Verkiezingskoorts in Nederland
Verkiezingskoorts in Nederland'Moet ik wakker liggen? Ja, dáááhááág!'
19-10-2006 10:24 | dr.hans | mail
'…Verademing uit landhuis…'
'…Verademing uit landhuis…'David Gilmour – eens de gitarist van het groepje Pink Floyd – heeft met vrouwlief in zijn ongetwijfeld uitgestrekte landhuis nog eens zijn tekstschriftje bovengehaald en een aantal nummers op plaat gezet. Niet dat we met een meesterwerk te doen hebben, toch is ‘On An Island’ een ingetogen album van een gitarist die tevreden op zijn carrière terugkijkt. De meesterlijke titeltrack mag er wezen, ook al speelt Gilmour op dit album al te vaak op automatische piloot en vervalt zijn gesoleer in oeverloos gepingel. Geen klassieker maar wel een verademing in een mediamaatschappij die ons voortdurend met oppervlakkige sensaties en hypes bombardeert. - 3 gwrrfs.

On An Island - David Gilmour - EMI - EUR 18,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
19-10-2006 10:23 | dr.tom
Remail
RemailEen voormalige kapster, die in december op 100-jarige leeftijd overleed, heeft de universiteit van Miami een bedrag van ruim 28 miljoen euro nagelaten. Als dankbetuiging verandert de universiteit van naam. Wat wordt de nieuwe naam?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
19-10-2006 10:22 | dr.erik | mail
'...Niet mager...'
'...Niet mager...'De Nederlandse literatuur maakt met auteurs als Arnon Grunberg, Ilja Leonard Pfeijffer en andere jonge schrijvers bepaald geen magere periode door. In de verzamelbundel '25 onder 35' zijn de opkomende talenten bijeen gebracht middels korte verhalen en dat levert een interessante staalkaart op. De minutieuze observatiekracht van Esther Gerritsen, de ferme taal van Miquel Bulnes, de zwarte depressiviteit van Thomas van Aalten en de toverachtige werkelijkheid van Saskia de Coster: ze zijn allemaal boeiend, vaardig opgeschreven en nieuwsgierig makend naar de rest van het oeuvre. Alleen een échte uitschieter mist deze lichting nog. - 3 gwrrfs.

25 onder 35 - Said El Haji en Annelies Verbeke - Prometheus - 232 pag - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
19-10-2006 10:22 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine