Cheney valt uit tegen Democraten...
Cheney valt uit tegen Democraten...'Jongens, hou op. De grootste leugenaar ben IK!'
18-11-2005 11:28 | dr.hans | mail
'...Halfslachtige nieuweling...'
'...Halfslachtige nieuweling...'Húlde! Ene Elderik Meulman (bevlogen ex-student journalistiek) is geslaagd waar velen anderen zijn blijven steken: hij heeft - tegen de stroom in - het doodgewaande genre van het opinieblad nieuw leven ingeblazen. Zijn vrucht heet 'Pitch' en het eerste nummer ligt al enkele weken in de kiosken. Eerlijk is eerlijk: de inhoud valt niet mee. De seks in Playboy is lekkerder, de opinie in De Groene is scherper, de mode in Elle en Esquire is knapperiger en de human interest in Psychologie interessanter. Pitch komt halfslachtig over en de nadruk op het 'meewerken' van lezers (via pitch.nl) maakt de boel er niet slagvaardiger en eigenwijzer op. Toch blijven we mild in ons oordeel. Daarvoor is dit initiatief té sympathiek en gedurfd... - 3 gwrrfs - dr.victor

Pitch - nummer 1 - EUR 2,95
18-11-2005 11:27 | dr.victor
Remail
RemailVoor wie het zat is om met kerst urenlang in de keuken te staan, is er nu een oplossing: het vloeibare kerstdiner. De Jones Soda Company uit Seattle verkoopt frisdranken met de smaak van verschillende, traditionele kerstmaaltijden.
Als voorafje krijg je een drankje van gerookte zalm. Het hoofdgerecht bestaat uit vloeibare kalkoen met jus, een groen drankje dat naar spruitjes smaakt en drinkbare broccoli. Het dessert biedt keuze uit twee drankjes: pompoen of notentaart. Het kerstdiner bevat geen vet, koolydraten en calorieën en is dus ideaal voor mensen die aan het lijnen zijn. Met welke slogan gaat dit product de markt op?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
18-11-2005 11:27 | dr.erik | mail
'...Late star...'
'...Late star...'Peter M. van der Linden (1960) blijft, onder poÎtische vlag, nog even hangen aan de ondeugden en escapades van de jeugd. De regel 'brommers zongen onder spijkergoed' geeft de combinatie van vitaliteit en nostalgie in zijn gedichten treffend weer. Met 'Ich bin ein star baby' is Van der Linden's debuut wat aan de late kant, maar elk gedicht vormt een ijzersterk alibi waarom hij zolang heeft gewacht. Als 45-jarige het predikaat 'Retecool!' opgespeld krijgen, toont dat Van der Linden, vanuit kunstzinnig oogpunt, nog een gave toekomst voor zich heeft. - 4 gwrrfs.

Ich bin ein star baby - Peter M. van der Linden - Vassallucci - EUR 19,95 (incl. CD!) - Nu bestellen bij BOL.COM!
18-11-2005 11:26 | dr.hans | mail
Nieuwe religie groeit razendsnel...
Nieuwe religie groeit razendsnel...'Heil Hiddink!'
17-11-2005 11:43 | dr.hans | mail
'...Vuurtje oppoken...'
'...Vuurtje oppoken...'Tom van Laere alias Admiral Freebee is een Belgische singer/songwriter die met 'Songs' zijn tweede album aflevert. Bij het aanzien van de zanger - getooid gaat met lang haar en voorzien van een dikke baard - borrelt het begrip 'Kampvuurplaat' al snel op, maar bij beluistering valt dat reuze mee. Het album bevat voldoende akoestische fluisterpracht maar daarnaast schroomt van Laere ook niet om de boel flink onder stroom te zetten met knetterende vreugdevuren. Het stevige stucwerk op de muren van deze plaat blijkt derhalve een uitstekende ondergrond om talrijke mooie schilderijtjes aan op te hangen. En Amiral Freebee klust momenteel in Nederland dus gaat dat zien! - 4 gwrrfs.

Songs - Admiral Freebee - Universal - EUR 21,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-11-2005 11:42 | dr.egan
Remail
RemailEen vorige maand ontsnapte pelikaan uit Artis loopt het risico te vereenzamen. Om die reden moet er een partner worden gezocht voor de vogel volgens de Amsterdamse afdeling van de SP. In het natuurgebied waar de pelikaan nu verblijft, de Oostvaarderplassen, heeft het dier het wel naar zijn zin, maar is het ook 'wel een beetje eenzaam', aldus raadslid Meta Meijer. "Er zijn wel vogels die hem dulden, maar van integratie is geen sprake." Wat wordt de axieslogan waarmee de tweede pelikaan gworven gaat worden?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-11-2005 11:41 | dr.erik | mail
'...Omroepende kids...'
'...Omroepende kids...'Educatief geïnteresseerde ouders opgelet! In de VPRO-serie 'Eefje Wentelteefje' wordt uw natte droom bewaarheid, want kijken uw kinderen naar een aantal belhamels die niet passief zitten te 'gamen', maar pro-actief hun eigen omroepje gestalte geven, inclusief nieuws over de roddels en pesterijtjes in hun onmiddellijke omgeving. Of deze serie daadwerkelijk aanzet tot creatieve koorts is vers twee, maar een stap in de media-evolutie van het kind is het sowieso. Van harte aanbevolen. - 4 gwrrfs - dr. rolf

Eefje Wentelteefje - vandaag, 17.56 uur - Nederland 3
17-11-2005 11:40 | dr.rolf
Sorry, vandaag geen nieuws...
Sorry, vandaag geen nieuws...'Onderzoeken De Hond kloppen niet.'
15-11-2005 12:29 | dr.hans | mail
'...Verboden spul...'
'...Verboden spul...''Wildflower' is de eerste vrucht van Sheryl Crow sinds ze zich voor de koers ging interesseren. En de gevolgen daarvan zijn jammerlijk hoorbaar. Het lijkt er niet alleen op dat ze te weinig tijd had om deftige songs in elkaar te boksen, La Crow is daarnaast nog eens door de lachende liefde verblind. 'Wildflower' is één en al vlinder, met bitterzoete liefdesliedjes die doorheen het hele album fladderen. De ooit zo stevige rockmadam leeft duidelijk zo met haar hoofd in de wolken dat het lijkt alsof ze samen met haar vriend, Lance, van het verboden spul heeft zitten snoepen... - 1 gwrrfje.

Wildflower - Sheryl Crow - Universal - EUR 20,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
15-11-2005 12:29 | dr.tom
Remail
RemailDe Amerikaanse popster Michael Jackson is betrapt op een damestoilet in een winkelcentrum in Dubai. De 'King of Pop' droeg volgens ooggetuigen een sluier die traditioneel door vrouwen wordt gedragen. Toen Jackson zijn sluier afdeed om zijn make-up bij te werken, herkende een vrouw hem. Wat was het commentaar van Michael?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
15-11-2005 12:28 | dr.erik | mail
'...Meer stand-up...'
'...Meer stand-up...'Of hij het leuk vindt of niet, schrijver Khalid Boudou (1974) is de knuffel-Marokkaan ten voeten uit. Een goed gecoiffeerde jongen, die het Nederlands moeiteloos in de bochten legt die hij voor ogen heeft en, o wonder, de nodige humor brengt in de doodernstige discussies over de multiculti-kulsamenleving. Na zijn onomstreden debuut 'Het Schnitzelparadijs' tracteert hij ons nu op 'De President', een satire op de doorgedraaide mediacultuur in ons stressvolle 'Zapland'. Boudou heeft nog steeds talent en er valt, gelukkig, menig keer om zijn nieuwe vrucht (aspergekweker klimt op tot president) te lachen, maar - sorry - majeur probleem is toch wel dat de satire nergens bijtend wordt, dóórhapt als een pitbull. Kortom, 'De president' is meer het snelle, hap-slik-weg-product van de stand-up comedian dan van de romancier die zich aandiende met dat fantastische debuut. - 3 gwrrfs.

De president - Khalid Boudou - Rothschild & Bach - 252 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
15-11-2005 12:27 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine