Hoe belangrijk is gekozen burgemeester?
Hoe belangrijk is gekozen burgemeester?'Zzzzzzzzz...'
24-03-2005 12:40 | dr.hans | mail
Remail
RemailOm een tegengewicht te bieden aan alle negatieve berichten in de media is er sinds kort een persbureau opgericht dat zich puur bezighoudt met het brengen van positief nieuws. Het Positive News Agency (PNA) in Tilburg bestaat uit leerlingen van het Theresialyceum en studenten van de lerarenopleiding op de Fontys Hogeschool. Wat is de kop van het eerste bericht?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
24-03-2005 12:39 | dr.erik | mail
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!De allerlaatste 'Salondotcom’ wordt van 19.00 tot 22.00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond 93.4FM, via de kabel of via het internet www.rijnmond.nl, klik op Mediaplayer of Real Player
of reageer live tijdens de uitzending via de chatbox www.salondotcom.nl, klik op Chat.

Met oa. i-pod pimpen, e-mailstress, win een pc, online eten bestellen en de definitieve afsluiting van het internet.
24-03-2005 12:38 | dr.erik | mail
Eerste Kamer blokkeert gekozen burgemeester...
Eerste Kamer blokkeert gekozen burgemeester...'Wij willen dóórkletsen, dóórslapen en dóórbetaald krijgen.'
23-03-2005 09:07 | dr.hans | mail
Luister morgenavond naar de gwrrf.media.doctors!
Luister morgenavond naar de gwrrf.media.doctors!De allerlaatste 'Salondotcom’ wordt morgen van 19.00 tot 22.00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond 93.4FM, via de kabel of via het internet www.rijnmond.nl, klik op Mediaplayer of Real Player
of reageer live tijdens de uitzending via de chatbox www.salondotcom.nl, klik op Chat.
Met oa. i-pod pimpen, e-mailstress, win een pc, online eten bestellen en de definitieve afsluiting van het internet.
23-03-2005 08:51 | dr.erik | mail
'...Plaat van het Jaar...'
'...Plaat van het Jaar...'Heb je "Daft Punk Is Playing At My House" al gehoord? Deze hyperkinetische opener doet je schudden van plezier en de ene straffe stoot na de andere doet de rest van het album trillen als een dolgedraaide vibrator. LCD Soundsystem duikt in de trommel van de 'eighties new wave' en maakt de parels van toen onweerstaanbaar dansbaar. James Murphy, de man achter het LCD-verhaal, rakelt de Talking Heads en ander wild gedoe op om ons te verrassen met een sensationele klankorgie. Laat 2006 maar snel beginnen: we hebben de plaat van het jaar al gevonden... - 5 gwrrfs.

LCD Soundsystem, LCD Soundsystem, EMI - 2 CDs - 17,99 EUR - Nu bestellen bij BOL.COM!
23-03-2005 08:47 | dr.tom
Remail
RemailSenator Austin Allran uit North Carolina is op dit moment bezig met een speciale anti-patiencewet. De senator is van mening dat geld van de belastingbetalers vergooid wordt doordat ambtenaren zich meer bezig houden met het spelen van potjes patience, ook wel solitaire genoemd, op hun PC dan met hun werk. Onder welke naam zal deze wet de geschiedenisboekjes halen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
23-03-2005 08:45 | dr.erik | mail
'...Prachtig....'
'...Prachtig....'De burgeroorlog in Joegoslavië is al bijna verschrompeld tot een voetnoot in de archiefkasten van de tv-zenders. Wie begrijpt nog waarom Kroaten, Serviërs, Bosniërs, Slovenen en Kosovaren het zo diepgaand aan de stok kregen? Om het geheugen op te frissen en de pijnlijke scheuring van Joegoslavië in al zijn menselijke facetten weer in beeld te krijgen, schreef de Kroatische schrijfster Dubravka Ugresic (1949) de roman 'Ministerie van Pijn'. Het is een luchtige, poëtische, maar ook ernstige roman over Joegoslavische emigranten in Amsterdam, door de ogen van een uit Zagreb gevluchte universiteitsdocente. Ugresic toont zich een meester in de onsentimentele presentatie van het 'tweede leven' van haar voormalige landgenoten, dat met drank, agressie en verdriet gepaard gaat, maar ook met zang, dans en hilarische moppen. De manier waarop ze haar liefde voor én ontheemdheid in het egale Nederland schetst, is werkelijk prachtig. - 5 gwrrfs.

Ministerie van pijn - Drubravka Ugresic - De Geus - 287 pag. - EUR 19,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
23-03-2005 08:44 | dr.hans | mail
Knokken voor avondje uit...
Knokken voor avondje uit...'Nog zes uur. Dan kunnen we een Breezer kopen.'
22-03-2005 13:04 | dr.hans | mail
'...Linkse peptalk...'
'...Linkse peptalk...'Wie nog gevoelig is voor puur-socialistische 'peptalk' in deze tijd van ongebreideld kapitalisme, kan terecht bij www.marxists.org. Daar vind je een indrukwekkende tekstcollectie van alle linkse oproerkraaiers en theoretici uit de afgelopen eeuwen. Marx, Engels, Trotski, Lenin, Bakoenin, Castro... ze passeren met biografie, foto en hun voornaamste geschriften op deze site de revue. Je moet het ze nageven: als marxisten een site bouwen, pakken ze het grondig aan! - 3 gwrrfs.

22-03-2005 13:03 | dr.rolf
Remail
RemailDe Postcodeloterij, BankGiroloterij en de Sponsorloterij schrijven rond 27 april 5,25 euro extra af ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix. De loterijdeelnemers dragen dus ongevraagd bij aan een cadeau voor Beatrix. Hoe luidt de naam van de actiegroep die onmiddelijk in het geweer is gekomen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
22-03-2005 13:02 | dr.erik | mail
'...Bejaarde Fidel...'
'...Bejaarde Fidel...'Cuba is allang niet meer de internationale knuffelbaby van links. Van het revolutionaire elan bij Fidel Castro is intussen weinig over: hij lijkt een bejaarde die een rustige oude dag van zijn bevolking eist, dat wil zeggen: geen dissident geschreeuw of lastige moderniteiten als internet. Edwin Koopman (1964) legt de lamlendige deken van de 'meest subtiele dicatatuur ter wereld' bloot in zijn boek 'De ritselaars van Havana'. Het is een eerlijk, recht-toe-recht-aan verslag over de intellectuele klasse, die in spelonken bijeen komt om onder het genot van rum en andere spiritualia de moed erin te houden. Veel nieuws lees je niet, maar een scherpe analyse van de Cubaanse status quo is het zeker! - 3 gwrrfs.

De ritselaars van Havana - Edwin Koopman - Podium - 250 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
22-03-2005 13:01 | dr.hans | mail
Danny Blind kiest voor lange termijn...
Danny Blind kiest voor lange termijn...'Als je in 2010 maar weet hoe je die bal stillegt.'
21-03-2005 09:10 | dr.hans | mail
'...Ottergeil!...'
'...Ottergeil!...'De eerste worp van de Gentse band De La Vega is inderdaad die ottergeile plaat geworden die we ervan verwacht hadden. De hitsingle 'Surely' met zijn "so put your hands between my legs and I'm sure I'm going to a high" lichtte al een tip van de sluier op maar het blijft gelukkig niet bij deze soulvolle smaakmaker. 'Falling Into Place' blaast een immens warm gevoel uit en kan perfect doorgaan als een lange sensuele soundtrack van het leven. Tenslotte weet de uitmuntende zangeres Lize Accoe ons er van te overtuigen dat ze niets moet onderdoen voor leeftijdsgenoot Joss Stone. - 5 gwrrfs.

Falling Into Place - De La Vega - Draaischijf
21-03-2005 09:09 | dr.tom
Remail
RemailHet Leger des Heils is van plan om soep te gaan verkopen in supermarkten. Van de opbrengst wil de welzijnsinstelling soepbussen aanschaffen voor zwervers. De soep zou in de schappen moeten komen onder de merknaam 50/50. Verzin een slogan voor de soep.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
21-03-2005 09:08 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenNu is het écht mooi geweest. Ik ben al een keer eerder gestopt, maar na bijna 900 dagen en evenzovele foto's is de koek helemaal op.
Indien er iemand is die het stokje van mij wil overnemen: de domeinnaam en website zijn te koop voor de hoogste bieder!
Zoals het een stoppende logger betaamt kunt u mij natuurlijk bedanken voor bewezen diensten via PayPal of op de ouderwetse manier op girorekening 5745721 t.n.v. W.A. Labruyere.

21-03-2005 09:07 | dr.jojo | mail
'...Vrolijke chaos...'
'...Vrolijke chaos...'Italiaanse films die net zo gezellig en levenslustig zijn als de gemiddelde olijfolie-commercial, dagen uit tot een welwillende ontvangst. Wie wil zijn of haar kabbelende leventje, tenslotte, niet anderhalf uur laten onderdompelen in een bric-a-brac van opgewonden liefdes- en familieperikelen? 'Agata e la tempesta' van Silvio Soldini is zo'n vrolijke chaos! Een boekverkoopster slaat een jonge minnaar aan de haak, haar broer zoekt koortsachtig naar zijn ware identiteit (wie zijn mijn echte ouders?), en ene Romeo geeft charmant gestalte aan de Onverzadigbare Versierder. Aangezien we voor 'diepere lagen' of 'bedoelingen' ook een boek kunnen openslaan, rolt 'Agata e la tempesta' op olijfolie-goodwill naar een mooie beoordeling... - 4 gwrrfs.

Agata e la tempesta - Regie: Silvio Soldini - Met: Licia Maglietta, Emilio Solfrizzi, Guiseppe Battiston e.a.
21-03-2005 09:06 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine