Pastors, nieuwe koning van Rotterdam?
Pastors, nieuwe koning van Rotterdam?'Mijn adellijke uitstraling zit onmiskenbaar in een stijgende lijn.'
10-11-2005 15:10 | dr.hans | mail
'...Stelletje schreeuwlelijken...'
'...Stelletje schreeuwlelijken...'Drie voortijdige schoolverlaters noemen in al hun puberjoligheid de eigen band Test Icicles en gaan schrijven gestoeld op de bouwstenen waarop ook Bloc Party haar repertoire heeft ontworpen. En dat betekent stressvolle gitaarriffs die worden gecombineerd met een opzwepende drumset. Maar waar Bloc Party duidelijk kiest voor de muziek geeft Test Icicles op haar debuut de voorkeur aan de stemverheffing, en dat is jammer. Want ondanks dat de plaat muzikaal heel volwassen klinkt krijgen we dankzij het voortdurende geschreeuw toch vooral associaties met een stelletje kleuters die hun zin niet krijgen. Een mooie uitdaging voor 'The Nanny', want als de heren niet de hele tijd zo zouden bléren zou 'For Screening Purposes Only' een hele aardige plaat geworden zijn. - 2 gwrrfs.

For Screening Purposes Only - Test Icicles - Domino - EUR 17,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
10-11-2005 15:10 | dr.egan
Remail
RemailVolkszanger Frans Bauer wordt sinds gisteren geboycot door de TROS. Frans had namelijk een exclusief contract met deze omroep maar gaat nu ook met Talpa in zee. Frans heeft maling aan de boycot en heeft als reactie zelfs heel snel een nieuwe single opgenomen. Raad de titel van de "protestsong".

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
10-11-2005 15:09 | dr.erik | mail
'...Lijntjes coke...'
'...Lijntjes coke...'In de categorie 'brouw-een-explosief-mengsel-met-de-vette-koppen-van-de-krant' heeft Chris Ryan een eigentijdse hardboiler geschreven met de masculiene titel 'Krachtstrijd'. Deze roman leest als een lange actiefilm, waarvan de acteurs en de cameramensen een heel lang lijntje coke hebben gesnoven. Al Qaida, regeringsschurken, een groepje erg stoute hackers - het is zomaar een greep uit de demonen die hoofdpersoon Josh Harding achterna zitten. Waar het allemaal om draait? Wie de stroom van de welvarende kan lamleggen, heeft macht (en geld) in handen. Wie bezit de techniek? En wie durft de knop om te draaien? Kokende trip van driehonderdvijftig pagina's voor de échte sensatiezoeker. - 3 gwrrfs.

Krachtstrijd - Chris Ryan - De Boekerij - 350 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
10-11-2005 15:08 | dr.hans | mail
Socioloog over Frankrijk-rellen
Socioloog over Frankrijk-rellen'Deze jongelui zijn op zoek naar een stukje eigenwaarde in de diffuse kontekst van het multiculturele drama.
Welterusten...'
08-11-2005 13:39 | dr.hans | mail
'...Naschrijven...'
'...Naschrijven...'Meer dan voor proza geldt voor poëzie dat het, bijna onvermijdelijk, commentaar behelst op andere poëzie. Dichters lezen andere dichters en dat debutant Thomas Möhlmann (1975) dat met een studie Nederlands in zijn achterzak óók heeft gedaan, valt hem niet kwalijk te nemen. Punt is wel dat zijn debuut 'De vloeibare jongen' weinig meer is dan een elegant na- en overschrijven van voorgangers, en deze bundel vol tamelijk mysterieuze verhaaltjesgedichten te weinig 'eigens' heeft om hem tot een belofte bestempelen. Conclusie: wel vakmanschap, maar geen lef. - 3 gwrrfs.

De vloeibare jongen - Thomas Möhlmann - 3 gwrrfs - Prometheus - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
08-11-2005 13:37 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen vrouw uit Argentinië woont al een jaar in een nest in een boom, zo bericht de krant Las Ultimas Noticias. De vrouw heeft het nest gebouwd met takken en kussentjes. De VPRO gaat de documentaire over dit fenomeen in december uitzenden. Raad de titel van de film.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
08-11-2005 13:36 | dr.erik | mail
'...Midlife-crisis...'
'...Midlife-crisis...'Wat gebeurt er als vier wijsneuzen volwassen worden? Het olijke Britpopcombo Supergrass, bekend van aanstekelijke popsongs, heeft zijn wilde haren verloren. Op hun jongste album kiest het Oxfords trio voor een onverwachte stijlbreuk. In de plaats van catchy gitaren komen een gezellig strijkerskwartet met gospelkoortje. De single 'St. Petersburg' is een knipoogje naar 'Revolver' van The Beatles en opener 'Tales of Endurance' een briljant meesterstukje van amper 6 minuten maar voor de rest mist 'Road To Rouen' duidelijk ballen. Een boeiende koerswijziging maar wel in de verkeerde richting. Supergrass? Eindelijk volwassen geworden, helaas al in een midlife crisis... - 2 gwrrfs.

Road To Rouen (speciale uitgave) - Supergrass - EMI - EUR 26,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!

08-11-2005 13:35 | dr.tom
//gwrrf.magazine