Overal uitgekegeld...
Overal uitgekegeld...'Hoera! Vakantie!!!'
21-04-2005 09:32 | dr.hans | mail
'...Eindhovuh de gekste...'
'...Eindhovuh de gekste...'Ronkende motoren, stroperige dieselolie en de geur van verbrand rubber. Getatoeëerde lichamen in met zweet doordrenkte hemden springen, duwen, trekken en schreeuwen. Halve literblikken lauw exportbier en talloze sigarettenpeuken liggen verspreidt over de vloer. Het Eindhovense 'Peter Pan Speedrock' heeft een nieuwe plaat en dat gaat gevierd worden. 'Spread Eagle' beukt, bonkt, schuurt, stampt en vlamt tot ver buiten Brabant. Rauwe Rock 'n Roll voor de relschopper en ongetwijfeld populair in 'Probleemwijken'. De burgervaders van Nederlands zijn gewaarschuwd want bij een nieuwe plaat hoort een nieuwe tour en vergeleken bij een avondje 'Peter Pan Speedrocken' is het høken van 'Normaal' maar onschuldig schuifelen. - 3 gwrrfs.

Spread Eagle - Peter Pan Speedrock - Suburban
21-04-2005 09:31 | dr.egan
Remail
RemailAls het aan Philips ligt moeten mannen net als vrouwen binnenkort hun lichaamsbeharing scheren. En dat beperkt zich niet tot het gebruikelijke scheren van snor en baard. Het elektronicaconcern lanceert in Groot-Brittannië een apparaat, dat zonder wonden beharing kan scheren op armen en benen èn haren rond de schaamstreek aankan. Hoe gaat dit apparaat in Nederland heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
21-04-2005 09:30 | dr.erik | mail
'... Bergafwaarts...'
'... Bergafwaarts...'Een film die recht-toe-recht-aan op een deprimerend slot af koerst, is 'Nobody knows' van Hirokazu Kore-eda. Want als een alleenstaande moeder de benen neemt en haar vijf jonge kinderen in de Japanse stadsjungle achterlaat, gaat het gestaag bergafwaarts met de ontroerende jongetjes en meisjes. Eerst lijkt het nog wel wat te hebben: totale vrijheid. Maar als de afwas tot het plafond reikt en het licht gaat niet meer aan vanwege onbetaalde rekeningen, is de lol er wel af. Als één van de zusjes dodelijk ten val komt in dit Japanse huishouden van Jan Steen, volgt er een provisorische en intens trieste begrafenis op een 'gratis' stukje niemandsland bij het vliegveld. Inktzwarte film, met menselijk gezicht. - 4 gwrrfs.

Nobody knows - Hirokazu Kore-eda - Met: Yûya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura e.a.
21-04-2005 09:26 | dr.hans | mail
B16 toch niet zo conservatief...
B16 toch niet zo conservatief...'Just call me "Rat".'
20-04-2005 10:25 | dr.hans | mail
'...Griezelig leuk...'
'...Griezelig leuk...'Eindelijk de Nederlandse versie van The Blair Witch Project: Te Bler Wits Prodject. Een nuchtere vertaling van een superhype.
20-04-2005 10:19 | dr.erik | mail
'...Gewone mensen...'
'...Gewone mensen...'Nog voor de nieuwe Daft Punk goed en wel de dampende studio verliet, lag 'Human After All' al te lachen op het internet. En eigenlijk valt er weinig te gieren want de nieuwe plaat is niet bepaald een prettig gedoe. Meer en meer worden de Franse technoproducers een persiflage van Kraftwerk met steeds terugkerende akkoorden en elektronische gitaarriffs waar ook al hun vorige 'Discovery' aan leed. Voorspelbare nummers als 'Make Love' en 'Television Rules The Nation' zijn zelfs schandalig plat voor een wereldwijd gereputeerd duo als Daft Punk. 'Human After All' is business as usual. 't Zijn ook maar mensen natuurlijk...'- 2 gwrrfs.


Human After All - Daft punk - Virgin - EUR 15,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-04-2005 09:13 | dr.tom
Remail
RemailCDA-staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) heeft niet gepleit voor een herwaardering van de aanspreektitel 'excellentie' voor bewindslieden. De politicus kreeg volop kritiek na een interview in de Volkskrant afgelopen zaterdag. "Het heeft ook wat meer cachet als je met excellentie wordt aangesproken. Er mag best enige afstand zijn", zo zou hij hebben betoogd. Hoe zullen we hem voortaan gepast aanspreken?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-04-2005 09:12 | dr.erik | mail
'...Thrillermachine...'
'...Thrillermachine...'Het wordt eentonig. Maar zolang er tussen de verse thrillers uit Scandinavië geen speld te krijgen is, verdient het genre blijvende lof. Dat geldt zeker voor 'De vijand in de spiegel' van de Deen Leif Davidsen (1950): een spannend post-11-september-mengsel over Al Qaeda-connecties, gevaarlijke Joegoslaven en geheime computernetwerken. Soms bekruipt je het gevoel dat ergens in het Hoge Noorden een thrillermachine staat, die feilloos - en gevoed door de meest actuele, politieke gegevens - steeds weer nieuwe meesterwerkjes uitspuwt. Maar aannemende dat Leif Davidsen een mens van vlees en bloed is (net als zijn Scandinavische collega's) gaat de waardering uit naar zijn persoon. Bravo, perféct leesvoer! - 4 gwrrfs.

De vijand in de spiegel - Leif Davidsen - De Geus - 382 pag. - EUR 22,50
20-04-2005 09:11 | dr.lisette
TV-producent Eyeworks sleept eredivisie binnen
TV-producent Eyeworks sleept eredivisie binnen'Arnie stopt met hockey en gaat voetballen...'
19-04-2005 09:24 | dr.hans | mail
'...Ronald rustiger...'
'...Ronald rustiger...'Als we even aannemen dat 'een nieuwe Giphart' literair nieuws van formaat is, dan heeft Ronald er ditmaal zelf voor gezorgd dat de koppen niet ál te vet zijn. Met 'Troost' levert hij namelijk een vakkundige, maar weinig spectaculaire roman af. Daarvoor is het verhaal over de broosheid van de roem, dat via hoofdpersoon en tv-kok Art Troost aan ons verteld wordt, iets té bekend en de uitwerking iets té voorspelbaar. Dat de NRC voor het eerst een positieve recensie aan een Giphart wijdde, geeft aan dat de 39-jarige 'seksschrijver' in rustiger vaarwater is gekomen. Nu hij lijkt 'uitgesekst' en hij de vergankelijkheid met dit werk uitgebreid onder ogen ziet, is hij toegelaten tot de orde der literaire grijsaards. Of we daar als lezers blij mee moeten zijn, is een andere vraag. - 3 gwrrfs.

Troost - Ronald Giphart - Podium - 222 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
19-04-2005 09:23 | dr.hans | mail
Remail
RemailVandalen hebben afgelopen weekend een hunebed bij Exloo (Drenthe) met verf beklad. De stenen van het hunebed zijn in alle kleuren van de regenboog gespoten. Welke boodschap lieten ze achter?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
19-04-2005 09:22 | dr.erik | mail
'...Eindeloze akkefietjes...'
'...Eindeloze akkefietjes...'Engelsen kunnen niet alleen eindeloos over voetbal, rugby, cricket en snooker ouwehoeren, ook in het politieke steekspel zijn ze wereldleiders. Zeventien dagen voor de 'general election' is er bijna elk uur wel een serie mini- en maxi-akkefietjes beschikbaar, die in allerlei gradaties door de media wordt opgeklopt. Op www.bbc.co.uk/election2005 kun je alle schisma's, binnenbrandjes en mega-blunders tussen Labour, de Tories en de Lib Dems perfect volgen. Eén van de 'hottest issues' is de pasgeboren baby van Lib Dem-leider Charles Kennedy waarvan de stilzwijgende opinie is dat hij 'm heel slecht gepland heeft als leider van het land en dus ook wel een mislukking zal worden. - 4 gwrrfs.

19-04-2005 09:21 | dr.hans | mail
Toch sms-jes in Vaticaan?
Toch sms-jes in Vaticaan?'ff dimme! g1 gezicht! te dik!'
18-04-2005 09:29 | dr.hans | mail
'...Epidemisch gebabbel...'
'...Epidemisch gebabbel...'Steeds meer boeken hebben de ritmiek en de emotionele wispelturigheid van een dagboek. In het beste geval krijg je dan vermakelijke succesboeken als 'Bridget Jones', maar de Franse versie van dit genre is met 'Samen ben je minder alleen' (oef! alleen de titel al...) van Anna Gavalda een stuk minder pruimbaar. Met het feit dat we vier jonge levens in een Parijs' appartement binnendringen is niks mis en ook de dialogen in de keuken, op de overloop en bij het toilet zijn best vlot opgeschreven. Maar dat het gebabbel gaandeweg epidemisch wordt en je per pagina steeds onverschilliger jegens de personages komt te staan(ene Paulette keuvelt zelf tegen bloemen), is een probleem dat pas na 461 pagina's ophoudt te bestaan. - 2 gwrrfs.

Samen ben je minder alleen - Anna Gavalda - Prometheus - 461 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
18-04-2005 09:28 | dr.rolf
Remail
RemailSnurken kan ook nog wel eens tot heftige echtelijke ruzies en zelfs echtscheidingen leiden. Daarom heeft de BSSAA de komende week uitgeroepen tot 'Nationale Stoppen met Snurkenweek'. Wat wordt de slogan?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
18-04-2005 09:28 | dr.erik | mail
'...Zweedse 'Seven'...'
'...Zweedse 'Seven'...'Zweden ontpopt zich al jaren als dé ultieme voedingsbodem voor thrillerschrijvers. Arne Dahl (1963) is het levende bewijs van die stelling. Niet alleen schrijft hij vlot als een achtbaankarretje, hij kijkt ook met een schuin oog naar Hollywood en kopieert - overigens zonder in cliché's te vervallen - elementen uit succesvolle misdaadfilms. Zo is zijn nieuwe roman 'Misterioso' een naar Zweden getransporteerde versie van 'Seven' waarin de politie een uiterste poging doet een seriemoordenaar na het omleggen van twee zakenmannen te stoppen. Telkens laat de onverlaat één spoor achter, júist, 'Misterioso' van jazzlegende Theolonious Monk. Flitsende leeservaring! - 4 gwrrfs.

Misterioso - Arne Dahl - De Geus - 319 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
18-04-2005 09:27 | dr.victor
//gwrrf.magazine