Mark Rutte schiet op nieuw kabinet
Mark Rutte schiet op nieuw kabinet'Moet ik dit palletje naar achteren duwen?'
16-02-2007 16:50 | dr.hans | mail
'...De laffe snackbarhouder...'
'...De laffe snackbarhouder...'Robert Jensen is de snackbarhouder onder de talkshow-presentatoren. In zijn dagelijkse interviewprogramma, kortweg 'Jensen!' genaamd, spuit hij de gezichtjes van Bekende en Minder Bekende showbizzgasten kwistig onder met zijn weinig subtiele, verbale mayonaise. Een platte grap laat hij als frietbakker natuurlijk nooit liggen, maar als hij ze een keer té bruin bakt of te wit krijgen we dat niet eens te zien, want Jensen is zo laf om zijn shows zelf te monteren en bij gebrek aan humorvolle momenten voegt hij ingeblikt gelach toe. Wie ondanks deze beschrijving tóch wil kijken, kan op eigen risico dagelijks inschakelen. - 2 gwrrfs.

Jensen - elke avond rond 22.30 uur op RTL5 - binnenkort herstart
16-02-2007 16:49 | dr.victor
Remail
RemailEen schennispleger heeft zich donderdagavond in Lochem behoorlijk vergist in de keuze van zijn twee slachtoffers. De man sprak rond 19.50 uur twee meisjes aan, en liet daarbij zijn geslachtsdeel zien. De 'meisjes' bleken echter jongens te zijn. Het duo was verkleed vanwege carnaval. Raad de reactie van de potloodventer.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
16-02-2007 16:48 | dr.erik | mail
'...Hyperrealistische imitatie...'
'...Hyperrealistische imitatie...'Sinds het verkoopsucces van Kluun kon je er vergif op innemen dat zijn hyperrealisme geïmiteerd zou gaan worden. Welaan, Anne Hermans (1978) heeft een aardige poging gedaan, culminerend in haar debuut dat in alle hyperrealistische nuchterheid als 'De co-assistent' de wereld in geslingerd is. Net als bij Kluun word je halfgek van alle détails en uitgesponnen dialogen, maar, net als bij de meester zelf, krijg je, mede daardoor, wél een goede indruk van de middelmatige besognes van gewone mensenlevens, zoals die zich ditmaal in een ziekenhuis afspelen. De kracht zit 'm in de levensechte scènes en de onthutsende onhandigheid (praktisch en emotioneel), namens ons 'meegemaakt' door hoofdpersoon en co-assistent Elin Dekkers, de zwakte in het oeverloos uittekenen van niet ter zake doend geneuzel. - 3 gwrrfs.

De co-assistent - Anne Hermans - Podium - 288 pag. EUR 16.50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
16-02-2007 16:47 | dr.hans | mail
Z wint Edsilia Eurovisie Songfestival!
Zó wint Edsilia Eurovisie Songfestival!'Veel wisselende contacten met Wit-Russen, Moldaviërs, Oekraïners en Georgiërs...'
13-02-2007 14:06 | dr.hans | mail
' ...Geweldige stedentrip ...'
' ...Geweldige stedentrip ...'Bloc Party debuteerde in 2005 middels een weergaloos, opgefokt postpunkgitaarrock album 'Silent Alarm'. Succes viel hen ten deel en na twee rondjes om de wereld werd er uiteindelijk teruggetogen naar Londen om daar te werken aan de opvolger. En 'A Weekend In The City' is een waardig vervolg. De drums klinken nog steeds als mitrailleurschoten en de nerveuze gitaarlijntjes zetten de spanningsboog wederom retestrak. De plaat is een verslag van -zoals de titel al doet vermoeden- een weekendje Londen. Bloc Party gidst ons door de stad en laat zien dat er achter de vele Victoriaanse façades een kosmopolitische wereld ligt waar de verveling, het gemis aan geluk en emotionele uitspattingen hoogtij vieren. 'A Weekend In The City' is een plaat die pas na een paar luisterbeurten echt gaat glimmen. Maar wat je dan ontdekt is met recht een fantastische stedenTRIP! - 4 gwrrfs.

A Weekend In The City - Bloc Party - Wichita - EUR 17,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
13-02-2007 14:05 | dr.egan
Remail
RemailAls moslims in Nederland willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien. Ook moeten ze niet luisteren naar de imam. Dat zegt fractieleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) dinsdag in een interview met Dagblad De Pers. Wat moet Geert doen als hij in Nederland wil blijven?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
13-02-2007 14:04 | dr.erik | mail
'...Flagrante snelheidsovertreding...'
'...Flagrante snelheidsovertreding...'Bij kinderen wordt de diagnose ADHD, zo lijkt het althans, steeds sneller en definitiever op hun voorhoofdje geplakt. Vaak onterecht. Ook bij beginnende auteurs moet je, juist omd·t ze beginnend zijn, extra oppassen met etiketjes, al is óók zonneklaar dat debutant Sieger Sloot (1977) met zijn eerste roman 'Stand in' wel héél erg zijn best doet om de lezer met zijn ongecontroleerde fabuleerdrang stapelgek te maken. De eindeloos flexibele held en hoofdpersoon Andreas Mahlknecht (voormalig rozenverkoper, thans stand-in voor beroemde auteurs) biedt Sloot zó ontiegelijk veel vrij spel bij het verzinnen van hilarische situaties en onzinnige geschiedenissen, dat je het boek reeds na een tiental pagina's uitgeput terzijde werpt. Sloot kan wel wat, maar hij moet het nog leren doseren. 'Stand in' is van A tot Z een flagrante snelheidovertreding, waarvan de auteur misschien een maandje isoleercel moet overwegen. - 2 gwrrfs.

Stand-in - Sieger Sloot - Podium - 327 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
13-02-2007 13:58 | dr.rolf
//gwrrf.magazine