Economische groei EU zet door...
Economische groei EU zet door...'Met mijn 2,1 procent extra salaris neem ik de luxe bungalow bij CenterParcs!'
17-01-2007 12:31 | dr.hans | mail
'...Kunst is k niet alles...'
'...Kunst is óók niet alles...'Voor alle kunstaanbidders die zin hebben om van hun idolatrie af te raken (bestaan die types?), is er al een tijdje de roman 'Het satijnen hart' van Remco Campert. Hoofdfiguur en beroemd kunstschilder Hendrik van Otterlo hobbelt op hoge leeftijd naar zijn graf, en in het even perfecte als gedetailleerde proza van Campert is dat, zelfs als gevierde jongen met een succesvol en rijk leven achter de rug, bepaald geen pretje. Zeker niet als bepaalde ontmoetingen, weertypes en huidskleuren je terug doen denken aan de enige vrouw die je ooit écht liefhad, maar door je eigen verwaandheid en obsessie voor de kunst onder je handen vandaan is geglipt. In een prachtige combinatie van sfeerschetsen en lullige dialogen laat Campert deze figuur geestelijk én lichamelijk onttakelen, maar wel, zoals altijd bij hem, met liefde en mededogen. Wat dit boek in zijn oeuvre bijzonder maakt, is de afwezigheid van luchtige uitwegen en de volgehouden toon van ernst, vermengd met bittere humor. - 4 gwrrfs.

Het satijnen hart - Remco Campert - De Bezige Bij - 190 pag. - EUR 16,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-01-2007 12:31 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen Britse vrouw gebruikt al 44 jaar hetzelfde strijkijzer. Grill Critchette kreeg de strijkbout in 1963 van haar man als huwelijkscadeau en sindsdien heeft ze nooit meer een ander gebruikt. De BBC gaat er een documentaire over maken. Raad de titel.
17-01-2007 12:30 | dr.erik | mail
'...Even wachten...'
'...Even wachten...'Alles is tegenwoordig 'crossmediaal'. Dus als je een film maakt die misschien wel eens gaat scoren, waarom dan geen gelijknamig boek lanceren dat wellicht ook over de toonbank gaat? In dat licht moet de verschijning van 'Blind' worden gezien, een ontroerend verhaal over een blinde jongen en het mensenschuwe albinomeisje dat hem voorleest. Aan de korte zinnen en armoedige taal merk je dat dit boekje van Tamar van den Dop en Thomas Verbogt een opgewarmd scenario is, maar alvorens in chagrijn te vervallen, zullen we eerst sportief tot 8 februari wachten: dan gaat de film in premiëre. En wie weet is die fantástisch! - 2 gwrrfs.

Blind - Tamar van den Dop en Thomas Verbogt - Podium - 136 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-01-2007 12:29 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine