Bouterse niet terug
Bouterse niet terug'Ik had vijftien nieuwe smokkelroutes voor Suriname uitgetekend!'
26-05-2005 11:18 | dr.hans | mail
'...Hoera Stalin!...'
'...Hoera Stalin!...'Hoe verder we verstikken in de heiligheid van de markteconomie, hoe wenselijker het is dat er geesten blijven die - volkomen los van commerciÎle waan - de 'andere kant' op blijven kijken. De initiatiefnemers van Commietravel (www.commietravel.nl) zijn daar een hartverwarmend voorbeeld van. Zonder zelf in de heilsleer van het communisme mee te gaan, wordt hier op bewonderenswaardige wijze de recente ideologie van de principiÎle gelijkwaardigheid aller mensen in ere gehouden middels het aanbieden van educatieve reizen naar communistische en ex-communistische landen. Commietravel is zowel een uitlaatklep voor 'oudere jongeren' die met weemoed terugdenken aan de Koude Oorlog als een bijna wetenschappelijk instituut dat de afbouw van het communisme op de voet volgt. Drie hoeraatjes voor Stalin... oeps!... Commietravel... - 5 gwrrfs.

26-05-2005 11:17 | dr.hans | mail
Remail
RemailNu zijn eigen real life-soap 'De Bauers' al een tijdje is afgelopen, heeft zanger Frans Bauer zijn pijlen gericht op een nieuw project. Hij zal in de nieuwste film over Kabouter Plop een gastrol spelen, zo maakte producent Independent Films bekend. Met welke onsterfelijke openingszin maakt hij zijn tv-debuut?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
26-05-2005 11:16 | dr.erik | mail
'...Na regen zonneschijn...'
'...Na regen zonneschijn...''Bye Bye', het tweede album van het Amsterdamse Mist handelt, zoals de titel al doet vermoeden, over afscheid. En waar een dergelijke dramaturgische aanpak veelal resulteert in huilerige albums vol overdreven gemisbeschrijvingen, gooit Mist het over een andere boeg. Kale composities omlijsten ingetogen woorden. Geen lieflijke spijtoptanten want daarvoor is het duidelijk te laat! De ingehouden gitaren en uitgewrongen violen vallen weliswaar als een weemoedige mistbank over ons heen, toch voelen ze nergens als een definitief afscheid. Want als de nevel uiteindelijk is opgetrokken gloort er wel degelijk hoop aan de horizon. Luister maar naar 'Hips Of The Year' en 'Only For The Moment'. Afscheid klonk nog nooit zo vastbesloten en hoopvol tegelijk! - 3 gwrrfs.

Bye Bye - Mist - Astro Discos - EUR 17,49 - Nu bestellen bij BOL.COM!
26-05-2005 11:14 | dr.egan
Nederlands 'nee' valt internationaal slecht
Nederlands 'nee' valt internationaal slecht'Ook ikke nie beglijpe...'
25-05-2005 11:10 | dr.hans | mail
'...Dynamiek!...'
'...Dynamiek!...'In de huidige bestsellercultuur van vandaag is het korte verhaal het spreekwoordelijke 'ondergeschoven kindje'. Liever lezen we een 'avondvullende film' in de vorm van een meeslepende roman, dan korte flitsen uit allerlei verschillende werelden en levens. Dat is jammer. Zeker nu de bundel 'Sightseeing' van Rattawut Lapcharoensap het licht heeft gezien. Hier is een briljante 'cameraman' aan de slag, die ons in luttele zinnen springlevend een nieuwe situatie of personage voorschotelt. In knapperige taal en met veel mededogen laat Lapcharoensap ons in een Aziatische wereld van kinderen, criminelen, geliefden en gelukszoekers heen en weer tuimelen - met de dynamiek van de aldaar groeiende economie! - 4 gwrrfs.

Sightseeing - Rattawut Lapcharoensap - Vassallucci - 206 pag. - EUR 13,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
25-05-2005 09:46 | dr.victor
Remail
RemailTwee jonge Britse Star Wars-fans zijn ernstig gewond geraakt toen zij met zelfgemaakte lichtzwaarden, wapens waarmee de hoofdrolspelers in de film elkaar te lijf gaan, een gevecht uit de nieuwe film Revenge of the Sith probeerden te immiteren. Zij hadden daarvoor neonbuizen gevuld met benzine en aangestoken. Om in stijl te blijven, de rechten van het verhaal zijn alweer opgekocht. Hoe gaat de film over deze twee mafketels heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
25-05-2005 09:45 | dr.erik | mail
'...Teenslippers halen...'
'...Teenslippers halen...'Hun debuut 'Oyebo Soul' werd overal ter wereld hartelijk onthaald en ook tweede worp van het Belgische danceduo Arsenal heeft alles in zich om over de hele aardbol uit te deinen. 'Outside' is alweer een bruisende mix van Braziliaanse en Afrikaanse elementen waarop gitaren met elektronica in zee gaan. Bovendien zijn er bijdragen van onder andere Gabriel Rios. 'Northern Soul' is een halve rocktrack maar na het beluisteren van 'Saudade' is zo snel mogelijk je koffers pakken en een vliegtuigticket boeken het enige waar je nog aan denken kan. Wij hebben reeds al onze teenslippers en groene zwemshort van die muffe zolder gehaald. - 5 gwrrfs.

Outsides - Arsenal - PIAS - EUR 18,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
25-05-2005 09:44 | dr.tom
Balkenende rekent op 'ja'....
Balkenende rekent op 'ja'....'Is mijn optimisme zichtbaar?'
24-05-2005 09:58 | dr.hans | mail
'...Ander vak...'
'...Ander vak...'Je zou het niet meteen zeggen als je deze cd, vol obligate poprock, volkomen blanco beluistert, maar toch: dit is misschien wel de meest politiek relevante plaat die de afgelopen jaren is uitgebracht! Lisa Marie Presley jawel, dochter van The King Of Rock 'n Roll en ex-vrouw van The King Of Pop, levert met haar album 'Now What?' namelijk het ultieme bewijsmateriaal tegen de monarchie en iedereen die durft te geloven in een vorm van erfelijke voorbestemming. Beste Lisa Marie: vergeet even je vader, vergeet even je ex en kies alsjeblieft zo snel mogelijk een totaal ander vak! - 1 gwrrf.

Now What? - Lisa Marie Presley - Capitol - EUR 19,09 - Nu bestellen bij BOL.COM!
24-05-2005 09:53 | dr.rob | mail
Remail
RemailIn Engeland zijn drie zusjes in de leeftijd van twaalf, veertien en zestien jaar bevallen van een kind. Opvallend is dat de jongste van de drie, de twaalfjarige Jemma Williams, als eerste beviel van een kind. Zij kreeg vorig jaar in februari een zoon. Enkele weken later kwamen haar oudere zusjes Natasha (16) en Jade (14) erachter dat zij in verwachting waren. Ze kregen hun kinderen in november en december. Wat wordt de naam van de documentaire die de BBC hierover heeft gemaakt?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
24-05-2005 09:47 | dr.erik | mail
'...Eindelijk!...'
'...Eindelijk!...'Ai! Ai! Eindelijk weer een boek waar je als half-ingedutte en cynische recensent van opkikkert. 'Onder normalen' van David Gilbert (1963) is namelijk, zelfs voor een professionele scepticus, niets minder dan een paar uur durende trip vol humor, scherpzinnigheid en vertelplezier. In deze roman wordt de werkelijkheid met een akelig heldere bedoeling (het aantonen van de grenzeloze domheid van onze tv-cultuur) op zijn kop gezet (of juist niet, het is maar hoe je 't bekijkt...). Afgestudeerd Harvard-student en hoofdpersoon Billy Schine zou met zijn hoge IQ een geweldige bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren, maar geeft zich, wegens geldgebrek, op als proefpersoon voor commercieel medicijnenonderzoek. Wat zich vervolgens ontrolt is een dolkomische schets van 'normalen' als Billy, die voor de geestelijke gezondheid van de rest van de bevolking helemaal (chemisch) doordraaien. Waanzinnig goed en grappig! - 5 gwrrfs.

Onder normalen - David Gilbert - Vassallucci - 432 pag. - EUR 25 - Nu bestellen bij BOL.COM!
24-05-2005 09:46 | dr.hans | mail
Nieuw spel over Europese Grondwet...
Nieuw spel over Europese Grondwet...'Zoek de ja-stemmer.'
23-05-2005 09:36 | dr.hans | mail
'...Driepunter...'
'...Driepunter...'De Britse muziekpers hypt doorgaans sneller dan Marco van Basten selecteert. Zo wordt ook de band Kaiser Chiefs na één bescheiden hitje ('Oh My God') meteen opgeroepen voor de Engelse muzikale elite en mag het met 'Employment' ook direct Europees debuteren. Een debuut dat rust op een solide Britpopfundament uit de hoogtijdagen van Blur (inclusief nasale 'nananaa-tjes') en razendsnel countert via oorstrelende één-tweetjes tussen The Kinks en Madness. 'Employment' is onvervalst Engels patriottisme tentoongespreid in een elftal melodieuze en vrolijk klinkende songs. Kaiser Chiefs scoort hiermee het winnende doelpunt in de extra tijd, een debuut als uit een jongensboek. Kortom een driepunter met vijf sterren! - 5 gwrrfs.

Employment - Kaiser Chiefs - Universal - EUR 15,00 - Nu bestellen bij BOL.COM!
23-05-2005 09:36 | dr.egan
Remail
RemailHet versoberde regime in diverse inrichtingen leidt tot onvrede bij de gedetineerden. Sinds kort is het aantal uren dat ze buiten de cel mogen doorbrengen drastisch verminderd. Daardoor nemen spanning en agressie binnen de gevangenismuren toe. De gedetineerden overwegen nu zitacties om tegen het beleid te protesteren. Wordt wordt de naam van de actiegroep?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
23-05-2005 09:33 | dr.erik | mail
'...Plichtmatig vervolg...'
'...Plichtmatig vervolg...'Schrijver Miquel Bulnes (1976) debuteerde enige tijd terug verdienstelijk met 'Zorg', een rauw relaas over de gezondheidsfabriek die 'ziekenhuis' heet. Nieuwe gezichtspunten over deze microkosmos drongen zich weliswaar niet op, maar de stijl van Bulnes was vlot en aanstekelijk. Met zijn tweede boek 'Lab' verplaatst de handeling zich grotendeels naar de universiteit, maar nu begint het gebrek aan inhoud te irriteren. Of is het nieuws dat wetenschap allang een carriërebaan is, waar de meest gehaaide despoten en luiwammesen hun tijd zo gerieflijk mogelijk in doorbrengen? Nee, dus. Ook de liefdesperikelen van hoofdpersoon en assistent-in-opleiding Jidde Hartman willen maar niet boven het GTST-niveau uitstijgen, waardoor je een (opnieuw) leuk geschreven product over houdt dat de schijn van een plichtmatig vervolg op 'Zorg' nergens kan vermijden. - 2 gwrrfs.

Lab - Miquel Bulnes - Vassallucci - 286 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
23-05-2005 09:32 | dr.rolf
//gwrrf.magazine