Jeb Bush op weg naar presidentschap
Jeb Bush op weg naar presidentschap'Ja ja, ik word genóemd!... Door mijn broer.'
12-05-2006 12:12 | dr.hans | mail
'...Hele harde actie...'
'...Hele harde actie...'Het tempo van de televisie begint zelfs de meest verstokte, literaire auteurs op te hitsen. Anders is het niet te verklaren dat Paul Gellings (1953) in zijn nieuwe roman 'De vulkaan en het meisje' ons in vliegende vaart door het turbulente leven van hoofdpersoon RafaÎl leidt, die weinig bespaard is gebleven (ouders verongelukt, broer misbruikt, erfenis verduisterd). Na de vermeende 'landerigheid' van de Nederlandse literatuur bevinden we ons hier plotseling in de Formule 1 van de harde actie; het levert een vlotte roman op over een avontuur in de Caraïben en een spookachtige jeugd in Twente, die - enkele treffende scènes daargelaten - echter zóveel kansen laat liggen om zaken uit te diepen en te verhevigen dat je het boek tamelijk onverschillig dichtslaat. En dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. - 3 gwrrfs.

De vulkaan en het meisje - Paul Gellings - De Geus - 190 pag. - EUR 19,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
12-05-2006 12:11 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen kleine belasting op sms-berichten en e-mails. Een Franse europarlementariër heeft zich daarvoor uitgesproken. Alain Lamassoure van de centrumrechtse UMP denkt dat overheden zo een grote nieuwe bron van inkomsten kunnen verwerven. "
Wat wordt de eerste zin van de e-mail die wij hem masaal gaan sturen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
12-05-2006 12:10 | dr.erik | mail
'...Aanstekelijk baasje...'
'...Aanstekelijk baasje...'Hij gaat 't dóen! Ons Alexandertje... De vrijwel leeggelopen ballon die D66 heet, gaat - als het aan hem ligt - weer fier opstijgen op zijn inspirerende beademing. Via www.pechtold.nl kun je al een beetje 'voor'-genieten van zijn visie op D66 en de toekomst. Toegegeven: het verhaal is aanstekelijker dan menig politicus met tien tekstschrijvers uit zijn of haar pen weet te krijgen. 'Húp, Alex! Je kán 't!' - 3 gwrrfs.

12-05-2006 12:09 | dr.victor
Holleeder vindt timing arrestatie ongelukkig
Holleeder vindt timing arrestatie ongelukkig'Ik was nét aan een goeie serie bezig...'
09-05-2006 09:52 | dr.hans | mail
'...Kat lust geen melk...'
'...Kat lust geen melk...'Tijdschriften worden gereduceerd tot een verzameling lijstjes, tv-programma's tot een serie grappige ongelukken en een boek, zo merken we nu, tot een opsomming van... misverstanden. Vooruitgang kun je dit misschien niet noemen, maar 'Het Grote Lexicon Van Hardnekkige Misverstanden' van Walter Kramer en Götz Trenkler doorbreekt het vooroordeel en is al met al toch wel een heel charmant product. De ondertitel '1000 kapitale blunders, vooroordelen en denkfouten' wordt honderd procent waargemaakt in deze lijvige pil, die, bijvoorbeeld, onthult waarom katten eigenlijk helemaal niet van melk houden en Hitler strikt genomen geen fascist was. Dwars standaardwerkje... - 4 gwrrfs.

Het Grote Lexicon Van Hardnekkige Misverstanden - Walter Kramer en Götz Trenkler - Bert Bakker - 734 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
09-05-2006 09:52 | dr.hans | mail
Remail
RemailRolling Stone Keith Richards is maandag toch geopereerd na een val uit een boom. Raad waarom Keith in de boom zat.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
09-05-2006 09:51 | dr.erik | mail
'...Aai uw ui!...'
'...Aai uw ui!...'Wat hebben tropische bossen met supermarkten te maken? En waarom is het maar goed dat niet iedereen Europeaan is en jaarlijks 65 kilo vlees consumeert? In een prachtig staaltje wetenschappelijk denkwerk schetst Louise O. Fresco in haar boek 'Nieuwe spijswetten' de belangrijke mechanismen achter de huidige mondialisering - en hoe deze uit de bocht kunnen vliegen. Om dat laatste te voorkomen dienen we voedsel haars inziens niet als brandstof te zien dat we 'naar binnen gieten', maar als iets dat 'liefdevol en met respect' behandeld moet worden. Ofwel: aai uw ui eens een keer! Boeiende lesstof over de huidige wereld. - 4 gwrrfs.

Nieuwe spijswetten - Louise O.Fresco - Bert Bakker - 160 pag. - EUR 15
09-05-2006 09:50 | dr.victor
//gwrrf.magazine