Nuon openhartig over foute energierekening...
Nuon openhartig over foute energierekening...'Sorry, mevrouw, maar die 815.000 euro voor onze baas moet toch ergens vandaan komen?'
31-03-2005 11:24 | dr.hans | mail
'...Geestig geweld...'
'...Geestig geweld...'Ergens halverwege de ongein van 'Porky's Pikante Pretpark' en de inktzwarte docu's van de linkse activist Michael Moore bevindt zich de frisse anarchie van 'Team America: World Police'. In deze knotsgekke parodie op 'Thunderbirds' krijgt het xenofobe en door angst gedreven buitenlandbeleid van Bush letterlijk 'vleugels'; overal waar de VS terroristische activiteit vermoedt, stijgen de poppenkast-krijgers van 'Team America' in hun Thunderbird-achtige luchtschepen op om vervolgens de Eiffeltoren in Parijs, een verzameling bazars in het Midden-Oosten en een heuse piramide in Egypte aan flarden te schieten ten bate van de vrijheidslievende wereld. Een geestige geweldexplosie voor Bush-haters! - 3 gwrrfs.

Team America: World Police - Regie: Trey Parker
31-03-2005 11:22 | dr.victor
Remail
RemailHet jacht van de eind vorig jaar overleden Prins Bernhard is te koop aangeboden via internet. Voor de boot moet diep in de buidel worden getast. De vraagprijs is 590.000 euro. Wat wordt de nieuwe naam van het bootje?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
31-03-2005 11:20 | dr.erik | mail
'...Russisch donkerte...'
'...Russisch donkerte...'Het boek is al geruime tijd uit, maar verdient alsnog een krachtige schijnwerper. We hebben het over de mysterieuze, Russische schrijver Dmitri Bakin, die zich met de bundel 'Redenen om te leven' voorstelt aan het Nederlandse publiek. In zijn sombere verhalen over aftakeling, kiest Bakin nergens voor een rimpelcrème, maar voortdurend voor een rijk geschakeerd knijpen in de moegestreden ziel van zijn (vaak) mannelijke hoofdpersonen. De landschappen zijn verlaten, de personages eenzaam, de emoties vervuld van doodsverlangen. Bakin kan zó mooi en huiveringwekkend schrijven over, bijvoorbeeld, een serie röntgenfoto's, dat je bijna wanhopig naar de wodka grijpt... Russische donkerte in optima forma! . - 4 gwrrfs.

Redenen om te leven - Dmitri Bakin - Vassallucci - 143 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
31-03-2005 11:19 | dr.hans | mail
Nieuwe Playstation in de winkel!
Nieuwe Playstation in de winkel!'Weet ik...'
30-03-2005 10:13 | dr.hans | mail
'...Fall out...'
'...Fall out...'Terwijl Irak en Afghanistan in lichterlaaie staan, lijkt de situatie in West-Europa vaak op die van een slaapstad. Hoe bedrieglijk dat is, zien we in het Deense drama 'Brothers'. Hoewel Denemarken - net als Nederland, overigens - door velen als de ultieme welvaartsstaat wordt gezien, verlost alle weelde ons niet van thema's als Schuld, Boete, Liefde en Onbegrip. In 'Brothers' maken we indringend kennis met een op het eerste gezicht gelukkig gezin waarvan de vader desondanks een onstilbaar verlangen heeft om elders goed te doen, in dit geval middels een missie naar Afghanistan. Daar komt hij terecht in een helikopter die uiteindelijk zal exploderen; 'Brothers' schetst de emotionele 'fall out' van deze gebeurtenis pakkend, integer en nietsontziend. Aanrader. - 4 gwrrfs.

Brothers - Regie: Susanne Bier - Met: Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Connie Nielsen e.a.
30-03-2005 10:12 | dr.dieuwke
Remail
RemailBelangstellenden kunnen op zaterdag 14 mei weer de cel in. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) houdt dan de tweede nationale open dag. Hoe gaat deze dag heten?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
30-03-2005 10:11 | dr.erik | mail
'...Oudje radicaliseert...'
'...Oudje radicaliseert...'Oriana Fallaci is een strijdbare schrijfster, die in de jaren '70 een internationale icoon werd van progressiviteit en feminisme. Inmiddels is ze rijp voor het bejaardentehuis en heeft deze 'ongetemde feeks' haar schip gedraaid en vuurt ze haar kanonnen af op de islam en de 'Eurocraten' in Brussel. Haar laatste pamflet, 'De kracht van de Rede', leest als het testament van een vrouw, die op haar oude dag vrolijk aan het radicaliseren is geslagen en met goed/fout-redeneringen de wereld van vandaag in het gelid, waarbij ze politici consequent in het beklaagdenbankje zet. Europa moet volgens Fallaci haar moderne geest behouden en de 'middeleeuwse' ayatollahs te vuur en te zwaard bestrijden. Je zou bijna zeggen: Ayaan heeft er een inspirerende oma bij! - 2 gwrrfs.

De kracht van de rede - Oriana Fallaci - Prometheus - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
30-03-2005 10:11 | dr.hans | mail
De overtreffende trap van ijdelheid...
De overtreffende trap van ijdelheid...'De kabinetscrisis heeft mijn beeldmerk weer op de kaart gezet.'
29-03-2005 09:35 | dr.hans | mail
'...Van Basten-site...'
'...Van Basten-site...'Bij elke verrassende selectie en iedere overwinning van Oranje neemt het 'Mysterie Marco' weer toe. Dus zeker ook na de 0-2 tegen Roemenië. Wie zich nog eens wil vergapen aan de briljante voetballer Van Basten, dient zich te vervoegen bij een Italiaans/Engelse Lycos-site waar de hoogtepunten van zijn carrière (inclusief fotomateriaal) is uitgeserveerd. Het wachten is op een Nederlands initiatief voor Mister Marco... - 3 gwrrfs.

29-03-2005 09:34 | dr.victor
Remail
RemailTijdens de voetbalwedstrijd Roemenië-Nederland werd kijkers gevraagd een naamsuggestie te sms'en voor de nieuwe tv-zender van mediamagnaat John de Mol. Het station gaat vanaf dit najaar in de avonduren uitzenden op het kanaal van kinderzender Nickelodeon. Welke naam wordt het zeker niet?
29-03-2005 09:33 | dr.erik | mail
'...Aquarium-tv...'
'...Aquarium-tv...'De crisis rond Thom de Graaf is binnen een paar dagen gelijmd, want het kabinet was 'net zo lekker bezig'. Hoe dat 'lekker bezig' eruit ziet kunnen we vandaag weer zien in 'NOS Het Vragenuurtje': een wekelijkse registratie van de oninspirerende schermutselingen in de Tweede Kamer. Voor de fijnproevers is het een prachtig voorbeeld van onze vergadercultuur waarin doorgedraaide specialisten elkaar vliegen afvangen. Voor de leken een bewijs dat het hart van de democratie minder mensen op de been brengt dan, pakweg, TOP Oss- Stormvogels Telstar. Aquarium-tv. - 2 gwrrfs.

NOS Vragenuurtje - vanmiddag van 14.00 tot 15.00 uur
29-03-2005 09:32 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine