Indrukwekkend CV...
Indrukwekkend CV...'Dit is mijn 1000-ste telefoontje dat Bush afluistert!'
22-12-2005 12:29 | dr.hans | mail
'...Fotogeniek loopje...'
'...Fotogeniek loopje...'Penguins zijn de onbetwiste clowns van de dierenwereld. Niet omdat ze gek doen, maar juist vanwege het feit dat ze in al hun waardigheid het grappigste loopje van de aardbol demonstreren. In de documentaire 'March of the Penguins' wordt het fotogenieke gedrag van de poolbewoner ten volle uitgeserveerd, aangevuld met licht-wetenschappelijke voetnoten en een flinterdun verhaaltje. Maar wat geeft het? In de aanloop naar de Kerst zijn we niet al te kritisch en scharen we deze film in het rijtje 'zeer vermakelijk'. - 4 gwrrfs.

March of the Penguins - Regie: Luc Jacquet
22-12-2005 12:29 | dr.rolf
Remail
RemailBritse tieners die willen stoppen met roken, krijgen hulp. Op zes scholen in het Britse district Durham krijgen ze gratis nicotinepleisters. In Nederland bestaan inmiddels ook plannen om dit initiatief over te nemen. Welke hippe tekst komt er op de pleisters te staan?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
22-12-2005 12:26 | dr.erik | mail
'...Bloedige weg...'
'...Bloedige weg...'Het is dat Suriname zo dunbevolkt is en niet onmiddellijk uitpuilt van de schrijftalenten, anders was er misschien een veel grotere, meer belangrijke Surinaamse literatuur geweest dan nu het geval is. Aan kleurrijke thema's namelijk geen gebrek! Henna Goudzand Nahar (1953) heeft met 'Hele dagen in de regen' in ieder geval een prangend gegeven bij de kop: de etnische spanningen tussen de bevolkingsgroepen in de binnenlanden. De katalysator van de vijandelijkheden is een nieuwe asfaltweg, die het militaire régime wil aanleggen tussen het grensstadje Abseba en de hoofdstad. Het vrijgemaakte geld wordt, nogal pijnlijk, weggehaald bij de scholen van Abseba en zoiets leidt, dat begrijpt u, tot belangentegenstellingen en verbitterde personages. Een geëngageerde roman met pit... - 3 gwrrfs.

Hele dagen in de regen - Henna Goudzand Nahar - De Geus - 185 pag. - EUR 18

22-12-2005 12:25 | dr.hans | mail
Ongelukje bij 3FM...
Ongelukje bij 3FM...'Giel, hou óp!!!!!!!'
20-12-2005 14:05 | dr.hans | mail
'...Verhevigde familiesfeer...'
'...Verhevigde familiesfeer...'In de donkere dagen voor Kerstmis kruipen families enthousiast dan wel plichtmatig bij elkaar, en in beide gevallen kan een ouderwets bordspel de sfeer (verder) verhogen. Wie een spannend spel van eigen bodem wil spelen, doet er goed aan de site van The Gamemaster aan te klikken: een klein, Nederlands bedrijfje dat met prachtig vormgegeven en intelligente bordspellen stevig aan de weg timmert. Onlangs wonnen ze de Nederlandse Spellenprijs 2005 met het fascinerende spel 'De Ontembare Stad'. Kijk en overtuig uzelf! Te koop in de betere speelgoedzaken... - 4 gwrrfs.

20-12-2005 14:03 | dr.victor
Remail
RemailOm de rechtse brieven in Metro te kijk te zetten heeft Eurodusnie via haar website een prijsvraag opgezet om de ultieme 'hoe rechtser hoe beter-brief' in de brievenrubriek van Metro te krijgen. Er zijn extra punten te verdienen door zinnen te gebruiken die starten met "Als Pim nog geleefd had...", "Theo zei altijd...". Wat wordt de ultieme rechtse openingszin?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-12-2005 14:03 | dr.erik | mail
'...Lost in Hong Kong...'
'...Lost in Hong Kong...'Wie genoten heeft van de film 'Lost in Translation', van de zwijgzame vrede, die elk moment verstoord kan worden door een mislukte poging iets via woorden te communiceren, zal zeker plezier beleven aan de verhalenbundel 'De Trein naar Lo Wu' van de jonge Amerikaan Jess Row (1974). In deze verhalen schuren welvaart en armoede, vooruitgang en depressie, fanatisme en gelatenheid op een elegante manier langs elkaar heen. De setting is verplaatst van Tokio naar Hong Kong. Met veel gevoel voor poëzie beschrijft Row de zoektocht naar liefde, tederheid en rust van zijn personages, maar in het 21-ste eeuwse zakencentrum zegeviert de wet van het lawaai, de markt en het geld, ook al mediteer je je een ongeluk. - 4 gwrrfs.

De trein naar Lo Wu - Jess Row - De Harmonie - 207 pag. - EUR 17,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-12-2005 14:02 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine