Groei weblogs neemt af
Groei weblogs neemt af'Mijn log is op de kop af 5 jaar, maar hoe oud ben ikzelf ook alweer?'
07-04-2007 11:44 | dr.hans | mail
'...Duivels grappige mengeling...'
'...Duivels grappige mengeling...'De vlag mag uit. De Dúitse vlag, welteverstaan! Wat blijkt? In de Germaanse literatuur is voor het eerst een lichtvoetig sprookje naar de literaire top gevlogen, te weten 'De ontvoerde prinses' van Karen Duve (1961). Dit boek is een duivels grappige mengeling van ridderroman en damesbladenpsychologie, uitgevoerd in een doodsimpel plot waar de hand van prinses Lisvana hetzij gaat naar de lokale loser Bredur (zeg, de boer uit 'Boer zoekt Vrouw'), hetzij naar prins Diego van Baskarië (zeg, de knappe acteur Antonio Banderas). Een boek met zóveel vernuft en grappige scènes mag niet ongelezen blijven. - 4 gwrrfs.

De ontvoerde prinses - Karen Duve - De Geus - 379 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-04-2007 11:43 | dr.rolf
Remail
RemailAmerikanen hebben nu al genoeg van Victoria Beckham. Voetbalfans zijn dolblij met de komst van de 31-jarige David Beckham, die een contract tekende bij LA Galaxy. Ze zouden echter liever zien dat hij zijn vrouw achterlaat in Groot-Brittannië. Om uiting te geven aan hun gevoelens, zijn er T-shirts op de markt gebracht met anti-Posh-slogans. Verzin een mooie slogan.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-04-2007 11:42 | dr.erik | mail
'...Amusant afzeiken...'
'...Amusant afzeiken...''Scoren met afzeiken, net als in "Idols"? Dat kunnen wij ook!' dachten ze bij de KRO. Ze vervingen sneue zangtalentjes door sneue zakentalentjes, duwden Jort Kelder een microfoon in zijn tengels en formeerden een jury van sikkeneurige miljonairs. Het resultaat heet "Dragon's Den", waarin stotterende Peek & Cloppenburg-mannetjes en -vrouwtjes hun zogenaamde 'geniale idee' aan de dames en heren mega-ondernemers van de vakjury presenteren, die vervolgens in negen van de tien gevallen hun centen op zak houden en het keihard afbranden. Al met al best musante afzeik-tv waarin Jort Kelder, gelukkig, op de achtergrond blijft. - 3 gwrrfs.

Dragon's Den - vanavond, 20.25 uur - KRO, Nederland 3

07-04-2007 11:41 | dr.hans | mail
Marco 'zuivert'selectie...
Marco 'zuivert'selectie...'Bij voorkeur voer ik ze af met Easyjet.'
03-04-2007 11:09 | dr.hans | mail
'...Ga door, Anne-Gine...'
'...Ga door, Anne-Gine...'Al die vrouwelijke auteurs die zelfverzekerd de literatuur binnen marcheren...! Nu weer de journaliste Anne-Gine Goemans (1971) met de onconventionele roman 'Ziekzoekers'. Onconventioneel? Zeker, dit boek speelt zich namelijk af in het milieu van, schrik niet, bollentelers en -veredelaars. Hoofdpersoon en kersvers magnaat Roelof Zeevoet droomt van imposante bloemencorso's en even indrukwekkende bloemenmeisjes. Voeg daarbij een karrenvracht aan ellende in de familie- en relatiesfeer, een flinke dosis 'maatschappelijk engagement' (de bestrijdingsmiddelen versjteren de grond) en een ironische kijk op de inhaligheid van de bloemenbranche en je komt uit bij een frisse debuutroman die naar Zweeds model voortvarend geschreven is, af en toe humoristisch uit de slof schiet en met een tamelijk bizarre plot is uitgerust. Iets originelers dan Anne-Gine aanmoedigen, wisten we even niet te bedenken. Sorry. - 4 gwrrfs.

Ziekzoekers - Anne-Gine Goemans - De Geus - 286 pag. - EUR 19,90 - www.ziekzoekers.nl - Nu bestellen bij BOL.COM!
03-04-2007 11:08 | dr.hans | mail
Remail
RemailKate Moss en haar vriend Pete Doherty zijn samen op dieet om zo de kans op een zwangerschap te vergroten. Volgens berichten van persbureau Bang denkt het stel al langer aan gezinsuitbreiding en wil de 33-jarige Kate alles doen om zwanger te raken van beroepsjunkie Pete. Het stel wil wat suggesties...

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
03-04-2007 11:07 | dr.erik | mail
'...Anarchistische geesten...'
'...Anarchistische geesten...'Toneelliteratuur kun je in veel gevallen maar beter aan acteurs overlaten, maar in het geval van het theatergezelschap Alex d'Electrique en haar 'geestelijk leidsman' Ko van den Bosch, dacht de uitgever daar toch anders over. Van hem werden elf absurdistische stukken kloek gebundeld in 'Komt op. Rookt wat. Gaat af.'. En, inderdaad, is het lezen van Ko's verwarrende situatieschetsen en bizarre dialogen regelmatig een genot ('Wat is de kortste scheiding tussen twee punten? De hakbijl.') al is het doodserieuze voorwoord van Anneke Jansen en Daphne Richter daar dan weer een smet op. Anarchistische geesten opgelet: als je het voorwoord overslaat, zul je zeker aan je trekken komen! - 3 gwrrfs.

Komt op. Rookt wat. Gaat af. - Ko van den Bosch - De Geus - 511 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
03-04-2007 11:07 | dr.victor
//gwrrf.magazine