Donner doet weer modern...
Donner doet weer modern...'Dames en heren, u kijkt naar een videostream waarin ik glimlach naar jonge kiezers.'
14-10-2005 13:21 | dr.hans | mail
'...Beroemdhedenbroodrooster...'
'...Beroemdhedenbroodrooster...'Candace Bushnell is de vrouwelijke Ronald Giphart van Amerika, dat wil zeggen: ze schrijft helder, vlot en zonder opsmuk over de levens van beroemdheden tot en met het broodrooster en het merk ijskast dat ze in de keuken hebben staan. In haar nieuwste roman 'Lipstick Jungle' volgen we Victory, Wendy en Nico tijdens hun carriËres in respectievelijk de mode-, film- en tijdschriftenwereld. Allen zijn aan tamelijk hysterische 'ups' en 'downs' onderhevig (elke week, elke dag, elk uur!), maar het knappe van Bushnell is dat ze haar personages - hoe geslaagd en 'larger than life' ook - een geloofwaardige twijfel en onzekerheid meegeeft, die voor miljoenen lezers invoelbaar is. Kwaliteits-chicklit! - 4 gwrrfs.

Lipstick Jungle - Candace Bushnell - Vassallucci - 430 pag. - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-10-2005 13:18 | dr.dieuwke
Remail
RemailDertig jaar na deel één en ruim vijftien jaar na het laatste deel vijf wil acteur Sylvester Stallone een nieuwe episode aan het leven van bokser Rocky Balbao toevoegen. De 59-jarige Stallone zou zelfs al hard in training zijn voor Rocky VI, waarvan de opnamen volgens geruchten nog dit jaar moeten beginnen. Raad de ondertitel van de film.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
14-10-2005 13:17 | dr.erik | mail
'...Nieuwe "Boulevard"...'
'...Nieuwe "Boulevard"...'Opgelet! Nederland 3 probeert zijn eigen RTL Boulevard in de markt te zetten. Het programma heet 'De wereld draait door' en wil een verantwoorde variant zijn op de geanimeerde smalltalk van Albert Verlinde en companen. Het tempo is net zo strak, maar de gasten hebben alleen meer diploma's op zak, meer boeken in de kast en wonen op loopafstand van de grachtengordelstudio. Het is modern gecoiffeerde VARA-tv volgens het adagium 'licht maar leerzaam'; en als poging om het rond etenstijd over meer dan de borsten van Georgina Verbaan te hebben, verdient het voorlopig het voordeel van de twijfel... - 3 gwrrfs.

De wereld draait door - dagelijks, 19.00 uur, Nederland 3
14-10-2005 13:15 | dr.hans | mail
'...Schröder gooit bijltje...'
'...Schröder gooit bijltje...''...in Angela.'
13-10-2005 09:58 | dr.hans | mail
'...Groeispurt...'
'...Groeispurt...'Het eerste album van Jamie Cullum ("Twenty Something") hebben we vanwege de aanhoudende regen uitgezeten in een slecht verlichte zaal van een obscure jazzclub, waar we op de tonen van gecoverde jazzklassiekers wachtte tot het droog zou worden. Op het nieuwe album "Catching Tales" gaan de gordijnen echter open en komt er zowaar wat zonlicht door de ramen. Het komt de gemoedstoestand van de plaat duidelijk ten goede. Want ondanks dat er bij tijd en wijle een naargeestig wolkje voor de zon schuift overheersen de vrolijke mijmeringen van een jonge jongen vatbaar voor verliefdheid. "Catching Tales" klinkt opgetogen, funky en fris en geeft Jamie Cullum de groeispurt die hij als muzikant zo hard nodig heeft. Een lekkere soundtrack voor een zonnige nazomer! - 3 gwrrfs.

Catching Tales - Jamie Cullum - Universal Music - EUR 17,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
13-10-2005 09:57 | dr.egan
Remail-selectie
Remail-selectieDe 39-jarige Amerikaanse Michelle Duggar is deze week bevallen van haar zestiende kind in achttien jaar tijd, Johannah. Wat de bevalling extra speciaal maakt, is het feit dat het de eerste dochter in acht jaar is, aldus vader Jim Bob Duggar. Het stel heeft er vooralsnog echter nog niet genoeg van.
De twee lijken overigens liefhebbers te zijn van de letter J. Joshua (17 jaar oud), John David (15), Janna (15), Jill (14), Jessa (12), Jinger (11), Joseph (10), Josiah (9), Joy-Anna (8), Jeremiah (6), Jedidiah (6), Jason (5), James (4), Justin (2) en Jackson Levi (1) gingen Johannah vooraf.
De EO gaat er een documentaire over maken. Raad de titel.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
13-10-2005 09:56 | dr.erik | mail
'...Spruitjesexotisme...'
'...Spruitjesexotisme...'Onder invloed van het ongewisse 'multiculturele polderdrama' bloeit de schier onmogelijke liefde voor het vaderland recent weer op. Ja, ook in de journalistieke verzamelbundel van VN-journalist Joris van Casteren, die ironisch 'Een vreselijk land' is gedoopt. Oude en nieuwe coryfeeÎn van de binnenlandse pers duiken op met hun mooiste pareltjes, hetgeen betekent dat we langs onvermoede krochten, schandaaltjes en marginalen in onder andere Lisse, Bellingwolde en Standdaarbuiten worden geleid. De samensteller wilde 'mooie stukken' waaruit blijkt dat 'niets ons vreemder is dan de eenvoudige waarheid'. En dus komt Nederland in al zijn spruitjesachtige exotisme op je af... - 4 gwrrfs.

Een vreselijk land - Joris van Casteren - Prometheus - 298 pag. - EUR 18,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
13-10-2005 09:55 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine