als hij een gokwinst wil verbergen stort hij het uit voorzorg op Sanne's rekening, die de bloemetjes vervolgens buiten gaat zetten, ofwel 'de wereld' ontdekt. Voor de één is dit een kleffe reisroman, voor de ander een fascinerende zoektocht naar de eigen ziel. Kies maar! - 3 gwrrfs.

Sanne - Herbjörg Wassmo - De Geus - 379 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-03-2005 09:22 | dr.hans | mail
Het eiland Wilders...
Het eiland Wilders...'Hier kan ik alle immigranten nog persoonlijk inrekenen.'
14-03-2005 10:23 | dr.hans | mail
Remail
RemailMinister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD) is bereid te onderzoeken of het mogelijk is om een vettax in te voeren. De belasting op snacks en vet voedsel zou volgens de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) helpen in de strijd tegen overgewicht. Vettax? Daar is toch wel een leuker woord voor te verzinnen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
14-03-2005 09:15 | dr.erik | mail
'...Harteloze mechanismen...'
'...Harteloze mechanismen...'Al vóór haar 'knaller' Bridget Jones wist schrijfster Helen Fielding hoe je het publiek moet inpakken. In haar roman 'Cause Celeb', uit 1998, kunnen we meegenieten van een drakerig verhaal over televisieroem, dat zodanig is ingebed in een maatschappelijk verantwoord sausje dat het in één klap van de plank der keukenmeidenroman naar die van de literatuur promoveert. Hoofdpersoon Rosie Richardson spuugt op het oppervlakkige reclame- en pr-wereldje en 'ontsnapt' naar een Afrikaans vluchtelingenkamp om goed te doen. Als hongersnood dreigt is haar verleden plotseling niet meer eng, maar een 'levenslijn' naar contacten die nodig zijn om de dreigende ramp in de media te krijgen. Er ontvouwt zich een scherpe roman over de harteloze mechanismen in de media. Voor de romantische fans is er bovendien een liefdesplot in de kantlijn. - 4 gwrrfs.

Cause Celeb - Helen Fielding - Prometheus - 310 pag. - EUR 12,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-03-2005 09:14 | dr.hans | mail
Duizend woorden
Duizend woordentong·ze·nuw (de ~)
1 beweegzenuw van de tong

Adriano van Inter Milan houdt zijn ogen en tong op de bal in de wedstrijd tegen Lazio Roma (AFP)

14-03-2005 09:10 | dr.jojo | mail
'...Paars toch niet gek...'
'...Paars toch niet gek...'Voor de historische letterkundige prof. Herman Pleij (1943) is ons schamele nationaal bewustzijn een geschenk uit de hemel. Elke uitnodiging om Nederland en de Nederlanders 'een hart onder riem te steken' en lofzangen te houden op onze verworvenheden en blijken van tolerantie, neemt hij met graagte aan. In korte tijd is hij uitgegroeid tot een wetenschappelijk verantwoorde en overal in de media opduikende leverancier van 'peptalk'. In zijn bundel 'Erasmus en het poldermodel' geeft hij opnieuw fraaie staaltjes weg. Uit naam van onze historische verklaarbare afkeer van strijd, conflict en bloedende wonden pleit hij - zo kort naar haar 'val' - al voor een herwaardering van Paars en het poldermodel. Hij doet dat met de humanistische wijsgeer Erasmus als inspirerend influisteraar en het levert een actueel, gezellig boekje op. - 3 gwrrfs.

Erasmus en het poldermodel - Herman Pleij - Bert Bakker - 110 pag. EUR 12,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-03-2005 09:09 | dr.dieuwke
//gwrrf.magazine