Wat zien Obama & Hillary?
Wat zien Obama & Hillary?'Iets vaags in de verte.' (Obama)
'Een vette nederlaag, vlak voor m'n ogen!' (Hillary)
29-02-2008 14:52 | dr.hans | mail
'...Niet wel serieus...'
'...Niet wel serieus...'Voor dichter Ingmar Heytze (1970) is de poëzie een serieuze zaak, maar - je zou bijna zeggen 'gelukkig' - zie je dat niet terug in zijn gedichten. Als een loods die je door de haven heen leidt, zo navigeert Heytze je, beleefd, langs de wonderlijkheden van het moderne bestaan. In
cadansrijke versregels, soms met mooi rijm of binnenrijm, weet hij de wereld in meestentijds aangename, soms sombere, maar bijna altijd toch troostrijke miniaturen samen te vatten. Pas op! Kitsch is deze dichter vreemd, maar dat hoeft - zo blijkt ook uit zijn nieuwe bundel 'Elders in de wereld' - fantasierijke en zinnenprikkelende formuleringen niet in de weg te staan. Evenals een smakelijke lach, zo af en toe. Koel resumerend: vakman levert (nieuw) vakwerk af. - 4 gwrrfs.

Elders in de wereld - Ingmar Heytze - Podium - 60 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
29-02-2008 14:51 | dr.hans | mail
Remail
RemailWie bevriend wil raken met Paris Hilton kan zich aanmelden voor een nieuw programma van MTV. In de serie zullen deelneemsters met de 27-jarige hotelerfgename in een huis in Los Angeles gaan wonen. Uiteindelijk zal Hilton één deelneemster uitkiezen als haar nieuwe beste vriendin. Wie gaan we aanmelden en waarom?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
29-02-2008 14:50 | dr.erik | mail
'...Meer liederlijkheden...'
'...Meer liederlijkheden...'Reisschrijver Dylan van Eykeren (1976) is het prototype van de schelm, die voorbij komt jakkeren en even, vluchtig en redelijk onbezorgd, 'zijn licht laat schijnen' op wat hij onderweg zoal tegenkomt. Voor 'Het beste land ter wereld' reisde hij door België en voor een levensgenieter pur sang doet Van Eykeren een opvallend serieuze poging de politieke en staatkundige crisis van het land te verklaren. Het brengt hem langs politici, journalisten, schrijvers, ondernemers en geloofsdienaren, waarmee hij tamelijk serieuze gesprekken voert. Conclusie? Vlamingen en Walen leven langs elkaar heen. Zo heeft Herman Brusselmans heeft nog nooit overwogen een pintje in Luik te pakken. Al met al niks mis mee, maar gezien de flamboyante stijl van Van Eykeren zou je hem adviseren de volgende keer te kiezen voor Moskou, Kiev of een andere boevenplek - dan kom je écht thuis met liederlijkheden, waar Van Eykeren vast raad mee weet. - 3 gwrrfs.

Het beste land ter wereld - Dylan van Eykeren - De Geus - 320 pag. - EUR 18,90
29-02-2008 14:50 | dr.rolf
//gwrrf.magazine