Van den Herik tch terug naar De Kuip...
Van den Herik tóch terug naar De Kuip...'De kassa! En snél!'
01-11-2006 12:17 | dr.hans | mail
'...In het diepe...'
'...In het diepe...'Treedt de mens ooit uit het verhaal dat hij over zichzelf vertelt? Of anders gezegd: waar eindigt de rol die we dagelijks spelen (Áls die al ooit eindigt!) en begint het eigen 'ik'? Deze filosofische kwestie klinkt nogal droog, maar in de grijpgrage handen van schrijver/dichter Ilja Leonard Pfeijffer (1968) wordt het een megaspektakel, zie zijn nieuwste werk getiteld 'Het ware leven, een roman'. Maar liefst 29 vertellers komen in dit postmoderne Gesamtkunstwerk aan het woord, elk met hun preoccupaties, voorkeuren, meningen en vreemde tics. Leidt deze ambitieuze opzet tot verwarring? Mmm, een beetje... Maar een enigszins volwassen lezer laat zich door Pfeijffer meevoeren op deze bizarre tocht langs uiteenlopende personages als tweede luitenant Ferdinand Boeb, schrijfster Eugenie van Zanten en de goddelijke oberes Marinda. Dus, spring in het diepe en laat je verrassen! - 4 gwrrfs.

Het ware leven, een roman - Ilja Leonard Pfeijffer - De Arbeiderspers - 313 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
01-11-2006 12:16 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe fractieleden van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) vinden dat de partij feller de verkiezingscampagne in moet. Dat bleek gisteren tijdens een overleg waarin lijsttrekker Mark Rutte de VVD-Kamerleden om advies vroeg. Nou, dat liet Rutte zich geen twee keer zeggen. Raad met welke slogan Rutte zich als de harde jongen gaat profileren.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
01-11-2006 12:15 | dr.erik | mail
'...Maniakale helden...'
'...Maniakale helden...'De Noorse schrijver Erlend Loe (1969) heeft net als veel andere, hippe schrijvers een afkeer van de markteconomie. Het liefst zet hij maniakale helden in de verf, die zich losscheuren uit de ratrace om vervolgens heel eigengereid paddenstoelen te gaan plukken, eenzaam op een huis te passen of zich te verliezen in het opstellen van zinloze lijstjes. Zijn nieuwste held heet 'Doppler', een geslaagde ondernemer die geheel onverwacht van zijn fiets kukelt en - typisch Loe! - vanaf dat moment een nieuwe (rustiger) man is, die de wildernis in trekt en een eland doodt. Toch is 'Doppler' niet zijn meest geslaagde held, daarvoor blijft het allemaal wat te vaag en te abstract. Te ijl. De volgende keer mag Loe weer wat meer slapstick erin gooien, zoals in zijn vorige boeken 'Tang' en 'Naïef. Super'. - 2 gwrrfs.

Doppler - Erlend Loe - De Geus - 154 pag. - EUR 16,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
01-11-2006 12:15 | dr.victor
//gwrrf.magazine