Arriva koopt nieuwe bussen
Arriva koopt nieuwe bussen'Dit wordt een leuk klusje voor ons onderhoudsteam.'
22-02-2007 11:22 | dr.hans | mail
'...Fris en vitaal...'
'...Fris en vitaal...'De Tsjechisch-Nederlandse dichteres/vertaalster Jana Beranová (1932) mag met recht een veterane worden genoemd. Met haar nieuwste bundel 'Vinger van de tijd' bewijst ze niet alleen zo wijs te zijn als haar leeftijd doet vermoeden, maar weet ze haar romantische, soms naïeve jaren '70-toon opvallend vitaal en fris te brengen. Als vertaalster van Milan Kundera herkennen we het type humaniteit dat ze aanhangt en in haar poëzie en schuwt ze geen politiek-correcte wens omtrent het geluk van de mens en de lotsbestemming van hele volkeren. Dat zulks tóch niet gedateerd aanvoelt, is voluit de verdienste van Beranová zelf. Proficiat. - 3 gwrrfs.

Vinger van de tijd - Jana Beranová - De Geus - 58 pag. - EUR 15.00 - Nu bestellen bij BOL.COM!
22-02-2007 11:20 | dr.hans | mail
Remail
RemailPratende urinoirs in de VS waarschuwen gebruikers niet dronken achter het stuur te kruipen. Een vrouwenstem maakt de mannen op een zwoele, maar indringende wijze attent op de gevaren. De stem komt uit een apparaatje dat reageert op beweging. Welke zwoele boodschap krijgen de zuiplappen te horen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
22-02-2007 11:19 | dr.erik | mail
'...Bestsellerlijsten...'
'...Bestsellerlijsten...'Er zijn veel vrouwelijke auteurs die jaloers kijken naar de verkoopcijfers van Heleen van Rooyen en voorzichtige pogingen doen haar succes te evenaren met brutale, spannende en kek opgeschreven romans. Of dat de motieven zijn achter 'De literaire kring' van Marjolijn Februari (1963) is niet te zeggen, wél dat deze academica jammerlijk faalt in het componeren van wat op een thriller of een generatieroman moet lijken. Het verhaal over een dorp, een echtpaar en een bestsellerschrijfster annex vroegere dorpsgenoot die via haar boek weer een rol gaat spelen in de plaatselijke literaire kring, is best boeiend qua opzet, maar wie, zoals Februari, te pas en te onpas wegdroomt in termen als 'morfogenetische geheugenvelden' zal zelf de bestsellerlijsten nooit halen. - 2 gwrrfs.

De literaire kring - Marjolijn Februari - Prometheus - 256 pag. - EUR 17,95
22-02-2007 11:18 | dr.rolf
//gwrrf.magazine