Wouter Bos legt eindelijk bolus neer...
Wouter Bos legt eindelijk bolus neer...'Ik wil premier worden.'
02-03-2006 12:29 | dr.hans | mail
'...Geinige filmpjes...'
'...Geinige filmpjes...'De grote tv-journaals trekken nog wel veel kijkers, maar worden niet meer echt vertrouwd en krijgen concurrentie van de blogging-cultuur. Eén van de indrukwekkendste, alternatieve nieuwsnetwerken is www.rocketboom.com. Begonnen als de hobby van oprichtster Amanda Congdon, breidt het zich momenteel uit tot een familie van originele en satirische vodcasters, die - hoofdzakelijk vanuit Amerika - verslag doen van vreemde of ludieke gebeurtenissen dan wel scherp commentaar leveren op 'big politics'. Aanrader voor de luchtig ingestelde nieuwsconsument, die van een magazijn met geinige filmpjes houdt. - 4 gwrrfs - dr.dieuwke

02-03-2006 12:28 | dr.dieuwke
Remail
RemailDe pimpafdeling van de Evangelische Omroep (EO) heeft de titel van zijn nieuwe programma, waarin een zwerver wordt opgelapt, onder druk van MTV gepimpt en het 'Fiks a life' gedoopt. De omroep wilde het programma eigenlijk 'Pimp my Life' noemen, maar muziekzender stak hier een stokje voor. Maar ook de nieuwe naam is al geclaimd door een ander bedrijf. Kortom, wat wordt de nieuwe naam van het programma?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
02-03-2006 12:27 | dr.erik | mail
'...Krachtig, niet verrassend...'
'...Krachtig, niet verrassend...'De Zweedse veelschrijver Henning Mankell (1948) woont al jaren in Afrika en produceert daar, in relatieve afzondering, een indrukwekkend oeuvre. Onlangs verscheen van hem 'Het oog van de luipaard', een geëngageerde roman uit 1990 waarin hoofdpersoon Hans Olofson op het Afrikaanse continent vol goede bedoelingen een bedrijf opstart (een kippenfarm), niet in de laatste plaats om de lokale bevolking op te stuwen in de vaart der volkeren. Zodra de bevrijdingsbeweging echter lucht krijgt van zijn 'succes' is het over met het sprookje en valt de onderneming in duigen. Krachtig verhaal, krachtig geschreven, maar verrassend in zijn boodschap? Nee, dat nou weer niet. - 3 gwrrfs.

Het oog van de luipaard - Henning Mankell - De Geus - 315 pag. - EUR 22.50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
02-03-2006 12:26 | dr.hans | mail
Anti terreurcampagne schudt Nederland wakker
Anti terreurcampagne schudt Nederland wakker'Verdachte samenscholingen in heel Limburg...'
28-02-2006 13:40 | dr.hans | mail
'...Topproza...'
'...Topproza...'Met haar debuutroman 'Adelaars en Engelen' kwam de jonge, Duitse schrijfster Juli Zeh (1974) enkele jaren terug gedecideerd de literatuur binnen marcheren. Marcheren is het goede woord, want om een strakke zin, verhaallijn of plot blijkt deze tovenaarsleerling zelden verlegen te zitten. In haar nieuwe boek 'Speeldrift' schetst ze in een aantrekkelijke mengeling van moderne snelheid en klassieke vertelkunst het leven van de hyperintelligente maar ook 'ontaarde' puber Ada, die, vroegrijp en zeer belezen, de aanval inzet op een gymnasium in Bonn, meer in het bijzonder op de Poolse leraar Smutek. Samen met de jongen Alev besluit ze zich zo onvoorspelbaar en emotieloos mogelijk te gedragen, hetgeen leidt tot een fascinerende confrontatie tussen de gelovige volwassene Smutek en het kille pact van de twee pubers. Meer dan vierhonderd pagina's topproza! - 5 gwrrfs .

Speeldrift - Juli Zeh - Ambo/Anthos - 452 pag. - EUR 24,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
28-02-2006 13:38 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen automobilist heeft een langs de weg opgesteld radarapparaat onder de neus van de politie meegenomen. De twee agenten hadden de radar neergezet voor een snelheidscontrole. Van een afstand hielden ze het langsrijdende verkeer in de gaten. Agenten zagen wel dat er een auto stopte bij de radar, maar toen ze daar naar toe gingen was het al te laat: de dief had de kostbare apparatuur reeds ingeladen en stoof er vandoor. Raad het commentaar van de agenten.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
28-02-2006 13:37 | dr.erik | mail
'...Inspirerende presentjes...'
'...Inspirerende presentjes...'In deze tijden van overvloed en verveling zijn verjaardagen dikwijls hersenbrekers voor de gulle medemens. Waar moet je de jarige immers blij mee maken? Hij of zij hééft alles al! Voor een ideeënrijke kadootjestocht is www.bestel.nl aan te bevelen. Hoewel de URL suggereert dat het hier om een ordinaire 'click & buy'-site gaat, vind je in diverse categorieën allerlei leuke en inspirerende presentjes. Natuurlijk is de opzet van deze site dat u vervolgens ook wérkelijk bestelt, maar het leuke van internet is dan weer: u kunt ook weer kosteloos wegklikken. - 3 gwrrfs.

28-02-2006 13:36 | dr.erik | mail
//gwrrf.magazine