Cartoonisten in groepstherapie...
Cartoonisten in groepstherapie...'Vergeet uw potlood. Vergeef de extremisten. A···men.'
09-02-2006 11:57 | dr.hans | mail
'...Grunberg gaat door...'
'...Grunberg gaat door...'In zijn (schaarse) vrije tijd gaat Arnon Grunberg gewoon door met zijn vak: de literatuur. Mede dankzij deze grootse plichtsbetrachting hebben we nu een prachtige bloemlezing Oost-Europese verhalen, luisterend naar de titel 'Angst overwint alles'. Voor het Nederlandse publiek opent hij een heerlijke 'doos' met steengoede schrijvers (Mrozek uit Polen, Vaculik uit Tsjechië, Thurzó uit Hongarije), die - net als Grunberg - oog hebben voor het absurde en dat op een ironische maar ook toegankelijke manier uitserveren. Speciale aandacht verdient het korte verhaal 'Revolutie' van Slawomir Mrozek over het fascinerende gevecht tussen verrassing en routine, uitgebeeld in een ogenschijnlijk simpel relaas over eindeloos geschuif met meubels; het is een juweeltje dat je in drie minuten uitleest maar nog maanden cq. jaren heerlijk in je kop blijft kriebelen. - 5 gwrrfs.

Angst overwint alles, de beste verhalen uit het nieuwe Europa - Arnon Grunberg - Meulenhoff - 397 pag. - EUR 17,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!

09-02-2006 11:55 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe drie pinguïns-homopaartjes in de dierentuin 'Zoo am Meer' in het Noord-Duitse Bremerhaven mogen bij elkaar blijven. De zes dieren willen niets van vrouwtjes weten en vormen steeds paartjes, zelfs als er genoeg vrouwtjes tijdens het paarseizoen zijn. Pogingen om de beesten aan het paren te krijgen met Zweedse pinguïnvrouwtjes liepen op niets uit. Raad het commentaar van de vrouwtjespinguïns.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
09-02-2006 11:54 | dr.erik | mail
'...Knuffelen bij de spotprent...'
'...Knuffelen bij de spotprent...'Nova staat vrijdagavond geheel in het teken van de spotprentcommotie. Bijna iedereen die zijn bekendheid ontleend aan de pers, de islam of een andere religieuze minderheid mag aanschuiven en zijn of haar duit in het zakje doen. Een soort 'Rondom Tien', maar dan met voorgeselecteerde gasten, die alle 'kleuren' en 'smaken' in onze samenleving vertegenwoordigen. Met deze enscenering kiest Nova bijna al bij voorbaat voor de verzoening en het knuffelwoord 'respect'. De vraag is alleen: hoe snel wordt de vrede getekend?

Nova Politiek - vrijdagavond 22.15 uur - Nederland 3

09-02-2006 11:53 | dr.rolf
Ajax onderhandelt met Kuyt!
Ajax onderhandelt met Kuyt!'We hebben een contract klaarliggen waarin hij belooft onze beurswaarde niet met nóg meer doelpunten onder druk te zetten.'
06-02-2006 09:20 | dr.hans | mail
'...Eén op vijf...'
'...Eén op vijf...'Pieter Boskma (1956) is de gereputeerde dichter van Liefde, Landschap en Lamlendigheid. Hij is zo'n voorbeeldige Hollander, die met zijn kop omhoog langs de branding blijft lopen en uit dezelfde natuurelementen steeds weer nieuwe poëzie houwt. Met 'Westerlingen' waagt hij zich nu eens aan een verhalenbundel, en zie: Boskma is meteen van slag af. De beelden zijn sterk, de sfeertekeningen zijn ook fraai, maar - oei! - de personages en de psychologie, die zijn van bordkarton. Als creatief uitstapje is 'Westerlingen' goeddeels mislukt of je moet een slagingspercentage van één op vijf verhalen acceptabel vinden. - 2 gwrrfs.

Westerlingen - Pieter Boskma - Prometheus - 133 pag. - EUR 18,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
06-02-2006 09:19 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen 17-jarige Dordtenaar heeft zich vrijdag per ongeluk in zijn kledingkast opgesloten. Agenten moesten er aan te pas komen om de jongen te bevrijden. De betreffende kast heeft twee deuren, waarvan er één op slot was. De jongen probeerde via het geopende linkerdeel over een tussenschot heen zijn jas, die zich in het gesloten rechterdeel van de kast bevond te pakken. Uiteindelijk kwam hij ondersteboven in het rechtergedeelte terecht.
Agenten hebben de rechterdeur opengebroken, waarna de jongen bevrijd kon worden. Wat was het commentaar van de politie?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
06-02-2006 09:18 | dr.erik | mail
'...Mobiele filosofen...'
'...Mobiele filosofen...'Sinterklaas is weer voorbij, maar de markt voor quasi-diepzinnige niemendalletjes blijft altijd bestaan. Met 'Kijk de mens' van de jonge filosoof Coen Simon (1972) wordt dit segment op haar wenken bediend: in een luchtige stijl namelijk trekt Simon lijntjes van een stoet gerespecteerde denkers naar hedendaagse verschijnselen als mobiel bellen, televisie kijken en de niets verbloemende lingerieposters op abri's. Het levert een supergladde, waterdichte, niet te weerleggen reeks observaties over ons dagelijks leven op, die ongeveer vijf minuten stand houden en daardoor leuk zijn om op een verjaardag mee voor de dag te komen. Conclusie? Een quasi-diepzinnig niemendalletje. - 2 gwrrfs.

Kijk de mens - Coen Simon - Prometheus - 160 pag. - EUR 15
06-02-2006 09:18 | dr.rolf
//gwrrf.magazine