Wanhopige doodswens Lleyton Hewitt...
Wanhopige doodswens Lleyton Hewitt...'Kwam Federer maar onder de tram.'
27-01-2005 11:20 | dr.hans | mail
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!
Luister vanavond naar de gwrrf.media.doctors!'Salondotcom’ wordt van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond 93.4FM, via de kabel of via het internet www.rijnmond.nl, klik op Mediaplayer of Real Player
of reageer live tijdens de uitzending via de chatbox www.salondotcom.nl, klik op Chat.
Vanavond film & internet
27-01-2005 11:19 | dr.erik | mail
'...Waardig vaandeldrager...'
'...Waardig vaandeldrager...'Schrijver Walter van den Berg (1970) van 'De Hondenkoning' is iemand die het weblog vormtechnisch helemaal heeft uitgekleed en de tijden van het 'good old' notitieblok bijna laat herleven. Zijn proza is al even kaal als de site. In korte scènes, vaak probeersels, neemt hij de bezoeker mee naar de onbenulligste wetenswaardigheden van zijn leven die puur vanwege de stijl tóch wonderwel overeind blijven. Met zijn persoonlijk gekleurde minimalisme is Van den Berg een waardig vaandeldrager van het Nederlandse weblog. Zelfs zijn achternaam en de URL, www.vandenb.com, zijn verfrissende staaltjes van ingetogenheid. - 4 gwrrfs.

27-01-2005 11:17 | dr.dieuwke
Remail
RemailHilbrand Nawijn de naam van z'n nieuwe politieke partij bekend gemaakt: Hart voor Nederland. De nieuwe Dichter des Vaderlands Driek van Wissen gaat er een gedicht over maken. Hoe luiden de eerste regels (max 4)?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
27-01-2005 11:16 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenPas op: Overstekende sneeuwpoppen

Een man fietst langs een rij sneeuwpoppen in het centrum van Moskou (Reuters)

27-01-2005 11:16 | dr.jojo | mail
'...Hypercorrect...'
'...Hypercorrect...'Jonathan Frantzen is een 'klassieke' schrijver. Een beetje té, misschien. Hij heeft de leerboeken 'Plotstructuur' en 'Personage-ontwikkeling' zó goed gelezen dat zijn romans als nette puzzels in elkaar vallen. In zijn roman 'Schokgolven' uit '94 (zojuist vertaald in het Nederlands) zie je de verhaallijnen ook weer net iets te strak om zijn proza heen liggen: als een geknoopte das die je keel afknelt. 'Schokgolven' gaat over een aardbeving die niet helemaal pluis is, die sommige mensen aan het wankelen brengt en anderen (enorme) rijkdom verschaft. Wetenschapster en vriendin van hoofdpersoon Louis Holland is de 'good girl' die een kwaadaardig chemieconcern ontmaskert, zijn eigen moeder is de 'bad girl'. Al met al moeten we Frantzen rubriceren als een kundige, maar politiek hypercorrecte zeurkous. Sorry. - 3 gwrrfs.

Schokgolven - Jonathan Frantzen - Prometheus - 553 pag. - EUR 21,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
27-01-2005 11:14 | dr.victor
Opmerkelijk vreugdevuur...
Opmerkelijk vreugdevuur...'Joeoeoeheeeeeiiiiiii! Ik mag stemmen op de Europese Grondwet!'
26-01-2005 11:06 | dr.hans | mail
'...Zweedse eredivisie...'
'...Zweedse eredivisie...'Vertalers uit het Zweeds hebben 't maar druk! De ene moord is nog niet opgelost of de volgende auteur staat alweer te trappelen bij de voordeur met een nieuwe gruweldaad. Kjell Eriksson (1953) voegt zich met 'De dode in de sneeuw' bij de eredivisie van misdaadauteurs. Voor het eerst houdt hij prachtige karakterschetsen en een razend spannend plot in balans, waardoor we én een doorleefde thriller krijgen én een klassieke 'pageturner'. Voor de rest draagt zijn werk het Zweedse kwaliteitsstempel: menslievend, empathisch, maar met een sterk gevoel voor schizofrenie. - 4 gwrrfs.

De dode in de sneeuw - Kjell Eriksson - De Geus - 349 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
26-01-2005 11:06 | dr.rolf
Remail
RemailBouwvakkers in Chili zijn een locale televisie-sensatie geworden, nadat zij zonder het zelf te weten de aanzet gaven tot een realityshow. De 'artiesten' waren in de hoofdstad Santiago aan het werk op een grote bouwplaats en hadden daar ter plaatse ook hun douchefaciliteiten. Wat de heren echter niet wisten, was dat dit allemaal goed te zien was vanuit een naast gelegen kantoorpand. De locale tv-zender kreeg er lucht van kreeg en de 'bouwvakkersrealityshow' was geboren, compleet met ooggetuigenverslagen en cijfertoekenning voor de 'prestaties onder de douche'. En ja hoor, je kon er op wachten, Reinout Oerlemans gaat een Nederlandse versie produceren. wat wordt de naam van dit programma?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
26-01-2005 11:05 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenDeze minuut warmte wordt u niet aangeboden door Nuon

Indiase arbeiders warmen hun handen aan een vuur op een stoep in Calcutta. Een koufront uit Europa heeft voor een laag sneeuw in het noorden van India gezorgd en een aantal toeristenoorden in de Himalaya van de buitenwereld afgesneden (AFP)

26-01-2005 11:04 | dr.jojo | mail
'...Natte droom...'
'...Natte droom...'De bundel 'Het Kleinste Gedicht' is de natte droom van elke puber die niet van lezen houdt, maar wel literaire boekjes achter zijn of haar kiezen moet stoppen. Inspannender dan de veelal olijke gedichten (honderd in totaal) is het voorwoord van Guus Middag, die daarin poogt het korte gedicht als genre uit zijn isolement te halen. De klassiekers ontbreken niet ('Hoe verder men keek/hoe groter het leek - 'Heelal', Jules Deelder), maar ook veel verborgen schatten komen aan het licht. Wat te denken van: 'liet zijn dagblad neerdwarrelen . met lauwe, stervenszekere traagheid.' - 'huiskamer', Gust Gils). Mooi, mooi, mooi... - 3 gwrrfs.

Het kleinste gedicht - samenstelling Toef Jaeger - Uitgeverij Podium - EUR 7,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
26-01-2005 11:04 | dr.hans | mail
Artistieke uitdaging...
Artistieke uitdaging...'Ik schrijf een bestseller over mijn pogingen kaartjes te kopen voor het Filmfestival Rotterdam.'
25-01-2005 10:44 | dr.hans | mail
'...Armani-pak...'
'...Armani-pak...'Hoe laat je als ondergewaardeerd acteur hautain Hollywood een poepje ruiken? Door een filmrol te bemachtigen waarin je tot op de bodem van je acteerbuidel moet reiken. Die van de - op zijn zachtst gezegd - markante vliegtuigmagnaat Howard Hughes leent zich uitstekend daarvoor. Dat knoopte Leonardo DiCaprio zich dan ook goed in de oren toen hij in Hughes' huid kroop. Of het nu de charismatische filmmaker aan het begin van de film betreft, of de krankzinnig geworden vliegtuigbouwer die zich tegen het eind in Adamskostuum op kantoor opsluit: de rol zit DiCaprio als een op maat gesneden Armani-pak. Een knap staaltje empatisch acteerwerk dus, dat ervoor zorgt dat 'The Aviator' meer is dan de zoveelste film over 'een man met een missie'. Het toont het intrigerende gezicht van de man áchter de missie. - 4 gwrrfs.

The Aviator - Regie: Martin Scorsese - Met: Leonardo DiCaprio, Cate Blachett, Kate Beckinsale, Alec Baldwin en Jude Law
25-01-2005 10:43 | dr.claudia
Remail
RemailVolgens de conservatieve Amerikaanse televisiezender Fox News zijn Nederlanders "prostitueebezoekende, coke-snuivende kindermoordenaars". Nee, dan zijn wij toch heel wat milder over Amerikanen, die typeren wij namelijks als:.....(Probeer het in drie trefwoorden te vatten ;-)

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
25-01-2005 10:42 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woorden'Go Gadget arms!

De nummer één van de wereld Roger Federer (Zwitzerland) serveert tijdens zijn wedstrijd tegen Marcos Baghdatis (Cyprus) op de Australian Open in Melbourne. Federer won in drie sets (AFP)" border="0"></a>

25-01-2005 10:41 | dr.jojo | mail
'...Beste momenten...'
'...Beste momenten...'In haar tweede roman 'Motormoeder' heeft Threes Anna (1959) een nagenoeg perfecte symbiose bereikt tussen haar schrijfstijl en het onderwerp van begeerte: de motor! Nam ze in haar debuut 'De kus van een weduwe' al de kortste bocht naar haar kolkende emoties, in 'Motormoeder' koppelt ze dat ook nog eens - vrrroem! vrrroem! - aan een geweldige vaart.
Plankgas rond toerend van locatie naar locatie, van decennium naar decennium, volgen we het slipspoor van Veronica Land, een vrouw (Anna zelf, natuurlijk...) die de wereld wil veroveren, maar - herkenbaar dilemma! - krijsende baby's op haar weg vindt. In haar liefde voor korte, duidelijke zinnen en hier en daar een fikse krachtterm, heeft Anna op haar beste momenten wel iets van Bukowski. 'Motormoeder' is bijna een genre op zichzelf, ergens tussen soap en elegant whiskyproza in. - 4 gwrrfs.

Motormoeder - Threes Anna - Vassallucci - 267 pag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
25-01-2005 10:41 | dr.hans | mail
Jort wil RTL Boulevard presenteren...
Jort wil RTL Boulevard presenteren...'Met Nina-gate heb ik mijn roddelbrevet afgegeven.'
24-01-2005 10:07 | dr.hans | mail
'...Cinematografische verkrachting...'
'...Cinematografische verkrachting...'Hélp! De historische 'gigant' Alexander de Grote is onder een deegroller terechtgekomen. Als held, legende, krijgsheer, strateeg en inspirerend leider, heeft zelfs hij - postuum weliswaar - niet kunnen voorkomen dat hij is platgeslagen tot een amusementsfilm annex videogame. De schuldige heet regisseur Oliver Stone. Zijn film 'Alexander' is een Action Man-variant met primitieve wapens. De actie-scènes zijn wel oké, maar het vloeiende bloed is van bordkarton omdat geen der personages uit het 'level' van de videogame komt. Het wetboek van strafrecht zou iets aan dit soort cinematografische verkrachtingen moeten doen... - 2 gwrrfs.

Alexander - regie: Oliver Stone - Met: Colin Farrell, Angelina Jolie e.a.
24-01-2005 10:06 | dr.dieuwke
Remail
RemailDe Belgische stad Antwerpen test of de straatverlichting is te dimmen in bepaalde straten van het havengebied. De reden: de daar werkende prostituées hadden bij de gemeentewerken geklaagd over het feit dat de felle verlichting aldaar de klanten wegjoeg en hun zo het werken onmogelijk maakte. Hoe heet dit verlichtingssysteem?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
24-01-2005 10:05 | dr.erik | mail
Duizend woorden
Duizend woordenThe day after tomorrow

Een man duwt een kinderwagen langs de oever van de Hudson rivier die bijna dichtgevroren is in Manhattan, New York City (AFP)

24-01-2005 10:05 | dr.jojo | mail
'...Houtje bijten...'
'...Houtje bijten...'In voetbaltermen is de schrijver Dave Eggers (1970) een 'begenadigde spits' wiens enige bezwaar is dat hij iets te lang treuzelt voor hij afdrukt. Voor zijn splinternieuwe verhalenbundel 'Hoe hongerig wij zijn' betekent dat mooie, literaire passeerbewegingen, prachtige hakjes en oogverblindende één-tweetjes, maar als het om de climax gaat - een doelpunt! - blijf je bij Eggers op een houtje bijten. Met titels als 'Dat het water nat als olie is, kan maar een ding betekenen' en 'Hij doet alsof hij een gewoon telefoongesprek voert met zijn zus die er niet meer is' laat hij eens te meer blijken dat hij stijl, brille en souplesse verkiest boven het binnentikken van een goal. Juichen lukt niet, stilletjes genieten wel. - 4 gwrrfs.

Hoe hongerig wij zijn - Dave Eggers - Vassallucci - 235 pag. - EUR 20 - Nu bestellen bij BOL.COM!
24-01-2005 10:04 | dr.victor
//gwrrf.magazine