PvdA omhelst nieuwe kandidaat-lijsttrekker
PvdA omhelst nieuwe kandidaat-lijsttrekker'Let op! Naast mij verbléékt Wouter Bos!'
14-06-2006 10:47 | dr.hans | mail
'...Spirituele barbecue...'
'...Spirituele barbecue...'De markt zit tegenwoordig vol 'niches', kleine 'deelmarkten' waar mensen met bizarre hobby's en voorkeuren of een overeenkomstig geboortejaar zich verzamelen rond een product, een tijdschrift of een terugkerend event. Met dit in je achterhoofd bedient het ironische boekwerkje 'Boeddha zonder Rough Guide' zo'n beetje alle mensen die rond 1960 geboren zijn en intussen in de woestijn van de midlife-crisis zijn aangeland of er tegenaan leunen. In de persoon van Easy Poet voert auteur Paul Kempers (1960) een alter ego van zichzelf op, die via zweethutten, spirituele barbecues en andere polder-exotica zijn leven draaglijk probeert te houden. Het resultaat is amusant, herkenbaar, maar nergens écht hilarisch of pijnlijk. Daarvoor is de auteur net iets te verliefd op zijn coole niets-aan-de-hand-toontje. - 3 gwrrfs.

Boeddha zonder Rough Guide - Paul Kempers - Prometheus - 157 pag. - EUR14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-06-2006 10:46 | dr.victor
Remail
RemailBrandweermannen moeten geen snor hebben. Dat vindt althans de Amsterdamse brandweercommandant Kees te Boekhorst. Volgens hem dragen de snorren namelijk bij aan het stereotype beeld van de brandweer als 'mannenbolwerk'. Door dit beeld, en dus indirect door de snorren, zouden vrouwen niet bij de brandweer willen werken. Voorspel de reactie van Femke Halsema.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
14-06-2006 10:45 | dr.erik | mail
'...Mediamannetjes...'
'...Mediamannetjes...'Charles Huijskens en Dig Istha zijn notoir vervelende mannetjes, die de wetten van de hypocrisie en het korte geheugen van de kiezers volledig doorgronden. Vandaar dat ze in het 'vak' van persvoorlichter omhoog zijn geschoten en nu, gezamenlijk, met een nieuwe versie van Het Media Handboek zijn gekomen. Veel schokkends of nieuws staat er niet in - daarvoor zijn deze mannetjes té voorspelbaar en vakgericht - maar al met al is het een nuttig naslagwerk voor aankomende persvoorlichters, die dolgraag in dit enge wereldje hun partij mee willen blazen. Wie dit boek dichtslaat weet, bovendien, waarom de marges van de democratie zo smal zijn en iedereen die afwijkt in de politieke marge terechtkomt. - 3 gwrrfs.

Het Media Handboek - Charles Huijskens en Dig Istha - Bert Bakker - 240 pag - EUR 18,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
14-06-2006 10:44 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine