Digitaal! Het Dobbel-kanaal!
Digitaal! Het Dobbel-kanaal!'Voor de enthousiaste dobbelaars tussen 20 en 49 met een bovenmodaal inkomen...'
10-03-2005 09:51 | dr.hans | mail
'...Op de hurken...'
'...Op de hurken...'Als therapie tegen Fortuynistische oprispingen hebben de intelligentsia van Nederland de historie uit de kast gehaald. Alleen historisch hersenlozen,- zo luidt hun redenering - zijn gevoelig voor ééndagsvliegen als Pimmetje; en wie enig geschiedkundig besef heeft, laat zich niet ringeloren. Met 'De Nederlandse geschiedenis in een notendop' is er nu ook een titel voorradig, die het SBS-publiek op de hurken langs onder meer de Slag bij Nieuwpoort, Willem van Oranje, Van Speyk, Jacoba van Beieren en Thorbecke leidt. Geen malle fratsen, nee, gewoon de 'highlights' kort en droog opgediend, zodat je na 'Hart van Nederland' en het wel en wee van De Tokkies het licht uit kunt doen in een land waarvan je nu ook de Dode BN-ers goed meent te kennen. - 2 gwrrfs.

De Nederlandse geschiedenis in een notendop - Herman Beliën en Monique van Hoogstraten - Bert Bakker - 120 pag. - EUR 9,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
10-03-2005 09:51 | dr.hans | mail
Remail
RemailVolgens de Tilburgse hoogleraar psychologie en gezondheid A. Vingerhoets is liefde iets van vroeger. "Voor bescherming was het voor vrouwen vroeger zinvol om een partner te hebben. In 2005 is dat anders. Liefde is nu net als een blinde darm; een nutteloos overblijfsel uit een ver verleden. Voor je welbevinden en gezondheid is een huisdier nemen wellicht net zo goed." Hoe reageerde het thuisfront op deze publicatie?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
10-03-2005 09:50 | dr.erik | mail
'...Beloofde land...'
'...Beloofde land...'In Marokko blijken ze iets te hebben waar Nederlanders hevig naar terug verlangen: een warmbloedig dorpsleven. Met een scherp oog voor zijn eigen vervreemding en de warmte van Marokkaanse mensen schetst journalist Sjoerd Venema (1954) in de verhalenbundel 'Een man met suikerhaar' een verliefd, breekbaar, maar ook idyllisch beeld van dit Afrikaanse land. Weemoedig haalt Venema herinneringen op aan de melkman en de voddenboer die in de jaren '50 nog langs de deur kwamen, een sympathiek verschijnsel dat in het 'beloofde land' Marokko nog welig tiert middels, bijvoorbeeld, een ambulante smid die theepotten repareert. Afgewogen nostalgie met 'feel good'-kwaliteiten. - 4 gwrrfs.

Een man met suikerhaar - Sjoerd Venema - Podium - 126 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
10-03-2005 09:49 | dr.rolf
Bush weet plots waar Libanon ligt
Bush weet plots waar Libanon ligt'Als ik het goed heb, ergens in die buurt...'
09-03-2005 09:35 | dr.hans | mail
'...Katbestendig...'
'...Katbestendig...'Vergeleken bij het contingent hondenvrienden zijn de kattenliefhebbers een scharminkelige minderheid. Geheel volgens de stijl van hun lievelingsdier laten ze zich ook minder horen. Gelukkig zijn er ook kattenliefhebbers die hun liefde wél in de openbaarheid brengen, zoals de Amerikaanse Jeffrey Masson. Uitgerust met een gezin en maar liefst vijf katten schrijft hij over de wonderlijke band tussen de katten onderling, maar, bóeiender nog, over hun vreemde relatie met objecten als auto's, vogels, vlinders en visite. Masson is een meester in het inzoomen; tot in de kleinste détails schetst hij het kattengedrag en ontleedt vervolgens de psychologie erachter. Dit boek is honderd procent 'catproof'! - 4 gwrrfs.

De negen emotionele levens van katten - Jeffrey Masson - Vassallucci - 208 pag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
09-03-2005 09:34 | dr.lisette
Remail
RemailOnderzoeksbureau Blauw Research vroeg afgelopen jaar aan 535 mensen wat ze het liefst doen tijdens een bezoek aan de wc, naast hun behoefte. Op de eerste plaats in de 'toilet top 10' stond lezen, wat uitgever Georgia-Pacific inspireerde tot het uitgeven van WC Magazine. Wat een saaie naam, dat kan leuker! Toch?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
09-03-2005 09:32 | dr.erik | mail
'...Maskeren met wijn...'
'...Maskeren met wijn...'Inktzwarte levens van middelbare mannen: het lijkt een Europese hobby daar eens stevig en pessimistisch doorheen te roeren. Maar nu is er 'Sideways'! De Amerikanen mélden zich! We ontmoeten de gefnuikte literator en wijnkenner Miles, gesecondeerd door zijn oude studievriend en voormalig soap-acteur Jack. Ze gaan een weekje wijnproeven en aangezien de vrolijke Jack op punt van trouwen staat, wil hij - samen met depri-Miles - nog gauw even twee vrouwen scoren. Het verhaal doet er eigenlijk niet zo toe; wat deze film bijzonder en innemend maakt zijn de hilarische scènes waarin de heren hun mislukking maskeren, zoals Miles die al zijn frustraties opzij zet voor een hartstochtelijke lofzang op een fles Cheval Blanc uit '61. - 4 gwrrfs.

Sideways - Regie: Alexander Payne - Met: Paul Giamatti, Thomas Haden Church e.a.
09-03-2005 09:32 | dr.victor
Hans Wiegel, man van het volk...
Hans Wiegel, man van het volk...'De mensen in het land hebben récht op mij!'
08-03-2005 10:20 | dr.hans | mail
'...Sublieme opvolger...'
'...Sublieme opvolger...'Geen hopeloze singles die strubbelen met de liefde dit keer, maar vier gedesillusioneerde huisvrouwen die wanhopig hun vuile was proberen binnen te houden. Dat zijn de smakelijke ingrediënten van de NET 5-serie 'Desperate Housewives'. Natuurlijk speelt er meer achter de schoongewassen ramen in de laan met keurig aangeharkte gazons. 'Maar dat heb je pas door, als je dood bent', merkt de vijfde vriendin aan het begin van de serie op. De reden voor haar zelfmoord is (nog) onbekend, maar als alwetende verteller laat ze een soort Lynchiaanse nevel op de Amerikaanse suburb neerdalen. Met 'Desperate Housewives' heeft NET 5 geen goede vervanger voor 'die andere vrouwenserie' gevonden, maar een verrassend sublieme opvolger.
- 5 gwrrfs.

Vanavond, NET 5, 20.30 uur
08-03-2005 10:20 | dr.claudia
Remail
RemailEen op de vijf patiënten die een klaplong ontwikkelen, is vooraf blootgesteld aan te hoge geluidsniveaus op pop- of rockconcerten. Dat blijkt uit onderzoek onder patiënten tussen en de 15 en 25 jaar met een klaplong. Rob de Nijs heeft er al een liedje over gemaakt. Raad de titel.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
08-03-2005 10:19 | dr.erik | mail
'...Magische aberraties...'
'...Magische aberraties...'Robert Haasnoot (1961) is een honkvaste romanschrijver, die 'zijn' Katwijk omdoopt tot Zeewijk om vervolgens in de kleurrijke zeemansgeschiedenissen van dit vissersdorp te duiken. Voor zijn nieuwe roman 'De Heugling' heeft de Katwijker leentjebuur gespeeld bij Amerikaanse thriller-auteurs, die graag in een pot met magische aberraties grijpen om de spanning op te voeren. Zeewijk wordt derhalve opgeschrikt door doodzieke konijnen, agressieve raven en een wonderlijke parallellie in de dromen van enkele Zeewijkers. Waar wijst dit alles op? Voor het antwoord moet u 'De Heugling' kopen. Van harte aanbevolen. - 4 gwrrfs.

De heugling - Robert Haasnoot - De Geus - 222 pag. - EUR 18,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
08-03-2005 10:19 | dr.rolf
Gekozen burgemeester uitgesteld?
Gekozen burgemeester uitgesteld?'De zorgvuldigheidseisen aangaande haardracht moeten strakker worden ingekaderd...'
07-03-2005 09:38 | dr.hans | mail
'...Ouderwets...'
'...Ouderwets...'De Woody Allen-fans mogen wakker worden uit hun winterslaap. Met 'Melinda and Melinda' heeft de grootmeester namelijk weer eens 'ouderwets' uitgepakt, dat wil zeggen: al zijn tobberijen en zelfanalyses tot een smakelijk, voortvarend en ontroerend verhaal omgedoopt. De ongecompliceerde hoofdpersoon Melinda is de 'speelbal' in handen van twee toneelschrijvers, waarvan de ene in komedie en de andere in tragedie is gespecialiseerd. Door de perspectiefwisseling zien we dat de lach en de traan dicht bij elkaar liggen, hetgeen we natuurlijk al wisten maar vertaald naar het New Yorkse jetset-wereldje een erg leuk film oplevert. - 4 gwrrfs.

Melinda and Melinda - Regie: Woody Allen - Met: Will Ferrell, Radha Mitchell e.a.
07-03-2005 09:37 | dr.rolf
Remail
RemailDe Japanse stad Kyoto biedt iedere burger die een traditionele kimono draagt gratis openbaar vervoer aan. Ook verschillende toeristische attracties zijn gratis toegankelijk voor deze groep. Het aanbod is bedoeld om de lokale textielindustrie en de traditionele Japanse kleding te promoten. Kyoto zal ook kimomo's te huur aanbieden voor bezoekers. Ook de NS broedt op een vergelijkbare aanbieding. Welke?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-03-2005 09:36 | dr.erik | mail
'...Eeuwige biotoop...'
'...Eeuwige biotoop...'Schrijver/dichter Ingmar Heytze (1970) betoont zich al jaren een trotse kluizenaar in de provinciestad Utrecht. Hij schijnt de gemeentegrenzen vrijwel nooit te passeren en een vaste verzameling café's als zijn eeuwige biotoop te beschouwen. Heytze reist dus vooral in zijn hoofd en doet dat in zijn nieuwe bundel 'Schaduwboekhouding' bijzonder aanstekelijk. Liefde, Vergankelijkheid, Troost - het zijn zomaar een paar romantische thema's die hij in gedichten en miniaturen (korte prozateksten) stemmig en ongekend helder uitwerkt. Tip: voor het meeslepende gebaar zit je bij Ingmar aan het verkeerde adres en van een serie verkleinwoordjes moet je ook niet schrikken. - 3 gwrrfs.

Schaduwboekhouding - Ingmar Heytze - Podium - 74 pag. - EUR 13,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-03-2005 09:35 | dr.lisette
//gwrrf.magazine