Iraanse president bezoekt kernreactor...
Iraanse president bezoekt kernreactor...'Zoals u ziet is ons atoomprogramma vooral een vrolijke verkleedpartij.'
07-09-2006 13:59 | dr.hans | mail
'...Goed en Kwaad in IJsland...'
'...Goed en Kwaad in IJsland...'Waar ze in het gematigde zeeklimaat goeddeels in elkaar zijn geschoven, ervaart men in het hoge Noorden en Zuiden, zo lijkt het, nog pure vormen van Goed en Kwaad. Deze krachten zijn zeker aanwezig in de novelle 'Blauwvos' van Sjón, de IJslandse koosnaam van Sigurjön Birgir Sigursson (1962). Deze auteur schreef niet alleen prachtige liedteksten voor landgenote Björk, maar verrast nu ook als schrijver. In een poëtische taal, vol piepkleine maar veelzeggende nuances, schetst hij de middeleeuwse zeden als een zwakbegaafd meisje in zwangere toestand in 1868 aanspoelt voor de kust van Reykjavik. Een goedhartige plantkundige ontfermt zich over haar maar wordt daarvoor, bij wijze van straf, uit de geloofsgemeenschap gezet. Prachtige novelle, intrigerende natuurbeelden, ijzeren moraal... - 4 gwrrfs.

Blauwvos - Sjón - De Geus - 127 pag. - EUR 13,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!

07-09-2006 13:58 | dr.rolf
Remail
RemailDieven in Rusland hebben weer eens iets nieuws bedacht om mensen te bestelen. Onlangs slaagden zij erin tientallen dure wagens buit te maken terwijl de eigenaren van de bolides zich stonden te vergapen aan drie strippende vrouwen.
Passerende zakenlui stopten om mee te kunnen genieten van de gratis show, waarna criminelen er doodleuk met al hun BMW's en Mercedessen vandoor gingen. Tot overmaat van ramp gingen ook alle blote vrouwen er vandoor in een wachtend busje. Hoe gaat deze nieuwe criminele truc heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-09-2006 13:57 | dr.erik | mail
'...Verliefde steekjes...'
'...Verliefde steekjes...'Als er niet elke dag van die zwaarmoedige kranten op onze mat vielen, volgepropt met 'maatschappelijk relevante' kwesties en 'nijpende integratieproblemen', dan was Nederland waarschijnlijk een stuk vrolijker. Ontroerender. Innemender. Gelukkig speelt dát land de hoofdrol in 'Eerst had ik een leuke vriendin' van schrijver/journalist Peter Middendorp (1971). Met ironische pen noteert hij lieflijke tafereeltjes en verwikkelingen die zich afspelen buiten de volgspot van de actualiteit. Hoewel het Middendorp's bedoeling zeker niet geweest zal zijn, is het mogelijk dat lezers met emigratieplannen dankzij dit boek weer steekjes van verliefdheid voor ons kikkerlandje zullen ervaren. Dat alleen al is in 2006 een gedenkwaardige prestatie. - 3 gwrrfs.

Eerst had ik een leuke vriendin - Peter Middendorp - Prometheus - 253 pag. - EUR 16,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-09-2006 13:57 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine