Extreme make-over!!!
Extreme make-over!!!'Een media.doctor op zomerreces.'
30-06-2005 12:50 | dr.hans | mail
'...Vrouwen met ballen...'
'...Vrouwen met ballen...'Niks geen zware shag rokende manwijven of in birckenstocks gestoken
tuinbroekpotten; in "The L-Word" staat voor de verandering eens de lipsticklesbo centraal. Deze dame ziet er hetero uit, maar schijn bedriegt. Omdat ook de vrouwenliefde hard in elkaar steekt moeten de pionnen in dit spel behoorlijk hun mannetje staan. In deze vrouwelijke equivalent van "Queer as Folk" ontmoeten we dan ook de nodige foute vrouwen, haperende gaydars en onbereikbare liefdes. En dan nog eens die verdomde seven years itch! Dit alles geserveerd in een smeuïge Hollywood-jus. En dankzij de pikante scenes voor mannen bepaald geen straf om naar te kijken. - 3 gwrrfs - dr.claudia

The L-Word - Yorin - maandagen op 22.20 uur

30-06-2005 12:50 | dr.claudia
Remail
RemailHet gwrrf-team piept er ff stilletjes 2 maanden tussenuit. We wensen alle lezers een fijne zomer.
30-06-2005 12:46 | dr.erik | mail
'...Herrie in de keuken ...'
'...Herrie in de keuken ...'Wie The White Stripes vanaf het allereerste begin volgt, wordt niet verrast door de muzikale mengelmoes op de nieuwe plaat van broer en zus Jack en Meg White. Wie de band alleen kent van de hit 'Seven Nations Army' waardeert vermoedelijk alleen de eerste nummers en heb je de afgelopen jaren onder de grond gezeten en nog nooit gehoord van deze familieformatie dan klinkt 'Get Behind Me Satan' als een volslagen verknipt muziekconcept. De briljante blues die de vorige plaat liet vlammen wordt slechts sporadisch gerecycled op 'Get Behind Me Satan' en, gelukkig, ditmaal ondergedompeld in een pittige tex-mex saus. Nieuwe probeersels op het toch al uitgebreide menu. De echte fan zal ervan smullen! - 5 gwrrfs.

Get Behind Me Satan - The White Stripes - XL Recordings - EUR 17,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
30-06-2005 12:44 | dr.egan
Talpa predikt vernieuwing!
Talpa predikt vernieuwing!'Ook het snijden van onze dramaseries gaan we eigentijds aanpakken.'
28-06-2005 09:48 | dr.hans | mail
'...Geweldige oorvijg...'
'...Geweldige oorvijg...'Wie op vakantie gaat - en dus, mogen we aannemen, even buiten de landsgrenzen bivakkeert - heeft dit jaar de mogelijkheid een geweldige, anti-Nederlandse oorvijg in de boekenkoffer mee te nemen. De betreffende roman heet ALVB, staat voor Ars Longa Vita Brevis ('de kunst is blijvend, het leven vluchtig'), is geschreven door Gijs IJlander en schetst wat onze doorgedraaide (media)cultuur met een arts en zijn gezin doet. Want denk maar niet dat hoofdpersoon en gynaecoloog Allard Ipema 'stop!' roept als een tv-producent brood ziet in een bijzondere bevalling, zijn vrouw Jennifer moe wordt van de zucht naar publieke erkenning voor haar conceptuele kunst of dochter Femke een pilletje van deze of gene soort weigert. Alles is in dit boek is heftig, onberedeneerd en aan rotting onderhevig. 'Hélp!' hoor je de auteur snikken. 'De onderbuik regeert!' - 5 gwrrfs.

ALVB - Gijs IJlander - LJ Veen - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
28-06-2005 09:47 | dr.hans | mail
Remail
RemailIndiase boswachters die in de oostelijke staat Jharkhand willen optreden tegen de illegale houtkap, worden de laatste tijd afgeschrikt doordat de vrouwen van de houthakkers zich beginnen te ontkleden als hun mannen wegens illegale houtkap worden gearresteerd. Een functionaris van de boswachters verklaarde dat het 'erg moeilijk is' om met deze vrouwen om te gaan: "Het is voor hen al bijna een gewoonte geworden om zich te ontkleden en om problemen te voorkomen eindigt het vaak in de vrijlating van de daders." Wat wordt de bijnaam van deze vrouwen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
28-06-2005 09:46 | dr.erik | mail
'...Prettig algemeen...'
'...Prettig algemeen...'Ook in de sector mannenbladen is de verfijning en specialisering een immer voortdurend proces en kan, intussen, elk soort man zijn eigen lijfblad scoren. Prettig algemeen en - dus - voor een grote groep leesbaar is en blijft de Esquire. Volgens de beste tradities van het magazine vind je hier een aanstekelijke mix van jong talent, boeiende inhoud en luchtige kroegpraat, zoals deze zomer Cees Geel (acteur), Camiel Eurlings (gladde EuroparlementariÎr) en een lezenswaardige potpourri van korte, literaire verhalen. Wat het uitstekende zomernummer van Esquire kost blijft op de cover onvermeld, maar wij schatten 4,95. - 4 gwrrfs.

Esquire - zomernummer - EUR 4,95(?)
28-06-2005 09:45 | dr.rolf
Nieuw prinsesje krijgt levenslang
Nieuw prinsesje krijgt levenslang'Neemt u plaats op de reservebank.'
27-06-2005 10:10 | dr.hans | mail
'...Vrolijke verspilling...'
'...Vrolijke verspilling...'Terwijl half Nederland schande roept over 'nutteloze' investeringen in Betuwelijnen en HSL-trajecten, strijden ze in Amsterdam alvast voor het volgende verspillingsprogramma. Een groepje kei-actieve nerds heeft zich verenigd in de actiegroep 'Dwars door Amsterdam' en ijvert voor een peperduur glasvezelnetwerk onder onze hoofdstad. Argumenten voor deze Operatie 'Geld Over De Balk' blijken er echter niet te zijn, of je moet gevoelig zijn voor de paar schaamlapjes ('het is tering snel!') die 'Dwars door Amsterdam' op haar website presenteert. Alleen de slogan van hun persbericht is wel leuk: 'Verhuizen naar Almere? Dat nooit!' - 3 gwrrfs.

27-06-2005 10:10 | dr.erik | mail
Remail
RemailDe Londense voetbalclub Chelsea FC heeft weer eens van zich doen spreken, al is 't dit keer niet op de transfermarkt voor spelers. De club heeft een nieuwe spelersbus besteld, met een waarde van 600.000 pond, zo'n 900.000 euro.
Clubeigenaar en miljardair Roman Abramovich heeft de bus helemaal bulletproof laten uitvoeren, om z'n voetbalmiljonairs optimaal te kunnen beveiligen. Daarnaast is de bus voorzien van onder meer massagetafels een zelfs een hydro-therapeutisch bubbelbad. Wat wordt de (spot)naam voor de bus?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
27-06-2005 10:08 | dr.erik | mail
'...Opvolger Bukowski...'
'...Opvolger Bukowski...'Mislukte dichters die troost zoeken bij drank en vrouwen, hebben hun bestaansrecht grotendeels te danken aan de onvermoeibare portrettenmaker van dit mensentype: Charles Bukowski. Nu deze macho van de Amerikaanse letteren alweer veel te lang onder de grond ligt, is het tijd voor een ordentelijke vervanger, die zich - gelukkig - heeft aangediend in de persoon van Kevin Canty. In de roman 'Winslow verliefd' volgen we de nadagen van een pruttelende relatie tussen de mislukte dichter Winslow en zijn kunstschilderende eega; nadagen die worden opgeleukt door een aanbod op de universiteit van Montana (zeg maar, de Amerikaanse Achterhoek) wat te komen vertellen over poÎzie. Winslow twijfelt, maar vertrekt bij gebrek aan alternatieven toch maar en wordt prompt, zoals de titel van het boek al suggereert... verliefd op een studente! Sfeerrijke ondergangsroman, met vlammetjes hoop. - 4 gwrrfs.

Winslow Verliefd - Kavin Canty - De Harmonie - 270 pag. - EUR 17,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
27-06-2005 10:08 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine