D66 wil nieuwe straaljagers...
D66 wil nieuwe straaljagers...'Deze halen Afghanistan tenminste niet.'
12-01-2006 11:04 | dr.hans | mail
'...Hernieuwde auditie...'
'...Hernieuwde auditie...'The Strokes werden in 2001 uitgeroepen tot roergangers van een nieuwe generatie rock 'n roll. Nu, vijf jaar en een geflopt tweede album verder is de band ingehaald door de Britse vakbroeders Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs en Bloc Party en voelt de nieuwe plaat "First Impressions Of Earth" als een hernieuwde auditie. De scherpe randen die het eerste album kenmerkte zijn weggeschuurd en vervangen door nummers die grotesker worden aangezet en gladder zijn geproduceerd dan de rauwe rock 'n roll van weleer. De plaat bevat enkele instant klassiekers (You Only Live Once, Razorblade en Vision of Divison), kan bogen op een prima auditie maar ziet de hoofdrol vooralsnog naar de Britten gaan. - 3 gwrrfs.

First Impressions Of Earth - The Strokes - Sony / BMG - EUR 16,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
12-01-2006 11:03 | dr.erik | mail
Remail
RemailTaiwanese wetenschappers hebben met genetische manipulatie drie groene varkens gemaakt die ook nog eens fluorescerend zijn. Dit meldt de Nationale Universiteit van Taiwan. Ze zijn niet alleen groen van buiten, maar ook van binnen. Alle inwendige organen zijn groen. Wat wordt de naam van deze nieuwe aanwinst?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
12-01-2006 11:02 | dr.erik | mail
'...Vrouwelijke macho...'
'...Vrouwelijke macho...'Annelies Verbeke (1976) was drie jaar geleden met haar debuutroman 'Slaap!' een heuse sensatie. Ze streek diverse prijzen op, gaf overal interviews, maar boog zich tijdig over de opvolger die nu het licht ziet onder de naam 'Reus'. Verbeke schrijft als een vrouwelijke macho, weet in enkele zinnen stoere personages tot leven te wekken en bezondigt zich niet aan navelstaren of uitgeleefde vormen van ironie. In 'Reus' volgen we twee rasechte welvaartskinderen, zussen, die op z'n zachtst gezegd een onrustige jeugd achter de rug hebben en ook als volwassenen maar niet willen settelen. In een duizelingwekkende optocht van heftige scénes zien we hun levens langzaam uiteenvallen om tenslotte in een morbide zelfkwelling te eindigen. Verbeke bevestigt haar schrijftalent, maar 'Reus' zoekt naar een krachtig thema dat in 'Slaap!' de slapeloosheid was, maar hier in de lucht blijft hangen - 3 gwrrfs.

Reus - Annelies Verbeke - De Geus - 218 pag. - EUR 18,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
12-01-2006 11:01 | dr.hans | mail
Ook Nederlandse huisdieren weinig ruggengraat...
Ook Nederlandse huisdieren weinig ruggengraat...'Wij zijn te bang voor Afghanistan.'
09-01-2006 09:40 | dr.hans | mail
'...Dagelijkse super-horror...'
'...Dagelijkse super-horror...'Jawel. Soms verschijnen er prachtige boeken, die de officiële boekhandel niet 'halen.' De verhalenbundel 'Restanten' van de Deense schrijfster Helle Helle (1965) is daar een sprekend voorbeeld van. Zelden werd de benauwdheid van het dagelijks leven zó indringend beschreven als hier. In kale, broodnuchtere zinnen weet Helle telefoongesprekken, verjaardagspartijtjes, verhuizingen en vakanties in recordtijd tot pure horror om te toveren. Na lezing rest slechts de conclusie dat alle mensen op aarde, rijk of arm, verliefd of eenzaam, gevangenen zijn - met gradaties in het gevangenisrégime. En ondanks deze sombere visie heb je na 'Restanten' wel een heerlijke bundel gelezen. Tóp! - 5 gwrrfs - dr.hans

Restanten - Helle Helle - 94 pag. - Wilde Aardbeien - EUR 12,90 - Bestellen via www.wildeaardbeien.nl

09-01-2006 09:39 | dr.hans | mail
Remail
RemailMagneettherapie blijkt geen enkel effect te hebben op mankementen als rugpijn of ziektes als kanker. Een Amerikaanse groep onderzoekers komt tot de conclusie dat het doen aan magneettherapie slechts pijn in de portemonnee veroorzaakt. Raad de reactie van Tineke de Nooy die sinds jaar en dag de BioStabiel2000 aanprijst.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
09-01-2006 09:38 | dr.erik | mail
'...Bijna-categorie...'
'...Bijna-categorie...'Volkskrant-columnist Jan Blokker moest bij het aanschouwen van alle cabaretiers rond Oud en Nieuw aan het begrip 'boterberg' denken, oftewel: aan het gruwelijke overschot grappenmakers in de Lage Landen. Jarenlang grossierde de VARA in het ten tonele brengen van deze mensensoort, maar BNN wil nu het stokje overnemen. In de serie 'Laughing Matters' komt de categorie 'bijna' aan de beurt (voor je 't weet mis je een talent, denkt BNN) en vanavond is dat Ilse Warringa (1975). Kijk en check of Ilse 'het' heeft om de boterberg nóg weer vetter te maken. - 3 gwrrfs - dr.victor

Laughing Matters - BNN - maandagavondavond, 23.00 uur, Nederland 2
09-01-2006 09:38 | dr.victor
//gwrrf.magazine