Amsterdam verslaat Rotterdam...
Amsterdam verslaat Rotterdam...'Minder moorden, maar móóiere begrafenissen!'
04-11-2005 09:28 | dr.hans | mail
'...Kijken naar Houellebecq...'
'...Kijken naar Houellebecq...'Ram is het diffuse kunstprogramma van de VPRO, waar geen pijl op te trekken is. Echter - de aankondiging dat we aanstaande zondag een drieluik rond de Franse succesauteur Michel Houellebecq te zien krijgen, maakt nieuwsgierig. Deze aartsprovocateur is de 'moderne' Jean-Paul Sartre, die met zijn morsige verschijning en zijn onafscheidelijke sigaret menig journalist om zijn vinger windt. Benieuwd of de balans zal doorslaan naar een integere, doch sombere visie op de mensheid of naar de depressie als briljant opgevoerde media-act. Kijken, zondag! - 3 gwrrfs.

RAM - aanstaande zondag 23.00 uur - Nederland 3
04-11-2005 09:26 | dr.victor
Remail
RemailEen dierenvriend uit Californië is een internetradiostation begonnen om de levens van eenzame honden en katten te veraangenamen. DogCatRadio.com is 17 uur per dag te beluisteren. Verzin een slogan voor dit station.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
04-11-2005 09:25 | dr.erik | mail
'...Ruiters of cavia's?...'
'...Ruiters of cavia's?...'Jeroen Pauw en Paul Witteman zijn gelouterde omroepveteranen, die ook wel eens iets anders willen dan een doorgeÎxerceerd interview met politicus nummer 3576. Van Nederland 3 mogen ze daarom op zondagavond 'Woestijnruiters' doen, een zogenaamd 'scherpe' talkshow met 'opinieleiders', maar toch vooral een speeltuin voor genoemde tv-coryfeeën. Levert de speeltuin spannende tv op? Nauwelijks. Jan Mulder vroeg in de laatste aflevering nota bene zelf om een grove aanval op zijn Postbank-schnabbel, want de heren bleken te schijterig om het écht hoog op te spelen. Woestijnruiters? Dacht 't niet. Brave cavia's!!! - 2 gwrrfs - dr.hans

Woestijnruiters - zondagavond 22.15 uur - Nederland 3
04-11-2005 09:24 | dr.hans | mail
Hoofdstedelijke bende heeft vacature...
Hoofdstedelijke bende heeft vacature...'Leiderstype. Gewend aan vuile handen. Goede contacten in Bulgarije. Bereid in het harnas te sterven.'
03-11-2005 10:53 | dr.hans | mail
'...Lezen met bubbelwijntje...'
'...Lezen met bubbelwijntje...'Een prijs voor de meest vloeiende stijl zal de Zweedse schrijfster Barbara Voors (1967) nooit winnen en ook subtiliteit is niet bepaald haar sterke punt, maar het fijne is dan weer dat haar romans 'echt ergens over gaan'. In 'De zussen van mijn dochters' legt Voors meteen een jonge 29-jarige vrouw genaamd Lucy in New York neer, die bijna aan een overdosis is bezweken. Acht jaar van haar leven zijn verdwenen, maar als haar Zweedse zussen poolshoogte komen nemen in 'The Big Apple' worden we de gruwelkamer van haar jeugd ingetrokken en begint alles als een - lelijke - puzzel in elkaar te vallen. Dit is met afstand Voors' 'zwaarste' roman. Lucy is nogal somber, boeddhistisch aangelegd en vraagt zich hardop af 'waarom leven wij?'. Lezen met een bubbelwijntje, anders ligt deze roman als een blok op je maag. - 3 gwrrfs.

De zussen van mijn dochters - Barbara Voors - De Geus - 380 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
03-11-2005 10:52 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen 48-jarige Amerikaanse heeft haar huis in de stad Denver voor 600.000 dollar te koop gezet. Misschien iets aan de prijzige kant, maar de gelukkige koper krijgt de huidige eigenaresse er gratis bij. Deborah Hale biedt geïnteresseerden tot Valentijnsdag 2006 de kans zich te melden. Help deze wanhopige dame met een pakkende advertentietekst voor deze koppelverkoop.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
03-11-2005 10:51 | dr.erik | mail
'...Goede reis!...'
'...Goede reis!...'Naar het zich nu laat aanzien is de Britpop de Punk van de jaren negentig. Een muziekstroom die steeds maar weer een nieuwe lichting jonge mensen identificeert en inspireert. Zo ook 'Hollandse Nieuwe' Outsmarted op hun allereerste naamloze EP. Thuishonk Waalwijk heeft de jonge band inmiddels veroverd en het is nu tijd om met dit prachtige visitekaartje de rivieren over te liften. Met een plastic tas energieke en melodieuze Brabantse Britpop in de hand en het melancholische "Collapsing Superstition" als noodrantsoen is er op de reisvoorbereiding niets aan te merken. Outsmarted is vertrokken en klaar om zich definitief te nestelen in het Hollandse muzieklandschap. De duimen gaan omhoog, wie pikt de heren op? - 4 gwrrfs.

Naamloze EP - Outsmarted - EUR 7,00 - te bestellen via www.outsmarted.tk
03-11-2005 10:50 | dr.egan
Jan Mulder speelt verstoppertje
Jan Mulder speelt verstoppertje'Ikke Leeuw? Ikke zakkenvuller? Ikke opinieleider? Ikke leuke stukjes schrijven...'
01-11-2005 13:15 | dr.hans | mail
'... Onvermijdelijke moraal ...'
'... Onvermijdelijke moraal ...'In "Lord Of War" speelt Nicolas Cage een wapenhandelaar die na de val van De Muur een grote slag slaat door met overtollige Kalasnikovs uit het voormalige Sovjetrijk de honger naar geweld op het Afrikaanse continent te stillen. Deze dubieuze ontwikkelingshulp levert hem niet alleen geld op als water, maar ook een prachtige vrouw en de Liberiaanse president AndrÈ Baptiste als beste vriend. Interpolagent Jack Valentine (Ethan Hawke) vormt het geweten van de film en zit Cage dan ook continue op de hielen met de onvermijdelijke moraal. En ook al voel je die van mijlenver aankomen, treft het je toch recht in je hart. "Lord Of War" is een realistische en actuele actiefilm met voldoende ingrediÎnten tot overpeinzing. Een zeldzame combinatie! - 4 gwrrfs.

Lord Of War - Regie: Andrew Niccol - Met: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto - http://www.lordofwar.nl
01-11-2005 13:14 | dr.egan
Remail
RemailEen Belgische valsemunter is tegen de lamp gelopen toen hij in Parijs een prostituee bezocht. De 42-jarige Gentenaar wilde de vrouw betalen met een vals biljet. De dame merkte de zwendel echter op en waarschuwde de politie, waarna de man kon worden aangehouden. Wat was het commentaar van de prostituee?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
01-11-2005 13:13 | dr.erik | mail
'...Terechte triomf...'
'...Terechte triomf...'Het weekblad Elsevier bestaat zestig jaar en één van de huidige ideologen van het blad, VVD-conservatief Gerry van der List, vond dat een mooie gelegenheid de geschiedenis van de titel uitgebreid onder de loep te nemen. Het eindresultaat heet 'Meer dan een weekblad' en is een smeuiÔg vertelde chronologie van hoofdredacteuren en het stempel dat zij,één voor één, op het weekblad drukten. Het gedoe op de werkvloer en de schandaaltjes achter de bloembakken worden soms overbelicht (want zijn matig interessant), maar het stille verbond dat Elsevier sinds mensenheugenis met 'de zwijgende meerderheid' onderhoudt en zich nu uitbetaald in keihard commercieel succes, is een boeiend fenomeen dat Van der List met enig (terecht) triomfalisme presenteert. - 3 gwrrfs.

Meer dan een weekblad - Gerry van der List - Uitgeverij Bert Bakker - 292 pag. - EUR - Nu bestellen bij BOL.COM!
01-11-2005 13:13 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine