Bush smeekt om kiezersgunst...
Bush smeekt om kiezersgunst...'Wat kan ik nog meer toegeven dat ik fout heb gedaan?'
07-06-2006 10:21 | dr.hans | mail
'...Mager idee, goede uitwerking...'
'...Mager idee, goede uitwerking...'Het gaat niet om het idee, maar om de Úitwerking! Deze wijsheid is grandioos van toepassing op de roman 'Gefascineerd door het ergste' van de jonge, Franse schrijver Florian Zeller. Het idee is ronduit mager: door de a-seksuele moraal van de islam, zo luidt de veronderstelling, worden jonge moslims min of meer vanzelf 'opgehitst' tot het scoren van 72 maagden in het hiernamaals en, rara?, dan is het nog maar een klein stapje tot ze zich vrolijk in het WTC boren. Maar Zeller is een talentje; de ik-figuur, schrijver, gaat in Egypte met een Zwitserse collega - Martin Millet - vergeefs op zoek naar een paar hoeren, geeft ondertussen een meesterlijk inkijkje in de troosteloze wereld van de diplomatie en de anonieme seks en moet tenslotte meemaken hoe zijn Zwitserse compagnon, na publicatie van een vileine roman over de gebeurtenissen in Caïro, de opvolger wordt van Theo van Gogh. Politieke roman met 'byte'! - 4 gwrrfs.

Gefascineerd door het ergste - Florian Zeller - Arbeiderspers - 176 pag. - EUR 17,95
07-06-2006 10:20 | dr.hans | mail
Remail
RemailJohn de Wolf en Rebecca Loos zijn een nieuw showbizzkoppel. De vonk sloeg enkele weken geleden over tijdens de voorbereidingen van het nieuwe SBS6-programma Hart van Oranje. De 28-jarige Rebecca Loos laat in een interview in het Britse tijdschrift Sunday Mirror weten dat de ex-voetballer haar nieuwe vriend is. "Het is nog erg pril, maar hij is gescheiden en heel lief". Loos is bekend geworden nadat ze de voetballer David Beckham had verleid. Wat is het commentaar van De Wolf?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-06-2006 10:19 | dr.erik | mail
'...Sorry, op de rem...'
'...Sorry, op de rem...'Met 'Daar gaat fout varken' levert Volkskrant-cartoonist Gummbah (1967) alwéér zijn zoveelste bundel af. Plegen we doorgaans in superlatieven te vervallen als we ingaan op de absurdistische schetsen van deze even ingetogen als originele kunstenaar, ditmaal moeten we, sorry, even op de rem trappen. Het aantal grappen dat rechtstreeks verwijst naar anus, schaamhaar, borsten, billen en penissen begint het draaglijke percentage voorbij te steken. En voor het eerst is het zoeken naar een écht leuke grap. Graag weer terug het oude niveau, Gumm!!! - 3 gwrrfs.

Daar gaat fout varken - Gummbah - De Harmonie - EUR 12,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-06-2006 10:19 | dr.victor
//gwrrf.magazine