VVD optimistisch over nieuwe koers...
VVD optimistisch over nieuwe koers...'We kunnen in ieder geval vanaf "scratch" beginnen!'
31-01-2008 13:19 | dr.hans | mail
'...Honoloeloe en verder...'
'...Honoloeloe en verder...'Sinds Nederland officieel op zoek is naar de eigen identiteit zit poëzie niet langer in het uiterste verdomhoekje. Opeens koestert men de taal, wordt symboliek niet langer verketterd en tiert de functie 'stadsdichter' inmiddels meer dan welig. Op deze poëzie minnende golf brengt Uitgeverij Podium een reeks gethematiseerde bloemlezingen uit met Nederlandstalige gedichten, waarvan de laatste nu heet 'Het verre gedicht'. Rode draad: reislust!!! In drie afdelingen ('Zonder bestemming, 'Europa' en 'En daarbuiten...') leiden Nederlandse en Vlaamse dichters ons door de 'enorme ruimte' buiten de landsgrenzen. Een prachtige bundel, die zeker als Jules Deelder aan de beurt is ook nog uitblinkt in humor: 'Als ik mijn ogen toedoe/ben ik in Honoloeloe'. Leuk cadeau, schappelijk geprijsd. - 4 gwrrfs.

Het verre gedicht - inleiding: Bas Heijne - Uitgeverij Podium - 165 pag. - EUR 12,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
31-01-2008 13:19 | dr.erik | mail
Remail
RemailMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vindt dat agenten in hun vrije tijd geen softdrugs moeten gebruiken. Het drugsgebruik kan de uitstraling en het gezag van politieagenten schaden, aldus de minister. Raad de reactie van de politiebonden.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
31-01-2008 13:18 | dr.erik | mail
'...Heerlijke schrijver...'
'...Heerlijke schrijver...'Wie pijn voelt bij krachttermen en nachtmerries krijgt bij piepende muizen, kortom, voor wie lichtgevoelig is van nature en in alle rust en afzondering van het leven wil genieten, is er nu een heerlijke schrijver in de vaderlandse letteren opgestaan: A.L. Snijders. Met zijn ultrakorte verhalen (een veronachtzaamd genre hier ten lande) die de geest van Biesheuvel en Campert ademen, bezorgt deze heer op leeftijd een zeldzaam leesgenot. De kleinste verspreking, het meest onbenullige gesprek bij de bakker, een zielig hondje om de hoek of een alledaagse arrestatie is voor deze stilist reeds genoeg om vederlicht bij weg te dromen. Zin om mee te vliegen en te dromen? Heel eenvoudig: koop dan zijn dikke bundel verhallen met de veelzeggende titel 'Heimelijke vreugde'. - 5 gwrrfs

Heimelijke vreugde - A.L. Snijders - Thomas Rap - 350 pag. - EUR 19,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
31-01-2008 13:17 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine