Consultants blij met afslankende omroep...
Consultants blij met afslankende omroep...'Moeten we nog wat mensen komen saneren?'
23-06-2005 12:40 | dr.hans | mail
'...Maffiaportret...'
'...Maffiaportret...'Zat de maffia achter de moord op Kennedy? Achter de invasie op de Varkensbaai? Achter de 'speciale band' tussen Marilyn Monroe en John. F.? In de jaren '60 en '70 - toen de achterkamertjes nog achterkamertjes waren - probeerde de maffia haar klauw achter de machtige, politieke circuits te krijgen. Dertig jaar later krijgen we in 'I heard you paint houses' een fascinerend kijkje in de machinaties en reputaties van de toenmalige bendes. Buikspreker van deze 'true crime'-roman is Frank Sheeran, een Iers maffia-lid die zijn bloedige sporen verdient heeft en ooit persoonlijk vakbonds- en maffiabaas Jim Hoffa persoonlijk omlegde. 'I heard you paint houses' is een prachtig portret van de harde, maar ook kameraadschappelijke wereld van de 'good old', 'authentieke' maffia. 'The Sopranos' in boekvorm!- 4 gwrrfs.

I heard you paint houses - Charles Brandt - Vassallucci - 398 pag. - EUR 25,00 - Nu bestellen bij BOL.COM!

23-06-2005 12:40 | dr.hans | mail
Remail
RemailNoch The Godfather, noch James Bond kunnen Rhett Butler verslaan als het gaat om het meest quote-waardige filmkarakter. "Frankly, my dear, I don't give a damn," uit de klassieker Gone With the Wind werd in 1939 uitgesproken door Clark Gable en is nu benoemd tot meest gedenkwaardige filmquote. Wat is eigelijk de meest gedenkwaardige Nederlandse soap-quote?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
23-06-2005 12:39 | dr.erik | mail
'...Preventieve opsluiting...'
'...Preventieve opsluiting...'Verstokte gwrrf-fanaten kennen De Nieuwe Hilterman, kortweg DNH, als de volledig 'ingeburgerde' azijnpisser, die menig reactieveld met zijn dogma's en bijbehorende uitroeptekens luister bijzet. Zijn eigen website blijkt een ode te zijn aan zijn volstrekt overspannen kijk op de wereld, waarbij molensteenwoorden als 'waarheid', 'werkelijkheid' en 'verziekte maatschappij' je elke lust tot verder lezen beneemt. Dat mensen op grond van erotisch getinte jonge jongens-plaatjes, gevoeligheid voor graancirkels en/of verdachte preoccupaties met Hitler en Stalin achter de tralies gezet mogen worden, is in een rechtsstaat - gelukkig - onmogelijk, maar bij DNH neig je toch stilletjes naar preventieve opsluiting. Sorry, DNH. - 2 gwrrfs.

23-06-2005 12:38 | dr.rolf
Nieuwe ontmoetingsplek miljonairs...
Nieuwe ontmoetingsplek miljonairs...'Hoera! De proleten beginnen af te haken bij de benzinepomp.'
21-06-2005 09:17 | dr.hans | mail
'...Herwaardering van de hel...'
'...Herwaardering van de hel...'Files, herrie, smog, verveling en tv-trash. De westerse maatschappij heeft voor Maarten Troost weinig aanlokkelijks meer in petto, dus pakt hij samen met vriendin Sylvia de koffers en reist af naar het eiland Tarawa in de Stille Zuidzee. Hoe doodlopend de romantiek van deze trip blijkt te zijn, beschrijft hij vervolgens in 'Het sexleven van kannibalen': het grappigste reisboek van 2005. Een opeenstapeling van ziektes, rampen en gecorrumpeerde ambtenaren maakt het leven op het tropische eiland voor beiden tot een hel, maar eind goed al goed: aan de hand van ramptoerist Maarten Troost leer je als lezer de saaiheid van werkende douchekoppen, pruttelende koffiezetapparaten en een dagelijks krantje weer enorm waarderen. - 5 gwrrfs.

Het sexleven van kannibalen - Maarten Troost - Vassallucci - 319 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
21-06-2005 09:16 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe koningin van Engeland, Queen Elizabeth, heeft een van haar werknemers gevraagd om voor haar een iPod te kopen. Volgens het Britse blad The Sun zou prins Andrew haar hebben geadviseerd om de gadget te kopen. De 79-jarige koningin is volgens insiders "gek op muziek" en ze is onder de indruk van het apparaatje. Bijzonder is dat het apparaat een unieke extra functie krijgt. Welke?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
21-06-2005 09:15 | dr.erik | mail
'...Afbranden...'
'...Afbranden...'Het lijkt ironie, maar de EO is in het programma 'Follow the leader' wel degelijk op zoek naar wereldlijke leiders, die God een beetje kunnen bijstaan. In een best aardige talkshowformule met dilemma's en kritische buitenstaanders moet de potentiÎle evenknie van de Heer zich een krachtig en inspirerend leider tonen. Tot zover niks mis mee... Maar dan de vraag: welke leider gaat vanavond door de molen? Ai. De redactie is blijven steken bij VVD-leider en notoir ijdeltuit Jozias van Aartsen. Hoe hard zal de EO deze liberaal afbranden? - 3 gwrrfs.

Follow the Leader - vanavond, Nederland 1, 22.43 uur
21-06-2005 09:14 | dr.rolf
Wimbledon heilig?
Wimbledon heilig?'Ik ga elk jaar op mijn knieën...'
20-06-2005 11:35 | dr.hans | mail
'...Nooit sabbatical...'
'...Nooit sabbatical...'Martin Bril is een veelschrijver. Bij hem is het woord 'sabbatical' vloeken in de kerk, want elke dag is er zijns inziens wel een vuilnisbak, straatklinker, wolkenlucht of anonieme voorbijganger die erom smeekt door Bril vereeuwigd te worden. De meest houdbare van zijn talloze observaties van de afgelopen jaren staan nu gebundeld in 'De dag van de nieuwe haring'. Het zijn wonderschone miniatuurtjes over Hollandse rituelen, die met een poëtisch-journalistiek oog zijn opgetekend en boeiende leerstof biedt voor dichters, verslaggevers én gewone mensen. Als literaire notulist staat Bril op eenzame hoogte... - 4 gwrrfs.

De dag van de nieuwe haring - Martin Bril - Prometheus - 119 pag. - EUR 9,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-06-2005 11:34 | dr.dieuwke
Remail
RemailLPF-Tweede-Kamerlid Nawijn richt maandag samen met de Belgische leider van Vlaams Belang, Dewinter, een "denktank'" op. Dat gebeurt in het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn in Rotterdam. Wat wordt de naam van de denktank?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-06-2005 11:30 | dr.erik | mail
'...Onschuldig!...'
'...Onschuldig!...'Je zou het bijna vergeten, maar Robin van Persie bestond al vóór mevrouw Sandra Krijgman hem mee troonde naar het Tulip Inn-hotel om daags na een erotische schermutseling met de beroemde voetballer aangifte te doen van verkrachting. Wie uit romantische overwegingen nog even in het onbedorven voetbaltalent Van Persie wil duiken kan terecht op zijn fansite op www.kinderlines.nl. In ontroerend proza geeft Robin hier in zijn eigen woorden de hoogte- en dieptepunten uit zijn prille loopbaan weer (en dat zijn er voor zijn leeftijd al een heleboel). Ook geeft hij alles over zijn favoriete films, dvd's en cd's prijs. Droom weg en vergeet dat begenadigde Robin nu aan het zijden draadje van Abram Moszkowicz hangt... - 3 gwrrfs.

20-06-2005 10:58 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine