Cheney over neerschieten vriend...
Cheney over neerschieten vriend...'Ik heb getuigen die kunnen bevestigen dat ik stevig baalde van deze misser.'
17-02-2006 15:09 | dr.hans | mail
'...Eindeloos weven...'
'...Eindeloos weven...'Een samenvatting van de roman 'Het huis van de moskee' van de Perzisch-Nederlandse schrijver Kader Abdolah (1954) wordt algauw zélf een roman. Hij dompelt ons namelijk onder in een schier eindeloze waterval van familieverhalen, die een beeld pogen te schetsen van de humane inborst van de islam en het dreigende gif van het fundamentalisme. Abdolah toont zich een begenadigd verteller - seks, moraal, film, massamedia, álles weeft hij door elkaar - maar de deken van de politieke correctheid en de overduidelijke sympathieën van de alwetende verteller voor de centrale figuur Aga Djan, maken het boek meestentijds nogal kitscherig en erg braafjes. - 3 gwrrfs.

Het huis van de moskee - Kader Abdolah - De Geus - 412 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-02-2006 15:08 | dr.dieuwke
Remail
RemailDe Leeuwarder studentenvereniging Osiris heeft een opmerkelijke weddenschap afgesloten met Burgemeester Geert Dales van Leeuwarden. Als Dales vaker positief in het nieuws komt dan de studentenvereniging Osiris, mag hij een jaar lang gratis bier komen drinken in de sociëteit aan het Herenwaltje. Verliest de burgemeester, dan draait hij op voor de bierrekeningen. Met welke opmerking scoort Dales als eerste?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-02-2006 15:06 | dr.erik | mail
'...Vette Mart...'
'...Vette Mart...'Als we al de ambitie hadden om de Olympische Winterspelen met een 'vrij uitzicht' op de sporters en hun enerverende prestaties te volgen, dan is er, ook dit jaar weer, ene Mart Smeets die een dergelijke ambitie vanaf de eerste seconde de grond in boort. Overal waar het de schijn heeft dat het zou k˙nnen gaan gebeuren, steekt heer Smeets zijn vette kop uit om ons, het lamgeslagen tv-publiek, met de zoveelste dosis misplaatste en hevig rammelende sportpoëzie het bos in te sturen. Het wachten is op het moment dat Mart een bod uitbrengt op de Olympische Spelen en het ganse evenement als doe-het-zelf-pakket mee naar huis neemt, zodat hij tot het einde der tijden zijn verstikkende stempel kan drukken op dit legendarische sportspektakel dat - wanneer hij in de buurt is - nimmer tot leven komt. In de titel van de one-man-show die hij nog anderhalve week vanuit Turijn voor ons opvoert heeft hij grootmoedig zijn illustere naam weggelaten en neemt hij genoegen met 'Studio Sportwinter'. - 2 gwrrfs - dr.hans

Studio Sportwinter - elke avond, 23.05 - Nederland 2
17-02-2006 15:01 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine